Här kommer världens lättaste  recept på bra nyårskaka. Passar precis lika bra under trettonhelgen och andra festligheter också såklart.

Du vispar 500g riven mandelmassa med 5 ägg och häller det i en smörad form med kokosflingor i.
Jag hade dock 800g med 8 ägg. Du kan ju ha 300g med 3 ägg… beroende hur många som ska ta del av kakan.
Smart att lägga en utklippt smörpapper i botten så är det ännu lättare att lossa kakan efter gräddning.
Grädda kakan i ugn på 180 grader i ungefär 30 min. Du får hålla lite koll med en tandpetare och ta ut kakan när den är torr.

Sdan lossar du kakan från formen och lägger den på ett tårtfat. Pressa då en apelsin över kakan så den blir extra saftig.

Medans kakan fortfarande är varm så kan du bryta  en kaka av mörk choklad med apelsinkrisp över den. Låt detta smälta lite och smeta ut över hela kakan.

Så här. Jag hade delade fikon på kakan också och tänkte lägga på massa granatäpple innan servering.

Men det blev lite brått så vi dekorerade med knipsade rosor i olika färger från bordsdekorationen istället. Stella bar ut tårtan.

Kakan åt vi tillsammans med lättvispad grädde och kvällens kluriga quiz. Sedan fick vi brått ner till fästningen för att kolla in stadens fyrverkerier.
Hoppas du hade ett lika festligt nyår som vi!

Idag har grannen och jag varit nere och doppat oss vid bryggan utan bastu före. Till och med huvudet. Det var svinkallt!!!!
Efter detta hällde vi upp kaffe från medhavd termos och åt upp resten av kakan vid havskanten. Extremt bra start på året.

Kommentarer till “Recept på glutenfri festlig kaka

  1. TACK för supergod kaka, härlig kväll o fint firande✨⭐️✨ Största kramen /Anna

    1. Verkligen! Du vet ju hur gott ett kallt dopp är efteråt. Lycka till med kakan. Jag fick ha in min ganska länge pga att jag nästan dubblade satsen. men tar stickprovet så sitter du säkert. Gott att riva apelsinskal i smeten också. kram

Kommentarer stängda