serla_Kristin_ lagerqvist-5049

Igår bjöd Serla in till en god middag med Lisa Lemke vid grytorna. Målet för kvällen var att få en diskussion runt ämnet hållbarhet och Serla berättade samtidigt om hur de som företag agerar för att värna om vår miljö.

serla_Kristin_ lagerqvist-5048

Intressant det där. Man tänker kanske inte så mycket på att ens aktiva val att läsa dagstidningen digitalt varje dag orsakar en brist på det returpapper Serla använder för att tillverka toalettpapper.serla_Kristin_ lagerqvist-5043

Vad som däremot ökar är mängden av kartong eftersom vi också handlar mer och mer digitalt. Serla ligger i framkant när det gäller miljötänk och är nu först i Norden med att tillsätta kartong vid tillverkningen av toalett- och hushållspapper.

serla_Kristin_ lagerqvist-5055

Vi pratade mycket om hållbar matlagning och om vad det är vi väljer att stoppa i oss.  Lisa är lika klok som hon är rolig och bjöd på massor av bra tips

serla_Kristin_ lagerqvist-5059

Emma von Brömssen var där.

serla_Kristin_ lagerqvist-5065

Och vi åt musslor. Bland det godaste jag vet.

serla_Kristin_ lagerqvist-5068 serla_Kristin_ lagerqvist-5072

Känner du dig engagerad och försöker göra hållbara val i vardagen?
Jag är egentligen ingen expert i området men med sunt förnuft och med lite påminnelser från omgivningen så kan man förändra inställningen och göra mer hållbara val.

Jag tänker nästan alltid på att välja vegetariskt eller fisk och försöker välja bort kött. Köttindustrin står för 18 procent av de mänskliga växthusgasutsläppen i världen. Det är mer än bilar, flyg och båtar tillsammans. Kan man välja lokalt och eko samt bara äta kött en gång i veckan så bidrar man till att minska koldioxidutsläppen.
Vegetarisk mat kan ju vara väldigt prisvärt. Jag skippar dessutom flaskvatten, äter mestadels säsongsanpassat och försöker att laga mat på rester.
Att välja cykeln eller tåg är också klimatsmart. Handla begagnat och skänka vidare är också något jag försöker vara bra på. Jag är tyvärr sjukt dålig på att laga saker men det är ju också en bra sak man kan anamma…

serla_Kristin_ lagerqvist-5080

Till efterrätt hade Lisa gjort en dessert på veckans rester. Gammalt levain blev en god “bread pudding” med kanel och äpple och till det åt vi en försvinnande god kolasås och lättvispad grädde. Är typ fortfarande mätt.
Från och med nu ska jag tänka ännu mer hållbart. Skippa plastkassen när jag handlar  till exempel. Lätt grej egentligen. Har du något tips så får du gärna dela med dig här i kommentarsfältet eller på Instagram under  #smågrönasteg

Ingen kan göra allt. Men Alla kan göra något. Inte sant?