bangkok 5_Kristin_ lagerqvist-5769

Igår hade vi en dag som för evigt kommer vara etsat fast i hjärtat. Jag måste smälta intrycken innan jag kan veta hur jag ska uttrycka mig men de möten vi gjorde igår var omtumlande och förändrade allt där inom.
Det finns alltid barn som lider i världen. Jag vet. Du vet. Men att komma nära inpå och kunna göra skillnad gör något med en tror jag. Det kan säkerligen alla som någon gång jobbat som volontär hålla med om, eller hur?bangkok 5_Kristin_ lagerqvist-5614

I alla fall. Vi fick skjuts upp i bergen av Jack, en ung man med stora drömmar. Han tog med oss till heta källor och enorma risfält för att sedan nå sista destinationen, barnhemmet, som är en förlängning till stället vi bor på.bangkok 5_Kristin_ lagerqvist-5758

Mir fann en krabba i risfältet.  bangkok 5_Kristin_ lagerqvist-5772

Och jag kan inte tänka mig ett vackrare ställe att vara på. Jo, kanske kustlinjen i Varberg då i så fall…bangkok 5_Kristin_ lagerqvist-5784 bangkok 5_Kristin_ lagerqvist-5778

bangkok 5_Kristin_ lagerqvist-5802bangkok 5_Kristin_ lagerqvist-5789Denna dagen saknar jag min familj så där lite extra mycket. Jag skulle viljat dela denna upplevelse med alla jag känner, ja, faktiskt hela världen. Jag skickade sms till min mamma på kvällen efter mycket skratt och tårar. Hon svarade “Vet att du blir berörd, det är bra! De rev ett flyktingläger i Malmö idag…”

Sent igår kväll gjorde Mir en jätteinsats och skrev om sina känslor och om vårt möte med barnen till sina vänner på Facebook. Inom loppet av fem timmar har mängder av varmhjärtade vänner swishat  ca 11 000kr, motsvarande 46 000 baht, att överlämna till barnen idag. Man kan göra skillnad. alla kan göra skillnad.