en tisdag med lite kalabalik och sid sid

I början av veckan var jag bjuden till Ystads gamla vattentorn utav Sid Sid och Lite Kalabalik. Vilket fantastiskt ställe. Och vilka underbara tjejer jag hade förmånen att få träffa under dagen.

Väldigt intressant att lyssna till tjejernas presentation av sitt företagande. Jag beundrar verkligen deras angegemang och deras tankar runt socialt ansvar med rättvisa villkor, hållbarhet och miljötänk. Lite Kalabalik har ett samarbete med SOS barnbyar som hittills dragit in drygt 3 miljoner kronor. Fantastiskt! Alla deras smycken är handgjorda i Istanbul av ett gäng fina farbröder. Och Anna-Karin från Sid Sid bor halva året i Marocko för att se över produktion och se till så att alla får rättvisa löner och blir behandlade med respekt. Dessutom är alla smycken, kuddar, mattor och allt porslin naturligtvis sjukt fina och jag vill ha allt.

 

Och jag var så glad att jag äntligen fick träffa Johanna på Aprill Aprill. Hennes blogg har jag följt i flera år så det kändes nästan som om jag redan kände henne.

Det här är Lina och Malin som driver Lite Kalabalik. Starka, smarta, roliga och vackra tjejer. De inspirerar verkligen.

Tusen tack för en härlig dag. Dagen avslutades på ett magnifikt sätt med ett dopp i havet med Mia och Malin innan de skjutsade mig till tåget i Malmö.