krickelin 3vacay_Kristin_lagerqvist-9000

Att ha bra saker i köket är himla viktigt tycker jag. Det ska var enkelt, gott, kul och gärna så ekovänligt som möjligt. Att ha en bra tvål nära till hands på diskbänken är ett måste för alla familjemedlemmar när det ska tvättas händer. Och en bra såpa  är ju också toppen. Dessa är från L:A Bruket och Källans naturprodukter.

krickelin vacay_Kristin_lagerqvist-9001

Jag försöker samla på mig bra redskap i trä. Köper fina på loppis och under resor. Många tror att träredskap är mer ohygieniska än plast men det är faktiskt tvärtom. Så länge man sköter dem väl. Gnid med citron och skölj av om de doftar illa, diska aldrig i diskmaskin och olja in ofta.

krickelin vacay_Kristin_lagerqvist-8998

Städgrejer då. Dessa fick jag i en goodiebag hos Frida på Trendenser och oj vad bra de är. Jag har en stor flaska med kalkrent och en bra disktrasa från samma märke också, Pure effect. Klimatvänliga, dryga och lätt biologiskt nedbrytbara. Bra städning, snygga förpackningar och fint för miljön.

krickelin vacay_Kristin_lagerqvist-9005

Vi har många glasburkar för kaffe, granola och löst te i köket. Bra när man ska på picknick också.

krickelin vacay_Kristin_lagerqvist-9003

En bra stekpanna är verkligen en investering för livet. Min man köpte en De Buyer till sig själv som inflyttningsgåva och jag måste hålla med om att det är en fröjd att laga mat i denna.

Ps. Detta är ett förberett inlägg från mig. Idag står jag inte i köket och diskar utan har precis ätit mängder av mango och papaya till frukost, dragit på mig baddräkt och tänker springa efter killarna som redan hämtat ut varsin bräda och kastat sig ut bland vågorna där vi nu bor. Önskar Dig en fin dag.

KRICKELIN_signatur_small