fgl sept __Kristin__Lagerqvist-8437

I början av veckan möttes Mir och jag upp för att jobba med nyheter till vår butik For Good Luck. Packade upp, fotade, la in och planerade. Först åt vi sushi och pratade om nästa inköpsresa senare i år.

fgl sept __Kristin__Lagerqvist-8452

Jag klädde mig i en av våra nya kommande kjolar med små vita handtryckta maskrosor på.

fgl sept __Kristin__Lagerqvist-8469

Bra sväng i kjolen också.

fgl sept __Kristin__Lagerqvist-8485

Och så packade vi upp mängder av läderväskor. Detta är min favorit. Som en mindre weekendbag. Perfekt ju!

fgl sept __Kristin__Lagerqvist-8537

En annan variant.

fgl sept __Kristin__Lagerqvist-8563

Och så fick vi en ny prickig kjol också. Just nu har det varit regnperiod i Indien och de har därför haft svårt att skapa det här tyget där man använder en speciell teknik där solljus behövs.

fgl sept __Kristin__Lagerqvist-8584

Så här tar våra vänner i Indien fram tyget med Dubu-teknik:

Dabu är ett lertryck som trycks för hand med träblock. Trycken har en speciell kvalitet och utseende. Vid framställningen av tryckta tyger är det en manuell process och hårt arbete inblandat. I den processen används naturliga färgämnen och vegetabiliska pastor.
Tyget blir slaget i vått tillstånd för att ändra storlek. Denna process fortsätter i tre dagar. Tyget torkas sedan i solljus, blir tvättat, torkas igen, tvättas och sedan kokas. När det är torrt så görs tryckning med block. Sågspån strös över tyget efter det tryckts så att blocket inte smetas ut på de andra sidorna. Allt görs alltså med naturliga färgämnen och vegetabiliska pastor.

Så himla fint i magen att veta hur grejerna vi jobbar med tas fram.

Idag möter ännu en strålande högsommardag oss mitt i september. Tacksam som tusan för alla dessa vackra dagar och kvällar.