barnrum_Kristin_Lagerqvist-7

Det är inte ofta det händer men nu sa har vi faktiskt städat.
Igor och jag har ställt in alla hundratals viktiga legoskapelser på speciella hyllor, röjt skrivbordet så det finns plats för arbetsyta och ställt var sak på sin plats. Hurra!

barnrum_Kristin_Lagerqvist-3

Inlägget om mitt kontor där jag visade att jag endast inrett med budgetsmarta alternativ som jag fyndat på blocket, loppis eller på vänners vindar var väldigt populärt.
Tänkte att kanske detta inlägg gällande barnrum också kan inspirera en eller två att inte ramla in i någon köphets gällande dyra “måste-ha -saker” eller att inte springa till stora varuhus och köpa nyproducerat.

barnrum_Kristin_Lagerqvist-8

Att bygga upp en tavelvägg inne i ett barnrum är kul för både stora och små. Vi har fyndat alla ramar på loppis och satt vykort och små prints bakom ramar. Bläddra lite i dina tidningar, någon gammal barnbok från loppis eller någon gammal kalender där hemma så finner du säkert något som passar bakom ram. Vi har medvetet letat efter havsmotiv då vi sökt efter tavlor second hand eftersom det ger rummet en fin helhet då vi har guppande skepp på tapeten i rummet.

barnrum_Kristin_Lagerqvist-9

I Igors rum finns det nästan inte en enda ny pinal. Skrivbordet fick vi av en väns mamma. Stolen, lampan, tavlan, papperskorgen… ja, allt är second hand. Högtalaren med mikrofon är ny och välanvänd.

barnrum_Kristin_Lagerqvist-2

Igor är en samlare av rang. Han bygger upp små torn med stilleben och den feta boken “Sveriges Rikes lag” har han själv smyckat rummet med. Om jag saknar någon guldig stjärna eller någon liten mässingsgrej i vardagsrummet så vet jag med en gång att jag ska leta på Igors skrivbord…

barnrum_Kristin_Lagerqvist-6

Mattan är ett dock ett nyköp från då vi flyttade in, från Ellos. Likadant med himmelsäng, säng och sängkläder.
Men kolla, byrån har flyttat runt bland våra olika rum och hängt med i många år. Fick den av en gammal granne. Likadant med lampan. För tio år sedan hängde den i vårt sovrum men har alltså nu funnit en ny plats.
Försöker alltid leta i källaren efter vad jag behöver innan jag gör ett nytt köp. Ofta står där en lampa eller två. Kanske har min mamma en i sin källare annars…

barnrum_Kristin_Lagerqvist-4

Något jag alltid rekommenderar att lägga vid sängen är en bergskristall eller en rosenkvarts.
Rosenkvarts är nämligen kärlekens sten och är den viktigaste stenen för vårt hjärtchakra. Den hjälper oss att ge och få kärlek, både när det gäller romantisk kärlek, kärlek till familjen, mellan vänner och också till våra medmänniskor, vår jord och hela universum.
Den hjälper oss också att känna kärlek till oss själva, och att öka vår självkänsla. Rosenkvarts balanserar  känslorna. Den minskar känslor av ilska, rädsla, stress, skuld, ångest och sorg.

Jag vet inte alls hur den utsöndrar dessa energier men det räcker att både Igor och jag känner det inom oss och tror på det.
Inte sant?

barnrum_Kristin_Lagerqvist-10

Jag vet inte vad färgkoden är… sorry. Jag gick bara till butiken med en bit av tapeten och bad om någon liknande kulör. Man behöver inte ha alla svar jämnt, att gå på känsla funkar oftast väldigt bra. Tapeten med de fina skeppen på heter Nobilis.

När det kommer till förvaring så har Igor en stor kattvind som rymmer det mesta. Jag använder helst korgar eller träbackar som jag köpt på loppis och tvättat innan användning. Tygpåsar är också bra för förvaring av småsaker och när man ska transportera leksaker vid övernattningar.

Önskar dig en fin dag!