det där augustibadet och vårrullarna hos Lisa

lisa_krickelin-8297 Hej. Jag har massa härliga foton och recept att dela med mig av. Lovelylife_krickelin-8356  Johanna och jag tillbringade en augustifredag tillsammans.Lovelylife_krickelin-8368 Tänk att här badar jag varje dag nu nästan. Gör underverk för en sådan som jag… Med varm jacka att svepa runt om och en termos te efteråt. Lovelylife_krickelin-8376 Nakenbada på hösten. javisst. en nödvändighet. Lovelylife_krickelin-8402 Efter bad så åkte vi till Lisa Burenius.lisa_krickelin-8391  Hon bjöd på sköna samtal och goda vårrullar.Lovelylife_krickelin-8381 Lovelylife_krickelin-8383 Recept från Lisa – Finstrimla någon typ av kål som du gillar. Spetskål, vitkål, rödkål eller savoykål. Greppa potatisskalaren å hyvla ner morötter gul svarta vita vad du nu har. I med färsk spenat å koriander. Gör en sås att doppa de små rullarna i av ungefär så här  –  4 msk limesaft 3 msk olivolja 1 msk sesamolja 1 msk japansk soyasås  råsocker eft smak men jag gillar att den är lite söt…. Riven ingefära eft smak 1-2 msk 1 riven vitlöksklyfta 1 röd chili som ska finhackas 1 näve färskkoriander som slutligen hackas ner  –  Så nu till själva tillverkningen. Förbered med en lätt fuktad kökshandduk å häll upp kokande vatten i en vid skål. Doppa nu rispappersrundeln i vattnet helt kort. Lägg den på handduken å släng på fyllningen rulla in vik å fortsätt rulla.   Nu går det som hejsan.   Byt ut vattnet då och då.    Snart har du ett berg av springrolls. Testa även att rulla in i svartkålsblad Råa el snabbt nedsänkta u kokande vatten….. Låter ju hur jobbigt som helst men det är det inte…. Du kommer att få din belöning. Lycka till Lovelylife_krickelin-8385  Gott var det.Lovelylife_krickelin-8387 Hejdå Johanna!    lisa_krickelin-8393  Jag blev kvar en stund.lisa_krickelin-8395 Sedan kom min skjuts och åt upp resten av vårrullarna. Tack Lisa. lisa_krickelin-8405 So long.