Igår kastrerade vi Boris och nu känner han sig lite låg efter ingreppet såklart. Därför tycker han att vi kan tumma lite på reglerna så han får ligga och sova i soffan…
Vet att han kryper upp där ibland då man inte är hemma för det ligger lite ljusa hår på kuddarna som avslöjar honom. Men nu är han så trött så han bryr sig inte om att krypa ner då han hör mina steg…
Och jag har inte hjärta att skälla på honom just nu. Lilla gubben.

Inte så kul. Ingen soffa att ligga i och en stor tratt på huvudet.

Han fick följa med mig till kontoret och ligga där och snarka istället.

Sitter och jobbar på två presentationer jag ska använda på torsdagens föreläsningar i Tanum. De blev fullsatta jättefort, så skoj!
Den 24 april kommer jag hålla en föreläsning i min egen hemstad på Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Det blir en eftermiddag med bubbel och mysigt mingel också. Hugg tag i en vän och boka direkt vetja, eller kom själv och säg hej till mig-  det finns fortfarande några biljetter kvar.
Mysig utflykt på en helg tänker jag – perfekt att kombinera med ett besök på Kallbadhuset.

Sitter på dagbädden och jobbar. Så stökigt på skrivbordet…Här skulle jag haft den där förvånade emojin med stora ögon…

Lite pepp inför odlingssäsongen fann jag i brevlådan idag. Spenat i Stan, ska bli kul och bläddra i den här.
Detta påminde mig om att beställa dhaliaknölar – Cafe au Lait. Hoppas inte det tåget gått i år igen – då tog de slut överallt.

Önskar dig en fin dag.

Kommentarer till “Boris har somnat på soffan…

 1. Hej. Jag har råkat beställa från två olika leverantörerer och vill ju enbart ha från en. Dvs jag har 10 dahlianknölar cafe au lait över. Tror jag betalade 535 kr för dom. Om du inte får tag men ändå vill köpa får du gärna höra av dig 🙂

  Hälsn Annika

 2. Det har väl Träslovs Trädgårdar väl? Han skulle ha så himla fina knölar sa han. Men jag köpte Cafe au Lait förra året. En liten liten torr jäkel till knöl som jag inte trodde mycket på. Men jäklar. Det kändes inte som det gick att misslyckas.

 3. 🙂 Håller med… en gång för en hund är alltid så för en hund.

  Det har inte med kärlek att göra om man ska ha sin hund i soffan/fåtöljen/sängen.
  Den som har högst rang sitter/sover högst och att sova i “alfahonan/hanens” säng är det samma som att vara i lika hög rang som hen. Kan gå om man har små hundar men större kan bli jobbigt om man måste ta rangordning vid varje kommando.
  Vi får inte glömma att det i grund och botten är rovdjur vi har att göra med.
  Själv har jag/vi två hundar “modell större” och de mår inte dåligt av att ligga i sina bäddar på golvet eller på någon matta. Tvärtom… de vet sin plats och vi behöver inte rangordna oss.
  Lycka till med “trattlivet”. Vår hane kunde vi inte ha tratt på då han tryckte ner huvudet i golvet och splittrade härligheten han hade runt halsen. Till honom fick vi ha munkorg när han blev opererad för att ha svalt en grankotte som fastnade i tunntarmen.

  Må gott och ännu en gång, innerligt tack för att Du delar med Dig i en fin blogg.

  //Britt

  1. Hundens storlek har ju inte med hur dom är i rang att göra och att hunden inte får sova i sängen har ju absolut inte heller något med rang att göra. Hundar är flockdjur och flocken sover tillsammans, mina hundar har alltid sovit i sängen/fått vara i alla utrymmen i huset och jag har aldrig behövt ”ta rangordning vid varje kommando”. Känns väldigt gammaldags att prata om rang med hundar, självklart ska hunden veta vem som är ledaren men det har ju med tillit att göra och att man ska vara en trygg och rolig förebild för hunden!☺️

   1. Jag tror det där med rang är lite förlegade grejer som ej använd så mycket inom hundträningsvärlden nu längre. I alla fall i USA där jag bor. Förr skulle man inte låta hunden titta en i ögon längre än en själv.. Det finns många hundar som fattar att det i bland är ok att ligga i soffan och ibland inte. Lite olika beroende på hundens personlighet.
    Hundar är ju inga rovdjur. De har ju varit “domesticated” länge, länge. Anpassad till att vara människans bästa vän. Kan ju bero lite på hundras också detta förståss. Det finns ju raser som är gjorda mer för att skydda fårflocker osv.

 4. Är det för att någon av er är allergisk som han inte får vara i soffan/övervåning?

  1. Nej, han har sin egen bädd att sova i och ska inte sova i våra sängar eller i sofforna. Det är de regler vi har valt att ha och det passar vår familj.
   På sommaren får han vara i dagbädden i växthuset.
   Han har stora ytor på nedervåningen, källaren och i trädgården att vara på och han får gränslöst med kärlek även om han inte får sova i våra sängar. 😉

 5. Åh vad kul! Jag vill gärna komma och lyssna på vad du har för klokt att säga 🙂 har dock lite svårt att komma ifrån 24e mars. Kommer du hålla fler föreläsningar under våren? Kram Sarah!

  1. Hej,
   Vi kör den 22 mars på FGL och det kommer nog bli fler gånger för det blev fullsatt väldigt fort. är i Malmö i aprik och föreläser. ska kolla om det är ett öppet ställe som man kan köpa biljetter till. Återkommer.

   1. Åh vad kul att du kommer till Skåne. Meddela gärna på bloggen om det är ett öppet arrangemang och om man kan köpa biljetter. Ha en fin lördag!

 6. Alltså djur med tratt, finns det något ömkligare? I vår familj har vi gett upp, djuren är där de bestämmer sig för att vara 😄 hunden gillar att ligga uppe på soffans ryggstöd så hon kan titta ut genom fönstret och katten kryper gärna in i linneskåpet om tillfälle ges. Båda sover i sängen om nätterna. Hunden är en av en ras som inte fäller dock, som tur är!

  1. Ja, så himla ömklig….
   Vi har varit stenhårda med boris, han får inte vara på övervåningen och han får inte ligan i soffor. Men ändå har han börjat smita upp det senaste…Får se hur detta slutar.hahaha.

  1. Har de! Så bra. la direkt några dahliaknölar i varukorgen hos Zeta igår men genomförde ej köpet för jag hade inte plånboken i samma rum… får ta up detta idag

  1. Ja, jag har hört det… phu. får se hur vi ändrar den här ovanan. kram K

Kommentarer stängda