I stolt  samarbete med Scorett 

Miranda och jag vill ta med dig ut på en tur genom Varberg och visa våra favoritställen tillsammans med Scorett. Vi har testat några av deras fina nyheter för året och vad som gläds oss mest är att det är ett hållbart tänk bakom skorna. De har alla bra kvalité på materialen & skorna har lång livslängd.

När jag tänker på de skor jag behöver för kommande säsong så är det dessa tre. Ett par sneakers, en färggladd med klack som ändå är bekväm och en sandal som fungerar till både byxa, klänning och shorts. Extra plus för att de är i guld också ju!

De sneakers jag valt är från Läeder by Nature och allt skinn och foder är helt kromfritt på skon. Deras varumärke är exklusivt framtaget för att värna om vår miljö och om dig som kund och det känns ju väldigt bra.

Sitter här och längtar till man kan promenera gata upp och ner på kullerstenarna och njuta av alla rosor som blommar upp på husfasaderna  i de mysiga gränderna. Snart så….

Vi köpte blommor på torget såklart. Varje onsdag och lördag är det toghandel och du finner alltid närproducerade godsaker och blommor till riktigt bra pris här. Det är dessutom väldigt mysigt att bara strosa runt bland torgstånden och kanske sätta sig på en bänk med en glass och vända ansiktet upp mot solen.

Älskar vackra fasader –  hur perfekt är inte denna!? Älskar färgerna och de små fönstrena över ytterdörren.

De skor Miranda valde var verkligen coola. De är helt vegansk och överdelen är i filt  som är gjord av gamla petflaskor. Sulan är i kork och skon innehåller inga animaliska material. Ett par Sweeks som kommer in i butik i maj så håll utkik.

Här är jag i mina guldiga sandaler utanför Glashyttan i hamnen. Så mysigt att stiga in här och hälsa på hunden Ronja och se hantverket tas fram av glasblåsarna.

I år ska jag nog börja samla på dessa glasbollar och hänga dem i i växthuset. Så vackra!

Här kan man gå en trappa upp och kika också. I hamnen finns keramiker,  glasblåsare och silversmed i samma byggnad. bara ett stenkast från Kallbadhuset och Varbergs Fästning.

Här drömmer jag om att öppna en “mussellucka” i väggen. Världens bästa snabbmat!
Miranda hälsar att dessa skor är väldans sköna och användbara till vilken klädsel som helst.

Bara en liten cykeltur bort ligger vår favoritbrygga. Som ni redan vet så badar vi året om och därför lyfter de inte upp stegen under vintern.

Dessa vita tofflor från Sweeks blev Mirandas favoriter denna dag och hade hon inte haft 36 i storlek så hade jag kanske smygit ner dem i min väska efter fotograferingen.

Men ett par svarta klassiker är inte så tokigt det heller.

Jag badar flera gånger i veckan nu – får sån stor mersmak när jag  märker att det gör mig lugnare och gladare.

Är man i Varberg bör man stanna till vid Kåsa och ta en tur runt Subbe Fyr såklart. Men det har jag tipsat om flera gånger så det känns kanske tjatigt nu. hahaha!
Men då ska jag tipsa om dessa bruna sköna sandaler i läder istället.

De ingår i en serie noga utvalda produkter i vegetabiliskt garvat skinn från svenska Tärnsjö garveri – Det är ett svenskt garveri med anor 140 år bakåt i tiden. Garvningsprocessen är vegetabilisk, och med respekt till miljön använder Tärnsjö garveri barkextrakt samt vattenbaserad finish av lädret.

Miranda har funnit lä och njuter av vårsolen – hon har på sig ett par svarta sandaler.

Dessa har blommat över i Varberg nu och körbärblomster brister nog ut i min trädgård i helgen. Att följa vårens skiftningar i naturen är underbart – här gäller det att sakta ner på tempot och njuta av att dagarna blir ljusare och omgivningen grönare. Solnedgångarna över vår stad är helt magiska – alldeles djupt rosa. Rekommenderar en kvällspromenad längs stranden med någon man håller av då solen går ner.

Det här fotot är som en karamellpåse tycker jag. Älskar alltihop!
Jag i röda klackar och Miranda i svarta.

En stund i gräset med blickarna fästa på den blå himlen och trädkronorna. Det kan vara lite kyligt på vårkanten –  man får ha en termos te och fint sällskap som värmer. Haha!

Vill passa på att påminna om Scoretts Reuse- projekt. Du kan lämna in de skor du inte längre använder hos Scorett!
Deras egna skomakare reparerar och fräschar upp skorna som sedan säljs vidare under deras nya koncept REUSE, eller så skänks skorna till organisationen Human Bridge.

Håll utkik efter REUSE-boxen i utvalda Sorettbutiker eller lämna in dina skor i kassan.

Missa inte att kika på filmen vi spelade in för den här roliga kampanjen ihop med Scorett och ta också del av hela deras inlägg kring vårt samarbete här.

Kommentarer till “En tur genom Varberg med Scorett

  1. Hej!
    Så mycket fina skor. Ska definitivt investera i ett nytt par tofflor. Har funderat över en annan sak. Skulle så gärna vilja komma och besöka Varberg i sommar men vart ska man bo? Har du tips till en liten familj? Vi har en femåring och en tvååring. Jag tänkte kanske en weekend eller så. Vi bor ganska nära så det hade varit en lagom tur på några dagar. Verkar vara så fin stad och närheten till havet är ju ljuvligt.
    Tar tacksamt emot alla tips!
    / Viktoria

  2. Ett så härligt fotat samarbete! Hittade flera fina favoriter att nöta gator och stränder med i sommar! 😊

Kommentarer stängda