nimis_Kristin_lagerqvist-4714

Denna helg begav vi oss nedåt i landet för att kika på ett växthus till vår nya trädgård. För att alla skulle tycka att det var roligt att dra iväg så lockade vi dessutom med ett äventyr. Vi skulle besöka Nimis och hade packat ryggsäcken full av saft, kardemummabullar, kokostoppar och kaffe.

Denna lördag svepte dimman längs med marken och det var som om vi var ute och gick bland molnen.

nimis_Kristin_lagerqvist-4727

Det var inte helt lätt att ta sig dit men vi åkte till Kullabergs Naturreservat i Mölle och följde sedan stigen genom skogen tills vi nådde branten ner mot havet.

nimis_Kristin_lagerqvist-4734

Och där låg det! Nimis är byggt av drivved och består av glest ihopspikade plankor och trägrenar som bildar gångar, rum och torn. Det är Lars Vilks som ligger bakom detta konstverk och uppförandet av Nimis började i juli 1980 som Vilks “hämnd på havet” efter att ha varit nära att drunkna.

Nimis betyder “för mycket” på latin.

nimis_Kristin_lagerqvist-4736

Otto och jag hade stora ögon, vi var alldeles överväldigade och tyckte att det var som ett förtrollat land och vi dokumenterade för fullt.

nimis_Kristin_lagerqvist-4737

Det var verkligen ett fantastiskt bygge och vi klättrade igenom alla tunnlar och ner på klipporna där vi satte oss för att fika.

nimis_Kristin_lagerqvist-4739

Mölle, så olikt Varberg fast vi är så nära.

nimis_Kristin_lagerqvist-4772

Kolla mina killar som tar selfies längst upp i tornet..hahaha…

nimis_Kristin_lagerqvist-4751

En perfekt utflykt och verkligen något jag rekommenderar. (inte med små barn dock, väldigt svårt att ta sig dit för de mindre) Glöm inte att ta med en mysig fika och stanna en stund så man får ny energi till att klättra upp igen.

Vill du ha fler tips på utflykter så tycker jag du ska kika i kommentarsfältet på detta inlägg . Kors vad många bra tips! Måste nästan göra en sammanfattning av de bästa tror jag allt.

nimis_Kristin_lagerqvist-4741

Måste avsluta detta inlägg nu för jag har en liten katt som klättrar över tangentbordet och kräver uppmärksamhet . Fin kväll till dig.