I detta inlägg kan det förekomma reklam för min egna verksamhet

Igår stod regnet som spön i backen och jag jobbade hela dagen hos FGL Store. Kanske den mörkaste dagen att fota nyheter på, men nöden har ju ingen lag som det sägs. Det måste gå…

Och titta – håller jag mig vid fönstret så fungerar det ganska fint med det lilla ljusinsläppet ändå. Dessutom blir det dramatiska mörka skuggor som är härliga tycker jag. Bäst att jobba med det som finns när man fotograferar istället för att skapa något som saknas tänker jag…
Så fungerar i alla fall jag som nästan alltid jobbar med naturligt ljus då jag fotograferar.

Vi testade nya prov som vi tog fram i Indien i början av september också. Detta är plagg som kommer komma i senare kollektioner och som måste justeras fram och tillbaka tills det är klart och redo för lansering. Prickiga kjolar kan man inte få för mycket av.

Och sjalar i silke. Så underbart material i denna… Längtar tills den kommer och ska använda den i midjan till en vit t-shirt och blå jeans. Eller runt nacken kanske..

Vi drack kaffe, mailade och fotade massor.

Jag provade en kort variant av vår morgonrock. Med fåglar på. Vad tycker du? Pyjamasbrallan är förresten en av nyheterna som lanserades igår. Sjukt fin och mönstret är tryckt med den där Dabu-tekniken jag berättat om innan. Ett vackert hantverk alltså.

Sedan kom Michelle Baker förbi. Vi hade bokat in ett möte med denna fina tjej då vi planerar fler samarbeten ihop. Det var Michelle som höll ett yogaevent i vår lokal förra veckan. Det blev slutsålt på studs och det var helt magiskt har jag fått höra i efterhand. Jag kunde tyvärr inte närvara men håller tummarna för att jag kan vara med vid senare tillfälle.

Michelle tog med sig solen och helt plötsligt badade köket i det vackra höstljuset.

Så cool tjej alltså. Måste berätta mer om henne i ett helt eget inlägg.

Fler prover och mer jobb.

Nästan alla våra dialoger med designer och produktionsledare går via digitala kanaler – what’s up och mail mest. Vi ses två gånger per år i Jaipur och då jobbar vi intensivt så mycket vi klarar av under dygnets vakna timmar. Det är små hjältar som jobbar med våra smycken och kläder.
Varenda måndag hörs vi av och får veckouppdateringar och sedan hörs vi av dagligen om produktionen också. Det är viktigt att man är tydlig och beskriver exakt hur man vill ha det annars är det lätt att någon tar egna initiativ och produkten får ett helt annat utseende än du tänkt dig. Bilder, skisser och ordentliga dokument är a och o för att det ska funka.

Just nu handlar det mycket om när nästa leverans kommer och om proverna av våra kläder som ska lanseras i vår.
Det har varit långa regnperioder i Indien vilket påverkat våra leveranser då tygerna torkas av sol och vind  – produktionen av kläderna är så naturlig som möjligt.
Värt och vänta på då kan man tycka … 😉

På lördag är det jag som jobbar hos FGL Store då vi har öppet för allmänheten. Lisa Burenius kommer ha en pop-up shop hos mig denna dag och sälja sina t-shirts, lite original och andra finheter. Missa inte detta, 11-14.