sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0415

Varje morgon vaknar jag här, kliar på mina nya myggbett, smyger upp ur sängen och ut på verandan för att möta soluppgången med en bok. Tidiga mornar, älskar dem.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0422

På flygplatsen köpte jag på mig lite nytt till ansiktet och har använt Origins denna månad.  Mycket bra och jag älskar doften på dagkrämen. Såg att de fanns att klicka hem här när jag läste på om produkterna.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0433

Denna veranda alltså. Frukost, mys, spel, häng och middag. Vi gör endast kortare utflykter till stränder, surf och annat. Imorgon ska Linn och jag kika på utbudet i Galle och unna oss en manikyr. Och dagen efter står det -besöka teplantage- på agendan.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0428

Här är hallen i huset där vi bor.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0431

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0425

En generös hall som rymmer både antik träskulptur, två soffor, andra tunga möbler samt tre (!) dubbeldörrar ut mot verandan. Skrev att The Artist’s House var 150 år i ett annat inlägg tidigare men efter många fina samtal med hushållerskan så har jag nu förstått att det är över 200 år. Kors!

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0382

Det här är Roopa. Hon lagar fantastisk mat och älskar barnen. Att sopa verkar också vara en viktig prioritering här på Sri Lanka. Roopa sopar sjukt mycket, både ute och inne.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0410

Varje morgon serverar Roopa frukost på verandan vid klockan åtta och det varierar mallan pannkakor, yoghurt och ägg. Alltid massor av frukt.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0389

Golvet i huset har en vacker patina och är ett konstverk i sig.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0386

Här är baksidan och innergården där köket är. Köket och Roopas rum är i det lilla huset bredvid.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0383

Det är perfekt att hänga upp tvätt här. Eller att stå och glo upp bland otroligt höga träd på apor som svingar sig ovan.

sri lanka 12_Kristin_lagerqvist-0417

Igår hade vi Petter och Linn från Sunshinestories över på middag. Vi hade det supermysigt, åt stekta räkor och tiden bara sprang iväg.

Nu ska vi samla ihop oss här och åka ner till stranden och se om vågorna håller för lite surf.