Status trädgård – ja, lite torrt och inte så blommigt som jag hoppats på. Busktagetes är sannerligen min favoritblomma detta året och Rosenskäran är en stor besvikelse. Inte lika förälskad i dahliorna som jag brukar men de senaste somrarnas överdos av denna vackra blomma i alla sociala medier har väl gjort mig lite mätt kanske. Fast jag har ju inte tröttnat helt såklart – den här blomman är ju fenomenal.
Luktärten tog sig inget vidare hos mig heller faktiskt… Zinniorna däremot. Vilken fin blomma!

Men kolla – Vilken vägg av grönska som täcker kortsidan av växthuset.

Och inne i växthuset breder sig en gigantisk vinranka ut sig längs långsida och tak. Den ger en hel del druvor också, så smaskigt att lägga en klase på frukostbrickan varje morgon.

Jag vill visa några fynd från förra veckans loppis. Vi anordnar ju då och då en loppis på torget utanför FGL Store – vänner och bekanta kommer med kläder och prylar som de vill sälja vidare.

I lördags hade vi det så himla mysigt – ”lite franskt” som någon sa. Alla stod och snackade med varandra vid sina små stånd, drack kaffe och kisade i solen. Någon satt och målade och barnen far runt.

Jag fyndade blommigt. Lapptäcke, kuddar och annat fint.

Så himmelens glad för den här platsen. Förlänger säsongen och skapar en samlingplats för familjemedlemmarna.

I morse vaknade jag och smög ner för en knarrande trapp till köket för att brygga dagens första kopp kaffe. Regnet väckte mig.

Min man hade redan dagen innan deklarerat att han skulle ta med sig både hund och barn för att skejta i Malmö så jag kunde pusta ut lite för mig själv. Att vara hemma tio sommarlovsveckor med barn och hund är ingen direkt semester – om jag får säga så. Energin börjar ta slut och jag behöver tid för jobb och träning för att må bra.

Dagen började dock med att jag upptäckte att jag hade löss. Så efter en rejäl avlusning och dusch drog jag på mig en fin blus och min favoritparfym. Sedan gjorde jag en lista på vad jag vill/behöver göra.

Blogga, läsa, se en serie, bada, handla godsaker på torget, göra min kvittoredovisning, förbereda mig för ett viktigt möte på måndag, sätta en pp för min föreläsning i Umeå i augusti, skicka intervjufrågor till en lokal entrepenör, lyssna på Mollys sommarprat, göra en ny film till YouTube och använda mitt nya redigeringsprogram, ta alla mail, städa tvättstugan, sluta bita på naglarna, boka klipp och sling, förbereda middag för ikväll, springa en runda eller gå till gymmet & koka plommonmarmelad.

Oklart om jag får allt gjort tänker jag nu. De borde hålla sig borta minst tre dygn… 😉

Jag läser Sofia Wood nästan dagligen. Hon har den bästa bloggen just nu – så smart, genuin och fin.
Precis som hon låg jag vaken inatt och grubblade.  Den där tiden då man vaknar och ångesten rider en är vidrig tycker jag. Man är liksom fast och själv med sina egna destruktiva tankar och problem mitt i den mörka natten.

Så här ser det i alla fall ut i växthuset just nu. Jag ska gå ut i en blöt trädgård och plocka in en stor kvist dahlior tror jag.

Kanske plocka några tomater till lunch.

Har väldigt mycket plommon till den där marmeladen…

Vad ska du hitta på?

Kommentarer till “I trädgården i augusti

 1. Finis Kristinis 🙂 Så härligt inlägg med fantastiska bilder! Hos mig gick det också dåligt med rosenskärorna i år, de som var så fina förra året… Linnétagetesen har dock varit underbar, oklart varför, det är ju det som är så spännande med att ha trädgård 🙂

 2. Halloj så fint det blir i växthuset! Håller själv på att inreda vårt som blev klart i veckan. Funderar på om du tycker kuddar och textilier blir fuktiga och unkna? När luckorna är halvöppna och det kommer en skur eller när man vattnar kan det ju bli rätt fuktigt där inne. Upplever du det som problematiskt? Vill inte gärna köpa nya special-ute-kuddar av plasttyg om jag inte absolut måste…. Gulp.

 3. Fina Kristin, så glad att du tycker om bloggen. Och på något sätt också fint att vi är flera som ligger vakna, då kan vi tänka på varandra nästa gång och veta att vi inte är ensamma även om det nästan alltid känns så, sådär i gryningen. Stor kram Sofia

 4. ja, fy den där ångesten är inte bra, men som du skriver så mår man bättre av träning. Det har jag upptäckt sista tiden. Springer ett par ggr/ vecka och det påverkar mig till det bättre. Springer inte fort, utan mest gå-springa. Det spritter i kroppen och känslan sitter i länge.
  Idag har jag passar barnbarn, min son är 25 år och har två underbara sötisar. Det är mysigt. Det har spöregnat, så innepyssel blev det. Gjort en god saffrans soppa med torsk och lax till kvällen. Gissa om den blev god?!

  1. Det är så fint ditt växthus. Själv har vi precis murat muren färdig till vårt och planerar att göra golvet. Sedan är det inte mycket kvar. Längtar så och hämtar massor av inspiration från dig. Är det en kamin ni har i ert, den som skymtar på dina fina bilder. Hoppas du hunnit med lite på din lista och tagit hand om dig. Bad och träning är alltid ett bra val❤️

 5. Plommonchutney
  Ingefära lök chili sedan är det bara låta matfantasin komma igång.
  Mums
  Allt gott Meta

 6. Härligt med dina fina bilder, den glada vackra blommiga kjolen och funderingar om “tidig-morgon-ångest” i samma inlägg. Känner så väl igen känslan, så vi är fler, men vet också att jag är säker på att jag är ensam de gånger det händer…
  Tack för att det så ofta är värt att kika in här och läsa det du skrivit, och hoppas du har haft en fin dag!

 7. Älskar att du delar så ärligt! Och älskar dina foton! Jag hoppas du hinner vara kreativ idag och prioriterar dig själv. Det andra som inte är livsnödvändigt, kan väl vänta? YOLO

Kommentarer stängda