Hej,

Redan fredag och jag hoppas den rätta helgkänslan strax infinner sig. Jag är på väg hem från Gotland – längtar efter mina barn och ett dopp i havet. Hoppas det är lika vackert väder på västkusten som det är på ostkusten.

Ska vi kika lite på vad jag pysslade med på Gotland?
Jag hälsade på keramikern Maria Kaungs då jag var på ön och plockade genast upp drömmen om att lära mig dreja och ha en liten ateljé i ett av uthusen i trädgården.

Det är så rofyllt på Gotland den här tiden på året. Gränderna i Visby är helt tomma och det gav mig den stillhet jag längtat efter.

Jag kikade lite på hur det gick till när Maria jobbade och ångrade nu i efterhand att jag inte frågade om jag fick testa att dreja min egna kopp.

Valpen Bosse var med hela tiden. Det är så fint att ha sällskap då man jobbar mycket själv. Så himla gullig!

Maria berättade om hela processen i hantverket runt att skapa en kopp och jag gjorde stora öron. Leran ska gå igenom väldigt många moment fram till att man kan hälla kaffe i koppen, helt klart.

Efter denna stund tog jag mig till Naturreservatet Jungfrun för att insupa lite gotländsk natur.
Här var jag smart och hade med mig kokt ägg, macka och must för det finns ju inte så mycket öppet utanför Visby den här tiden på året.

Kors vad det var vackert här. Tallen hela vägen ner till vattenbrynet och all kalksten. Lite skillnad från den kust jag själv är van vid.

Skulle helt klart haft med en handduk och tagit ett kallt dopp.

Jag hittade tillbaka till Visby och satte mig och jobbade på hotellet i några timmar.

Sedan gick jag ut och fångade dagens sista ljus. Ett besök i en antikbutik.

Här fann jag massa inspiration. Så fint att tejpa upp torkad blomster så här. Lovar mig själv varje år att pressa men glömmer alltid av. Ska skärpa mig denna sommar och alltid ha en tjock bok att använda i växthuset.

En stund vid havet och solnedgång innan middag med vänner som turligt nog var på Gotland i annat jobb samtidigt. Så fint när man kan teama ihop sig på det sättet.
Idag gick jag upp innan solen för att komma hem till helgmys med familjen. Imorgon blir det nog Tjolöholmslott och på söndag ska vi testa Escape room i Göteborg tillsammans.

Önskar er en riktigt fin helg.
Vad ska ni hitta på? Lämna gärna en kommentar så kanske vi kan inspirera varandra.

Kommentarer till “Blixtvisit i Visby

 1. Visst är Gotland härligt på vintern, det är så skönt att känna att man nästan har ön för sig själv. Vi brukar åka några gånger per höst/vinter/vår, bara för att koppla av. Kanske att vi även hinner en sväng till inom kort.

 2. Gotland! Så underbart vackert!
  Jag ska beställa dom fröer jag saknar, laga lite god mat och fira min svärmors födelsedag. Och så yoga och träna!
  Ha en fin helg!

 3. Gotland!
  Sa till min man senast idag att jag vill semestra i Sverige i år.
  först Varberg så klart, sen vidare till Österlen och sist Gotland.
  Har aldrig varit på Gotland.
  Ser drömmande vackert ut!
  Min helg består av fredagsmys hemma med familjen ikväll.
  Imorgon lördag gig med mitt band på Upperud 9:9 och söndag är tom, då ska jag vila.
  Trevlig helg Kristin. ❤️

 4. För mig blir det skidor nerför, med mannen och yngsta sonen. Vi fick vinter igen. Sen blir det vila och lite jobb också. Hoppas på sol hela helgen.

 5. Jag tänkte åka pulka på Södra berget i Sundsvall och krama min pappa som firar 70 år genom att ta med alla barn och barnbarn hit.

 6. Bor en bit upp i norr så för vår del blir det skridskor på sjön i vackra Tavelsjö. Plogad ått-formad 14- kilometers bana men med barnen åker vi halva rundan. Hoppas på sol i ansikte och sol i sinne!

 7. Åh, jag vet precis vilken antikaffär du var inne i! Får också sån inspiration när jag är där och har även passat på att säga det till de som har affären. De berättade att de bara köper in saker de själva tycker om, inte vad ”alla andra” säger kommer att sälja, vilket märks.

  Jag och några vänner ska iväg på yogaretreat vilket ska bli spännande att få uppleva. På söndag var iaf tanken att åka upp till Idre, men ena barnet har blivit sjuk så vi får se när/om vi åker iväg.

 8. Helgen kommer gå i lugnt tempo. Fika, familj, promenad, laga något gott och trädgårdsplanering får fylla dagarna.
  Önskar dig en fin helg!

 9. Jag har lovat mig själv att inte jobba i helgen. Hoppas på joggingtur, mycket Netflix, en tur till Omberg och Vättern. Kanske ett dopp. Sovmorgnar.

 10. Jag ska på ett klätterevent på Klätterlabbet i Göteborg “Climbing for change”. Det är tävling, testa, kolla film och alla intäkter går till föreningen Suicide Zero. Tips!

Kommentarer stängda