Det är måndag och jag är pepp på höstterminens första kundmöte.
Jag har spännande och och roliga saker på gång. Alldeles lagom mycket också – så det finns gott om tid att pilla i trädgården, ta många dopp i havet och fixa mellis till massa ungar.

På sensommaren får jag alltid ny energi för att flytta runt här hemma, städa och piffa. Kolla förresten vad jag hämtade ut på posten i helgen – en liten tuttsamling signerad @betuttadkruka. Tusen tack!
Så cool tjej tycker jag!
Och så fina vaser och krukor. Återbruk och en tanke bakom – då är det som bäst.

Igår fyndade jag en galet gammal fasettslipad spegel till sovrummet. Fint till plankgolvet vi tog fram under heltäckningsmattan, inte sant?

Och där rök samma matta i rummet bredvid också…
Nu har vi bara Igors rum kvar.

Bkev en helt ny ovanvåning tycker jag. Älskar då det knarrar under fötterna då jag går.

En annan fin grej var att jag kom över den här boken om konstnären Zorn på loppis – den är från 1945 och den ursprungliga ägaren har skrivit både namn och årtal där i.

Ja, du kanske har sett tavlan av Zorn i några av mina foton innan? Detta är tredje rummet Fröknarna Salomon hänger i nu, tavlan är en akvarell från 1888.

Jag fann fröknarna i boken också. Så intressant att läsa om Anders Zorns liv.

Och ja, det blev alltså en plommonchutney i helgen. Plommon, lök, riven ingefära, salt, socker, honung och citronskal kokade jag ihop och la i burkar. Detta åt vi till en västerbottensostpaj och havskräftor samma kväll.

Kommentarer till “Fynd, chutney och Zorn – en härlig blandning

Kommentarer stängda