Idag har vi storm på västkusten och jag beslutade mig för att det var dags att ta tag i bloggandet igen.

Så – välkommen tillbaka – till både dig och mig!

Min man och jag har tillbringat några dygn i Torekov på ett helt fantastiskt 3 -dagars bröllop och jag har en mängd fina bilder jag längtar att få dela med mig av.

Denna morgon började med att jag sprang ut i trädgården för att rädda lite rosor innan de blev sönderblåsta av den kraftiga vinden. De blommade så tidigt i år och blommade helt över då vi var i Italien. Nu tar de ny fart på sensommaren – vilken lycka.
Efter morgonkaffe och tur med Boris så vattnade jag alla blommor inne i huset och funderade på hur jag skulle komma igång efter blogguppehållet.

Börjar med att tipsa om mitt recept på “bananflugegift”.
Blanda rödvinsvinäger med lite honung. Tillsätt sedan en liten droppe diskmedel.
Nu kommer bananflugorna drunkna i detta med all säkerhet, bästa tricket…

En liten förändring i sovrummet denna morgon också. Hängde upp en gammal oljemålning jag fyndade för en liten peng för tio år sedan. Den som spar den har.

Har funderat på hur jag kan vara intressant, motiverande och inspirerande i mina kanaler utan att ni läsare tycker att jag förtjänar ta emot vad som helst i mina kommentarsfält och på dm. Visst ska alla få ha sin egna åsikt, givetvis, även om den är kränkande, elak och full av fördomar.
Men behöver man dela den med bloggaren och de tusentals följare som också läser? Är det detta som kallas yttrandefrihet? Eller konstruktiv feedback?
Nja. Vart går gränsen? Hur ser vi på det där med respekt och medmänsklighet?

Ibland vill man bara vara så jävla dum för att det gör så ont i en själv tror jag. Pysa ut lite av sitt egna bittra gift på någon annan.
Så blir det hemma hos oss då och då – jag blir omotiverat dum mot min man ibland då jag mår dåligt. Speciellt under pms. Får gömma mig i skämskudden och be om förlåtelse när jag sansat mig.

När allt känns jobbigt och man surfar runt så känns det kanske rätt att nypa till den där leende bloggaren som är såååå sjukt provocerande lycklig, med de “rätta” prylarna, med den härliga semestern och som dessutom jobbar med något så knasigt som att dela med sig av en livsstil på sociala medier.

Öppet mål för elakheter och ej genomtänkta kommentarer.
För visst är det de så kallade “influencers” fel att vi konsumerar så mycket, flyger och köper avokado och sånt…
Att bloggare dessutom har mage att påstå att de försöker leva hållbart! Hur många olika klänningar har hon haft på sig denna sommar in sitt Instagram-feed egentligen? De kan gott få höra att de är skit och att deras bransch är giftig för samhället! Eller?

En vän sa – “Är det inte bättre med 50% rätt än 100% fel. Någonstans måste man ju börja.”
Alla gör så gott de kan efter sin egna förmåga tänker jag.

Delade med mig av min frustration på Instagram och fick massiv feedback. Kolla även @Johannabradfords inlägg som får en att tänka till ur ett annat perspektiv.
Så viktigt det där ju!

Om du har tid – Kolla också hos @mickegunnarsson. Läs kommentarerna.

Japp. Nu är jag i alla fall tillbaka här med mina funderingar och redo att dela med mig av vad som inspirerar mig just nu.
Kanske en weekend på cykel i Lofoten? Eller en tur upp för Kebnekaise.

Imorgon kommer ett härligt inlägg från bröllopet i Torekov. Vill också passa på att tipsa dig om att följa Miranda och mig på storys för vi kommer vara på Way out West med Scorett. Möt gärna oss gärna där vid 16-tiden.
Fin helg till dig nu.

Kommentarer till “Ett litet livstecken från mig

 1. Klart att det inte är okej med giftiga kommentarer! Och klart att alla har ett eget ansvar att göra bra val för klimatet och påverka beslutsfattare i rätt riktning. Detta är ju inte lätt och här har ju ni influencers en fantastisk möjlighet att inspirera till klimatvänligt liv, mat och lustfyllda aktiviteter som inte sliter på vår jord. Samtidigt blir man ju så himla frustrerad när man ser hur flygandet ökar och när folk vill göra som alla influencers de följer när det bara måste sluta nu.

 2. Det är bra, sätt ned foten. Bra att du tar upp ämnet, du skulle kanske kunna göra det mer, att påvisa vad som är ok och vad som inte är ok. Så här är det i hela samhället och jag tror att både de som blir trampade på samt de som trampar behöver lära sig hur man säger ifrån samt att lära sig att inte trampa. Kanske tråkigt ämne att ta upp eller så kanske det skulle vara befriande för alla att det tas upp. Annars lät det ju bra att någon sållar i kommentarerna, så de inte når dig, vilket förmodligen tar lusten av att fortsätta kommentera.

 3. Äsch, din blogg är helt underbar och du är supercool. Skit i de onda krafterna, de är bara småskitar ändå. Kämpa! Kämpa!

 4. Jag läser sällan kommentarer och har helt missat att du blivit så utsatt. Så tråkigt att höra. Du är så ansvarstagande, medmänsklig och inspirerande precis som du är!

 5. Hej! Jag tycker mig märka att det är under sommarmånaderna som de riktigt elaka kommentarerna kommer på alla bloggar. Det är nog då skillnaderna i människors livsvillkor märks mest. Det sticker till att någon kan unna sig och då kommer kommentarer om hållbarhet och priviligierad. Just det sista tycker jag är så intressant för det där att vara priviligierad kopplas aldrig ihop med att någon arbetar ganska hårt för just det. Jag har också möjligheter till resor och shopping men jag har också arbetat hårt för det under året. Sedan verkar det också vara en åsikt bland vissa kommentatorer att om någon visar en vacker bild ur sitt liv på kanske 1 meter av verkligheten eller har handlat kläder så måste den personen vara genomlycklig. Att må dåligt eller må bra har inget(nästan) med pengar att göra, problem drabbar alla i olika perioder. Jag tycker det är dubbelt tragiskt att alla dessa kommentarer kommer upp under sommaren. Det blev långt och inte riktigt formulerat som jag skulle vilja. Tack för dina fina inlägg.

 6. Välkommen tillbaka! Jag följt dig sen du stod i ditt charmiga lilla växthus i ditt förra hus. Nu håller de flesta influensers på med odling och växter men för några år sedan var det jag fastnade för hos dig, växterna och dina fantastiska foton.
  Jag är en av dina trogna följare men har inte kommenterat tidigare. Du ger mig alltid så mkt inspiration och jag älskar dina foton och fantasirika härliga stil. Att du slog dig ihop med Miranda och er grymma resa med FGL är så grymt coolt och ni är sådan fantastiska entreprenaörer och förebilder. Verkligen power! Jag tittar ofta in på bloggen och följer på IG. Jag gillar verkligen ditt jobb och dig. Och hoppas du väljer att fortsätta i samma sanna härliga anda💚🙏. Tack för allt!

 7. Välkommen tillbaka kär Kristin!!
  Bara kör ditt race och du kanske skall låte din man ta bort alla dumma kommentarer så du slipper lägga din dyrbara energi på det överhuvudtaget.
  Dem som skriver dumt är inte värda din uppmärksamhet och tid.
  Ha e underbar helg,
  KRAM Caroline i Kph

 8. Ibland när jag läser spydigheter och elakheter som folk känner sig tvungna att plita ner, så tappar jag nästan tron på mänskligheten. Inte elakheter mot mig utan speciellt till dem som lyckats bli stora i sociala medier. Jag tycker att det är bra att det blir en diskussion och hoppas verkligen för mänskligheten och våra barns framtid att internet ska bli en plats där medmänsklighet och generositet överväger.
  Nog har jag också dagar då jag känner mig less eller negativ när jag ser någons bilder eller läser inlägg, men skulle aldrig i livet pysa ur mig det på någons kanal. Till vilken nytta skulle det vara?!
  Har alltid haft som mål att i mina sociala kanaler välja glädjen. Nu var kanske inte detta världens ”gladaste” kommentar, men som sagt, bra att du tar upp det. Jag har följt dig då och då sedan du började och du gör ett bra jobb med alla vackra bilder, din shop och fina samarbeten! Keep going! 💙

 9. Det är tråkigt att människor har så mycket lättare att vara kritiska än tacksamma. Jag är glad och tacksam för att du orkar fortsätta – för din blogg inspirerar alltid. Fantastiska bilder. Alltid en fin ton i ditt språk. Vi är många som stöttar och står bakom dig även om vi inte kommenterar så ofta. Glöm inte det. Heja dig!

 10. Härligt att du är tillbaka! Hoppas så att du orkar komma igen och trotsa bitterhet och avund, som jag antar är grunden till elakheterna. Vi är många som ser dig och din blogg som ren inspiration och som blir lite lite gladare och vars dag blir lite finare av att du delar med dig av väl valda men båda härliga och lite tyngre delar av ditt liv. Kram

 11. Tycker du är intressant!!!! Älskar din blogg, ditt växthus och trädgård! Du har en egen och cool stil, det tycker jag är mycket trevligare att inspireras av än andra som iaf utåt har ”perfekta” liv där barnen aldrig bråkar eller driver en till vansinne, aldrig en stökbild då allt är tipptopp alltid. Kul att man får ta det av FGL store också!!! Keep up med att inspirera! Mvh Eva

 12. 💙 jag följer dem som ger mig positiv energi o inspiration & jag, följer dig💙.. du gör ett bra jobb⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 13. Tror jag aldrig någonsin har lämnat en kommentar tidigare. Men jag blir så ledsen, de är så fruktansvärt onödigt, att lämna kommentarer av de där slaget. För vem gör sånt i vardagen, inte säger man sånt till en vän, kollega eller nån på stan.
  Vill bara att du ska veta att jag som följt din blogg länge, länge, känner att din blogg peppar mig att våga nya saker, inspirerar mig till att laga nya maträtter, och läsa böcker jag aldrig hittat annars,. Du prider helt enkelt härlig energi! Så jag hoppas verkligen att du vill och orkar fortsätta blogga.
  Välkommen tillbaks!

 14. Välkommen tillbaka! Så tråkigt att höra att du inte är förskonad från nedtryckare och bitterhet. Din blogg gör mig varm i själen så jag hoppas att du orkar fortsätta att dela med dig av vackra ord och bilder. Och att du får mer kärlek tillbaka än gnäll.

 15. Kommenterar aldrig, men läser alltid. Jag inspireras så mycket av modiga kvinnor, du är en av dom, du fyller liksom lungorna med syre och ger energi. Blir ledsen över människor som läser och ger kränkande kommenterar, kan inte förstå att de lägger sin tid på det.
  Det är elakt, även om de inte mår bra, tror inte de mår bättre genom sådana handlingar.
  Jag tänker lite som Jonatan sa till Skorpan, ”alla måste göra jobbiga saker, annars är man ingen människa utan bara en liten lort”. Önskar dig en fin helg🌸💕

Kommentarer stängda