Jag uppskattar en öppen dialog och då människor delar med sig av sina erfarenheter på bloggar. Ibland kan det bli lite  vasst i tonen i kommentarsfältet och då växer naturligvis en stor olust i magen – men i överlag så är de flesta väldigt positiva. Speciellt när man är delar svårigheter i livet.

Jag läser Sofia Woods blogg med stor behållning. Hon är en fantastisk skribent, ödmjuk, klok och intressant. Uppskattar också alla smarta och reflekterande kommentarer som hennes följare lämnar. Inlägget om  att kapitalisera på sin öppenhet” tyckte jag var mycket bra – Sofias kloka tankar sätter verkligen fingret på hur jag själv känner.

Kommentar hos Sofia:
“Jag tänker också på att det är ett arbete att blogga. Precis som att skriva en bok, göra tidning eller att jobba med pr eller kanske läkare. Man kallar det ju inte att en författare ”kapitaliserar” på sin dramatiska fantasi eller någon inredare kapitaliserar på folks ängslighet att ha rätt slags möbler. Alla känslor skall ju ingå i det som har kommit att bli bloggcontent och det finns ju uppenbart spelregler för vad som läsarna vill ha. Det är ju snarare så att bloggaren i många fall gör en uppoffring med att öppna upp sig för att faktiskt kunna vara en intressant blogg. Men det är en mkt intressant diskussion och det är precis såna här resonemang som jag tycker är så intressant att läsa hos dig Sofia.”

Jag sitter och förbereder mig inför en presentation och gick tillbaka bland mina egna inlägg under kategorin “Personligt”. Under 2019 var ett av mina mål att öppna upp mer och prata om ämnen som berör mig på bloggen – bryta stigman och våga skriva om ämnen som ligger mig nära hjärtat för jag vet att jag kan göra skillnad i samhället genom att dela.
Här kommer därför ett litet urval av dessa inlägg från förra året.

Om medberoende:

…vi gick och köpte en flaska vatten till honom, fortsatte vår promenad och pratade om hur viktigt det är att se människor. Jag tänkte på mannen bakom missbruket. En pappa, bror, man eller son. Kanske alltihop.
Jag tänker också att bakom varje missbruk ligger omedicinerad &  ej behandlad psykisk ohälsa. De klarar inte av den verkliga världen och stoppar sig fulla med skiten för att slippa ha så ont. inom. Ofta är ett drog- eller alkhohol missbruk en samsjukdom till ADHD.
Om man inte bryr sig om denna klick människor i vårt samhälle och ej kan relatera så kanske man istället kan vara intresserad av vad de kostar samhället varje år. Inom vården, socialtjänsten och hos polisen.

Jag läste att psykisk sjukdom står för 46 % av sjukskrivningarna i Sverige 2018 ändå så går knappt nio procent av sjukvårdsbudgeten till psykiatrin i Sverige varje år.
Läs hela inlägget här>>

 

Om NPF:

Visste du att ADHD och autism är bland de diagnoser som har högst ärftlighet?
Både psykiska och fysiska. De är mycket mer ärftliga än till exempel högt blodtryck och diabetes.
& de diagnoserna ifrågasätter vi inte huruvida de skulle existera eller vara biologiska…

Jag vet att mina barn har ärvt ADHD och ADD från min sida av familjen och jag är otroligt ledsen över att jag gett mina barn “sämre” förutsättningar för att kunna klara av att leva i samhället.

Jag frågade min man en gång om han har dåligt samvete över att våra barn är allergiska och astmatiska. Precis som han är och var som barn.
-Nej, aldrig, svarade han förvånat.
Vet inte hur många gånger vi har fått åka in till sjukhuset om nätterna då vår lilla kille inte kunnat andas och sedan fått stanna flera dagar med behandlingar av adrenalin och syrgasmask. Det begränsar vardagen – man blir extra trött under förkylningstider och kan inte vara med på samma sätt bland kompisar. Man har då inte samma förutsättningar.
Läs hela inlägget här>>

Jag kämpar verkligen med höga toppar och djupa dalar i mitt liv.
& hjärnan är sannerligen en märklig och fantastisk muskel.

Jag har så mycket i mitt liv att tacka för hur min hjärna fungerar. Den är snabb och full av kreativitet, beslutsamhet, mod & drömmar.
Men jag har också så mycket jag förbannar med den – den är ett enda kaos av olika tankar och idéer samt i ständig konflikt. Den gör mig totalt utmattad.
Läs hela inlägget här>>

Om våld i nära relationer:

Under detta år är ett av mina mål på bloggen att öppna upp mer och prata om ämnen som berör mig – där jag känner att jag kan göra skillnad i samhället.
Närmst mitt hjärta är Mäns våld mot kvinnor och Unga relationer.

Mitt fokus har aldrig legat på att straffa män utan det ligger på att förebygga våld, dela med mig av fakta kring detta stora samhällsproblem och hjälpa utsatta kvinnor och barn.
Läs hela inlägget här>>

Får plötsligt en känsla av att jag måste skriva om det här. Nu.
Jag har skrivit i duschen. På hundpromenader. I bilen. På väg in i sömnen. I trädgården. Men texterna har inte blött ut ur mina fingrar och över tangentbordet än. Nu sitter jag här och vill berätta.

Jag var 21 år då jag lämnade. Men nu förstår jag att det slutade inte där.
Läs hela inlägget här>>

 

Kommentarer till “De mer personliga inläggen och tankarna kring dem.

 1. Jag sitter här med tårar i ögonen och läser dina ord. Tack, fantastiska du, för din öppenhet. Det spelar så oerhört stor roll och det gör verkligen skillnad.

 2. Tack, Kristin.

  Jag tycker själv att detta är svårt just nu
  (i mitt eget) och tar, på högst riktigt,
  tacksamt emot de här tankarna runt.

  Ska läsa vidare hos Sofia Wood också..

  med Varm Kram,

  Hannah

 3. För mig är det kombinationen av allt på denna blogg som gör den så genuin. Att djupet finns där. Så som livet är. Ditt liv känns på riktigt. Något jag saknar många gånger i influncer världen.
  När livet prövar mig så läser jag gärna av igenkänning dina djupare inlägg för att hitta ork o inspiration

 4. Har läst allt inlägg och du skriver så bra och gör så mycket viktigt. Tack!!
  Gick in igen och läste om våldet. Jag berörs så starkt dels för att jag har liknande upplevelser.
  Hur går man vidare? Hur träffar man en ny man och hur kan man lita på män igen? Vore så intressant att läsa hur det var för dig.
  Tack igen!

 5. På sätt och vis kanske jag förstår om det är så att en del människor reagerar på det allra mest privata hos bloggare. Jag kan känna igen mig så till vida att jag ibland kan behöva skydda mig mot bloggarnas innersta tankar och känslor, särskilt om det är jobbiga ämnen som ventileras. Jag hoppar över dessa inlägg för min egen skull. Ser oxå att många tycker att dessa inlägg är viktiga och då är de viktiga, även om de inte faller mig i smaken. Det får man ju acceptera. Jorden cirkulerar ju inte kring mig. Det aktiva valet jag gör när jag läser någon annans blogg, är ju att jag har en skyldighet och respekt gentemot denne, då jag är inne i dennes personliga sfär. Vilket jag tycker innebär att man får vara försiktig med vad man skriver. Dock inte sagt att man inte kan diskutera och ifrågasätta men detta bör göras med respekt, god vilja och att man är beredd att ifrågasätta även sina egna värderingar/tankar/känslor/åsikter

 6. Tycker att du är fantastisk på att ”influera”. Dina inlägg har gett mig insikt och förståelse och därmed gjort mig till en bättre medmänniska.

 7. Kram och tack för dig, Sofia, Elsa, Johanna B, Daniella W och Frida/Trendenser (alla mina favoritbloggare) som inspirerar både på ytan och djupet!
  Kram Caroline

 8. Din och Sofias blogg är mina favoriter, tycker om blandningen av högt och lågt, personligt men också tips och ren fakta.
  Och jag tycker om när du delar personliga erfarenheter, det gör det du skriver levande och trovärdigt. Men det är självklart en balansgång, du ska ju inte vara mer personlig än vad du känner dig bekväm med. Och att öppna upp och tjäna pengar, ja det här är ju ditt jobb och jag har ju hängt här i flera år för att jag trivs och uppskattar det du gör! ❤️

 9. Tycker mest om dina personliga inlägg, tycker ditt språk är så vackert och berörande och på grund av det fastnade jag för din blogg för många år sedan. Så fint, modigt, vackert och utlämnande men ändå respektfullt mot dig själv och din omgivning. Har gjort mig varm i bröstet många gånger och tänker att världen behöver fler som du. Kram Alexandra

 10. Hej!
  Det är ju öppenheten och ärligheten som gör att din blogg är så himla bra. Du blandar högt och lågt med en sån fin balans. Det gör ju att din blogg blir den jag helst läser. Det gör att jag tycker om dig och litar på dig. Herregud vad vi behöver Öppna om allt möjligt. Och du går ju verkligen i bräschen för detta.
  Heja, heja dig Kristin.
  Och ang. Kapitalisera på detta. Du får tjäna hur mycket pengar du vill på detta och det hoppas jag innerligt att du gör☺️
  Att ha turen att få läsa om dig och ditt liv, är värt himla mycket.

Kommentarer stängda