Nu har vi bott i vårt hus sedan 2015 och ända sedan dess har jag drömt om att göra om badrummet till en mer ombonad plats att hänga på. Vi är nog många som drömmer om att kunna ha det som Johanna Bradford i sitt nya badrum?
Galet härligt och så mycket inspiration.

Men detta är lite dubbelt  i huset vi bor i för vårt badrum totalrenoverades runt 2006 av de förra ägarna och funkar mycket bra på alla sätt och vis. Det känns rätt orimligt att byta kakel, handfat och dusch bara för att man har lust att lägga in nytt golv och nog hade önskat en annan stil. Ohållbart på många olika plan.

Funderade på att lägga nytt kakel på det gamla och byta lite i duschen men då skakade min man på huvudet och sa “alltså – Nej! Det är ju fuktspärrar, golvbrunnar och massa grejer man behöver ta hänsyn till”.

Men nu vill jag verkligen att det ska bli mysigt här inne så jag ska göra en “quick-fix” och göra det så fint jag bara kan.

Behöver något fint vägghängt litet skåp att lägga in sådana här grejer i, mer blommor, färg och lite gardiner.

Kanske målar jag taket i samma kulör som väggen ovanför kaklet. Kan man måla golvet och duschutrymmet kanske – ovanpå klinker och mosaik?

“Nä, sluta nu!” säger min man här bredvid.

Jag har skapat ett inspirationskollage så ni ska få se hur mina tankar går.

Det lutar åt en grön kulör på väggar, tak och kommod under handfat. Nya knoppar och hängare. Kanske målar jag dörren på insidan i en mörkt grön färg. Franska café-gardiner (heter det så?) i fönstret istället för frostat glas, en del tavlor på väggarna och en skiva över badkaret att placera grejer på. Letar som tusan efter liknande väggskåp nu på auktionssiter – har du ett du vill sälja så maila.
En stor växt – definitivt. Eller många halvstora?

Får väldigt mycket inspiration av på Johanna Bradford och Sebastian på Mosebacke. Hur låter mina tankar tycker du? Tror du detta blir bra?

Ska visa mer så snart jag drar fram roller och penslar…

Kommentarer till “Nu ska vi fixa vårt badrum så hållbart vi kan

 1. Ska bli så spännande o se förvandlingen!! Glad att kunna inspirera på ett hörn också :))

  Jag resonerade likandan med mitt badrum, inte roligaste kaklet, hade önskat träpanel, marmorbadkar o gud vet vad, men bara man inreder det med lika mycket mys och omtanke som andra rum, blir det ombonat o trivsamt. Jag är i tagen att testa mer brunt trä & gardiner i mitt badrum, tror det kan bli fint… Hur som väldigt spännande o se ditt slutresultat, kommer bli toppen!

 2. All respekt för att du lyfter detta att inte riva ut något fullt fungerande! Med det utgångsläget tror jag att det går att göra hur mysigt som helst. Ser fram emot att följa!

 3. TACK för att du lyfter detta! Att man inte måste renovera bara för att det inte är ens egen stil. Får panik på många i min närhet och diverse influenser som kastar ut fullt fungerade kök för att det inte är rätt nyans av grå, eller sliter upp vacker parkett för att man vill ha mörk fiskbensparkett istället. Vi måste lära oss jobba med det vi har och framförallt ha respekt för det som redan finns.

 4. Förstår dilemmat. Vettigt tycker jag, att inte byta ut kakel och klinker som är såpass nytt. Behålla det och dra nytta av att det slutar en bit från taket. Perfekt att måla i en varmare ton. Fint är det med mörkbetsad trälist som bryter av mellan kakel och resten av väggen. Även taket skulle kunna målas i varmare ton med risk för att det kommer kännas mindre förstås. Glasväggarna skulle kunna bytas till något mer ombonat, som draperi eller spröjsat glas. Växter och textilier. Lycka till!

 5. Jag röstar för flera växter, både i tak och på pidestaler på golvet. Med så mycket ljus kan det ju bli en mysig djungel. I vårt badrum klättrar t.ex. en gullranka. Vi har även en klättersparris. De trivs bra och då har vi bara ett hälften så stort fönster som ni!

 6. Fint kan även vara att måla snickerierna i fönstret i en kontrast höjande färg.

  Allt gott till dig!

  Kram Linda

 7. helt rätt ! och en bra bas att utgå ifrån ändå. kommer att bli superfint! ( en runs duschstång med fint draperi tycker jag är fint men såklart mer praktiskt med dusckväggar)

  1. Såå kul, badrum är det roligaste att styla med loppade ting och färg!!

   Alla dina tankar låter ju jättebra,
   Jag tänker att byta blandare till handfaten och dusch kan göra mycket med till dina förslag. Det kan man hitta på marketplace och blocket för billigare peng.

   Vi byggde ett underrede till vårt handfat, som en ställning i trä varav en av ribborna att hänga handduken på. Superenkelt och fint som sedan betsades i en mörk träbets för värmen. Finns mänger av såna inspobilder på pinterest ☺️

   Håller på med två badrum hemma själv just nu… målar också tak och vägg i samma färg ovan kaklet.

   Så kul projekt att följa 🙌👌

 8. Åh samma sits som hos oss. Vi har två badrum byggda 2005 och inte alls i ”rätt” stil. Dock en kul utmaning att hitta förändring med små medel. I mitt fall adderade jag tavla, växter och matta.
  Man kan måla på kakel men skulle aldrig våga i duschutrymme och golv. Flagnande färg vore en mardröm.

  Du har en superbra bas att utgå ifrån. Kakellist, färg på väggar och tak, matta, växter. Byt ut spegeln mot en loppad? Den du har borde ju inte vara några problem att sälja.
  Eftersom du har bra belysning i spottarna, häng in en gammal kristallkrona som inte kopplas in? Ett verkligt roligt projekt att följa – när man får följa någon som inte river ut allt och börjar om från början. Älskar din stil 👌🏼

 9. Du kan absolut måla om, kolla @renoveringsdamm på insta. Bilden med handfatet är ett ommålat badrum/ toalett där de målat på våtrumstapet, det tyckte jag var inspirerande som har två gamla badrum med just våtrumstapet. Lycka till med renoveringen, det ska bli spännande att se slutresultatet!

 10. Åh vad inspirerande och roligt med den här typen av inlägg där man gör om utan att riva ut allt. Ska bli så spännande och inspirerande att följa! Go Kristin!

 11. Åh vad inspirerande att läsa! Mer sånt här, det är ju så här vi måste tänka plus passar nog fler läsares budget. Tycker det låter som det kommer bli så fint. Tycker den bilden m rosa badkaret o gröna väggen är så fin. Kan du få in något rosa? En pall, en tavla el ngt? Kakellist läste jag i kommentarerna, det låter jättefint! Heja dig Kristin!

 12. Jag tycker det är roligt med utmaningar pga begränsningar, jag bor i hyreslägenhet, vita väggar där nedre halvan är kakel i badrummet. På den målade vägghalvan har jag hängt en härlig blandning av broderade rosor, Vermeer och andra loppisfyndade “dyrbarheter” på alla väggar utom allra närmast duschen. Funkat bra i flera år! Både målad vägg och kakel var vitt men jag hittade två färgburkar i mitt lager och blandade till en petrolblå som räckte precis till väggarna med tavlor och tavlorna lyftes fram mer. Har ett gammalt arkivskåp i trä som förvaring till alla badrumsartiklar. Gå all in!

  1. Ofta blir man extra kreativ när budget, regler eller annat begränsar! Tycker det ser ut som om du har en jättefin grund att utgår från! Måla grönt och addera lite bruna trädetaljer och linnetextilier, kanske, så blir känslan mer ombonad.

 13. Du skulle kunna byta de välvda duschväggarna mot en rak avskärmande med draperi, eller en välvd stång med dubbeldraperi. Byta blandare på handfaten. spot-taket går att riva ut och hänga vanlig lampa med lite hantverkarstöd. Jag rev ut ett sånt där inkaklat badkar en gång (fuktspärrarna är under nästa lager kakel). Då kan du ha tassbadkar om det ser ok ut, och annars kakla in ett nytt. Det går också att ha takhängda skira gardiner runt badkaret om man vill dämpa det lite. En sista tanke: är man på din nivå skulle man kunna väggmåla. T ex ngt fint motiv ur era kollektionsmönster.

 14. Jag står inför precis samma utmaning, men dina förutsättninar / basen är fantastisk i jämförelse. I min värld skulle det inte finnas någon anledning att byta mer än det du planerar även om det vore hållbart. Tror att det blir ett jättefint resultat!!

 15. Tycker det låter som jättebra idéer. Grönt i tak och på vägg låter ljuvligt. Der kommer göra mycket för rummet. Gillar att du inte gör om allt utan ändrar det som kan ändras för att göra det mer till ditt. Tror många kan inspireras av detta:-).
  Skall bli jättekul att se resultatet, kanske en liten youtube-film vore en idé, om dina tankar och val, precis som Johanna gjort i sitt hem?
  ‘God arbejdslyst’ som vi säger här i DK,
  Kram Caroline

 16. Ett i grunden klokt val, även om jag förstår att det kliar i fingrarna. Tror vi skulle behöva se mer av denna roten av renoveringar där en jobbar med befintlig stomme för att skapa en ny känsla istället för att byta ut allt. En tanke: skulle det inte vara möjligt att addera en kakellist ovanför det nuvarande för att runda av och skapa en övergång till det målade? Ser ut som att det vita är standardkakel, men kan ha fel.

  1. Jaa, kakellist är ju så fint och ger väldigt mycket känsla!
   Tycker du har en fantastisk grund att utgå ifrån, Kristin. Neutrala färger, modern men enkel badrumsinredning och mycket ljus och rymd. Jag ser fram emot att se vad du hittar på för att förändra med mindre och hållbara medel, verkligen inspirerande.
   Visst kan spotlight-taket, duschväggarna och badkaret rivas ut som någon skrev, men allt behöver ju inte göras samtidigt, eller alls för den delen. 🙂 Precis som många redan kommenterat är ju det här verkligheten för många. Man kan dregla över Byggfabrikens inredningar hur mycket som helst, men det som slutligen landar hemma är en ny krok och en vacker lampa och man är supernöjd så också.
   Lycka till! Ser fram emot att se dina, som alltid, stiliga val. Tack för all inspiration du ger.

Kommentarer stängda