garden_Kristin_lagerqvist-4784

Sådärja! Nu är den officiellt igång. Trädgårdssäsongen alltså!

Som jag längtat. I år har jag en helt ny trädgård att fixa i eftersom vi precis flyttat och jag ser med spänning fram emot att se vad som kikar upp ur jorden.
Vi har kikat på ett växthus, ett lite större som får plats med både matbord, skönt häng och massa grönt. Drömmen vore det här. Minns med värme i magen det besöket och önskar jag kommer dit i år igen.

garden_Kristin_lagerqvist-4785

Men först ut är lite frön i jord. Man måste ju börja någonstans…

garden_Kristin_lagerqvist-4778

I år har jag detta mysiga trädgårdsrum att hålla till i.

garden_Kristin_lagerqvist-4787

Längst upp i vår trädgård finns denna yta och jag tänker mig att jag ska bygga växthuset i anslutning med endast ett vackert äppelträd i mellan.

garden_Kristin_lagerqvist-4790

Fint med falurött och all murgröna, passar liksom här. Byxorna har jag köpt hos Marie på Håkesgård och igår var det det premiär för dem. Väldigt sköna och bra.

garden_Kristin_lagerqvist-4791

Tomater, basilika, luktärt och rosenskära. Sedan förodlade jag en del Dahliarötter också. Helt förälskad i Dahlior, de är den bästa sensommarblomman. Fast rosenskäran ligger kanske på första plats i mitt hjärta. Eller stockrosor… eller vissa klematis…åh det finns så mycket härligt i trädgårdslivet och nu har vi allt detta framför oss.

garden_Kristin_lagerqvist-4794

Jag älskar det här. Första kaffet ute och varm jord mellan fingrarna, endast grannens tre duvor och en dräktig grå katt som sällskap. Nu var inte barnen med just idag men det är så lätt att bara avbryta allt och vara med och spela lite boll, få hjälp av små barnhänder att greja i jorden eller hälla vatten fram och tillbaka ur ett fågelbad.

Allt blir enkelt bara man får vara ute i friska luften och släppa alla måsten en stund. Eller hur?

garden_Kristin_lagerqvist-4795

Soldis över grannens växthus. Ser du duvan där? Hoppas några duvor flyttar in hos mig också. Vet att en fin liten duva flyttade in i Marie på Håkesgårds trädgård förra året.

garden_Kristin_lagerqvist-4797

Har du sått något än? Vad blev det?
Under nästa sväng i trädgården ska jag ta ut mina pelargoner och plantera om dem i ny jord. Har du förresten sett Malins inlägg om hur du bäst tar hand om din fiolfikus?