anna_kristin_Lagerqvist-2

Jag frågade en bekant till mig om jag fick komma hem och hälsa på en dag. Har kikat in hos henne förr och tycker hon har ett så härligt hem och att hon har ett liv som känns skönt och inspirerande. Anna är alltid glad och intresserad då jag träffar henne. Hennes positiva inställning till allt är verkligen smittande.

anna_kristin_Lagerqvist-3

Mitt i Varberg bor Anna Backman. Bakom den gröna vackra dörren gömmer sig en stor våning med härliga genomgångsrum och altandörrar rakt ut i äppelträdgården.

Anna är född och uppvuxen i Göteborg. Hon berättade att hon levde länge (  i 15 år! ) i känslan att hon var nyinflyttad till Varberg. Så därför tycker hon fortfarande att närheten till Göteborg är en av fördelarna med Varberg. Men relationen till staden är numera god, riktigt god dessutom.

Att bo mitt i staden och ändå ha 5 minuter till bad (damernas nakenbad) och en strandpromenad tycker Anna är magiskt.
Hon har bott i sin “våning” i 12 år men skall snart flytta hemifrån. Då uppåt i samma hus !

anna_kristin_Lagerqvist-5

Jag fann en fin tidning i en fåtölj. 😉

anna_kristin_Lagerqvist-6

Och så visade Anna halsbandet som hennes pappa skapat. Han har suttit och tvinnat tidningssidor på detta sätt och lackat dem efteråt. Vilket hantverk.

anna_kristin_Lagerqvist-7

Nybakade croissanter. Mitt bästa!

anna_kristin_Lagerqvist-4

Anna berättar :
Häftigheten med att man går runt i en våning är ju att man passerar alla rummen vilket gör att alla rummen är mina små darlingar. Älskar mitt kök för kaffedoften och för att det oftast finns något  litet att mumsa på i mitt stora skafferi. Mitt sovrum för att jag älskar att äta i horisontellt läge, frukost på sängen är oslagbart. Mitt stora rum för att det badar i ljus, och för att ljuset flödar vidare in i min ateljé. I perioder är det nog trots allt i ateljén som jag tillbringar mest tid.

Jag är inte konstnär på heltid snarare “periodare”. Då jag varit ensamstående mamma under många år har mitt arbete som pedagog på en skola i Varberg varit min bas och trygghet, dessutom gillar jag känslan av att få vara med att bygga  framtid.  Känner mig privilegierad  att både få jobba med “my mission and vision”. Jag uppskattar kontrasterna av teamwork och att sedan i min ateljé få ett  exklusivt möte med mig själv.

anna_kristin_Lagerqvist-8

Hur ser en typisk bra vardag ut för dig Anna?

En härlig vardag kan se ut så här! Sovmorgon, händer nästan aldrig 😉 Sedan har jag arbete på skolan fram till efter lunch. 
Jag cyklar hem genom Bokskogen och när jag  stiger av cykeln och öppnar dörren till min älskade våning då får jag inte “Tappa Fart”

En stor kopp kaffe – På med målarkläder – Väntar inte på inspiration, den kommer förhoppningsvis när jag sätter igång.
Jag har alltid flera projekt igång samtidigt. Om inspirationen har pausat så tar jag en tur längs havet, rensar huvudet och hämtar havsluft och ny energi.

Mera kaffe….och hittar jag en kolakaka  i skafferiet så slinker den oxå ner 🙂 
På med musik och sedan måla måla måla. 
Sedan klämmer jag gärna in en fika eller kvällsmat med vänner.
Ett yogapass är alltid härligt.

anna_kristin_Lagerqvist-10

anna_kristin_Lagerqvist-11

anna_kristin_Lagerqvist-9   anna_kristin_Lagerqvist-12

Anna är som person sjukt nyfiken vilket gör att hon kastar sig in i nya projekt och är öppen för att improvisera.

Ett exempel på detta var att hon i vuxen ålder pendlade till Stockholm under 1 år för att gå på Beckmans och att hon sedan pluggade Digital Media på Ljud & Bildskolan. (utan någon typ av datorvana)
Detta gjorde dock att hon producerade en digital affärsutbildning för ett modeföretag och frilansade sedan i några år i reklambranschen. Under denna tid lärde sig Anna mer om sig själv, som att hon hela tiden söker vägar att kommunicera. Det är även så hon ser sitt konstnärskap. Att få till en kommunikation där hon lämnar till betraktaren/lyssnaren att fritt få tolka. Inga rätt inga fel bara en känsla som bär. Tanken på att konsten precis som musik och dans är ett universellt språk gör henne glad .

anna_kristin_Lagerqvist-15 anna_kristin_Lagerqvist-14  anna_kristin_Lagerqvist-16

Jag fann det här kortet på kylskåpet och Anna berättade om sina år som reseledare och jag beundrade kläderna och den långa tjocka flätan.

anna_kristin_Lagerqvist-17

Sedan pratade vi en stund om mattan som låg i vardagsrummet. Både skojig och vacker.
Tusen tack för att jag fick komma Anna och lycka till i ditt nya boende!