Godmorgon till er alla.

Här viner vinden på västkusten, regnet piskar på rutorna och jag tror faktiskt det är stormvarning. Min kompis frågade om jag skulle med ut i vattnet på brädan igår och jag svarade ett glatt “javisst” – men nu börjar jag vackla.
Kanske en loppistur, bastu, en bra film, kortspel och en riktigt lång middag passar min lördag bättre…
Fast man har ju kul när man väl är i vattnet såklart. Vi får se.

Jo, jag ville visa er smycket som Igor skapade själv hos guldsmeden Johanna Garmland i Katrineholm. Vi var där av helt andra anledningar egentligen men jag visste ju hur intresserad Igor är av smycken så jag tog med honom till verkstaden.
Lyllos honom – han fick nämligen smälta, banka, fila och putsa ett helt eget.

Och kolla – han stansade in sitt egna namn och på den helt smälta lilla kulan stansade han ett I. Dessa är gjorda av gamla silvergafflar så det är helt återvunnet silver.

Så här gick det till.
Först värmde de silvret. Man ska inte vara rädd för elden sa Johanna och Igor gjorde stora ögon.

Sedan plattade de till silvret i en maskin som nästan såg ut som en pastamaskin. Johanna berättade att den här verkstaden är så bra för de behöver nästan ingen el alls – de kan fortsätta jobba med sina maskiner även då det är strömavbrott.

En väldigt fin verkstad. Ögonen fastnade på vackra saker vart än man tittade.

De här smyckena hade Johannas mamma gjort – nästan så ville stoppa ner i fickan och bära med hem. Otroligt vackert!

Fila, fila, fila…

Nu var det dags att stansa in Igors namn med rätt bokstäver.

Vilket teamwork va! Veckans höjdpunkt under sportlovet.
Tack Johanna.  

Kommentarer till “Ett eget smycke

Kommentarer stängda