Vår trädgård ser ut så här under denna vinter. Ett halvstädat växthus, massa vissna växter, en gran utan barr,  ett poolbygge och lite julbelysning som hänger kors och tvärs utan tanke där bakom.

Det är en riktigt sorglig syn faktiskt och man blir inte direkt stolt då man ser passerande nyfikna blickar kastas över muren…

De här skjulen ska nog rivas inom de närmsta åren så vi har inte lagt någon kraft på att fixa dem. “Men fint med patina ju” brukar jag tänka under positiva dagar. Undrar hur gamla de är? Huset är byggt 1927 – kan de vara från dess?
Men skjulen syns ju knappt om sommaren då vackra rosenbuskar täcker eländet. Undrar hur rosenbusken blir i år, verkar ha beskärt denna stackare lite väl kraftigt.

Så här ser det ut bland mina odlingslådor och drömmen är ju att skapa bäddar här istället med flis mellan gångarna. På det sättet tror jag dahliorna blir frodigare och inte torkar ut lika lätt. Vi får se, vet inte vart jag ska göra av allt gruset men har mina små planer…

Lägger order på nya fröer till mina sommarblomster snart. Fick en hel lista med tips av Hanna Wendelbo och visar er när de nått mig. Har kvar en del från förra året och har även plockat från mina egna blommor.

Vallmo, solros, stockros och eternell.

Så slarvig jag är. Borde ta in alla filtar och kuddar för tvätt så de håller sig fina.

Men kolla här förresten – jag måste börja säsongen med att möblera om i växthuset så jag får plats med detta fina skåp. Från 1797 – inte klokt att jag kommer över det för 300 spänn. Färgerna är ju underbara!
Undrar vilket hörn jag ska placera det i… Bredvid dagbädden va?

Och vad ska jag ha här inne? Kortspel, backgammon och mina akvarellgrejer kanske?

Vänder man blicken åt andra hållet så ser man bastun. Den har använts flitigt hela vintern och var en bra investering –  här inne har familjen de klokaste samtalen.

Det visade sig att odlingslådan bredvid låg i ett ganska skuggigt läge för de rosenskäror jag planterade så jag funderar på att ta bort och ställa ett litet bord med två stolar och några korgar sommarblommor som man kan flytta runt istället. Jätteverbenor hade nog blivit bra.
Så det var nästan allt. Poolen får jag visa i vår då den är klar. Knäppte några foton då arbetet drog igång också som jag kan ha med i inlägget.

Kommentarer till “I trädgården just nu

  1. Jag fullkomligt älskar er trädgård! Har blivit sugen på att skaffa en sån bastu som ni har, men vi får se…😀

  2. Vad fint ändå, med en trädgård i vila. Här i norr täcks allt med snö, det är förstås väldigt ”förlåtande”, allt blir krispigt och Narnia-aktigt. Under snön gömmer sig sommarens synder som blivit kvar ute, som borde plockats bort, men det blir liksom vårens projekt 🙂 Och vilket underbart skåp Kristin, ett sådant skulle man haft ❣️

  3. Det blir ofta så hos oss, tycker jag. När hösten kommer finns inte krafterna att städa i ordning allt och då blir vinterträdgården lite sorglig. Men kontrasterna mot sommaren då det är som finast, kanske hjälper det sorgliga längtet dit lite extra?

    Blir inspirerad av bäddar med flis jag också. Har beställt frön jag också och drömmer om ett växthus. Min man frågade senast igår hur stort Krickelins växthus är, och jag började leta för jag vet ju att du sände extra information om detta i somras. Så fint ställe att hänga på!

    Du lyckas inspirera även i det bortglömda och sorgliga, det är ju det som är det fina med dig. Ska också leta ett skåp till ett växthus vi ännu inte har!

    Ser fram emot att följa året hos dig!

Kommentarer stängda