Sitter i en hotellsäng och redigerar  bilder – barnen sover och jag hämtade precis en kopp kaffe från frukostbuffén. Vi har sportlov och barnen och jag har begett oss inåt landet. Första stoppet var hemma hos familjen Mokkasin – vår tids Carl Larsson-familj om du frågar mig.

Här fångade jag Sofia mitt i frukoststöket.
Barnen trillade in en och en för att fixa sina morgonmackor och vi yrde runt med projektplaneringar och kreativt drömmeri.

& så drog vi fram kameran lite då och då också.

Detta hem är magi. Så långt från ängsligt man kan komma – här är liksom en pågående process och kreativ verkstad hela tiden plus att allt är så vackert så man vill typ vill stoppa det i munnen, krama det ellet plocka med hem.

Jag ligger mitt i en konceptutveckling för min verksamhet och har fått fin hjälp och kreativt stöd av Sofia och hennes man Kristo. Sofia och min hjärna fungerar lite likadant och det är skönt att jobba ihop med liksasinnade.

Solen flödade in och vinden ven utanför. Har faktiskt varit lite läskigt att vara ute och köra när det har varit så mycket olyckor på grund av stormen, speciellt då man har sina barn i bilen.

Drömklänningar och skåpets skåp. Den benvita fyndade Sofia nyligen på loppis och klart jag tvingade henne att dra på sig den så jag skulle få se hur den satt. Så synd att jag inte fick med det på bild.

En hel del hårddiskar.
Undrar vad det ligger på dessa…? Boken kanske? Eller nya projekt? Har hon hängt upp en nylonstrumpa där? Märker hon om man snor med sig stråväskan hem tro?
Man kan ju titta på denna bilden en evighet och fantisera ihop de mest spännande sagor i huvdet om kreatören som verkar i detta kontor.

Så kom supertalangen Johanna Garmlamd för att delta i vårt möte. Jag har följt Johannas arbete genom åren och är så imponerad av det hantverk hon utför.
Johanna är tredje generationen guldsmed i sin familj. Hennes företag är grundat av morfar Helge år 1934 och hennes  mamma Inga tog senare efter.  Johanna har i sin tur gått som lärling hos både morfar och mamma & samtidigt varvat med tekniska guldsmeds högskolan i Köpenhamn. Wow!
Så himla duktig alltså!

Vi drog vidare till hennes verkstad och den som följer oss i storys vet vad som hände där. Men jag sparar på det blogginlägget lite till.

Tycker om ett levande hus som detta.
Barn, hund, man, jobb, liv, måltider, skratt… Allt blandas ihop och alla får vara med.

Gulligaste Chester. Hade först tänkt ha med Boris men då hade ju Jonas blivit så ensam där bhemma.

Jag har liknande svalor där hemma som jag fått av Sofia.

Kanske ska hålla utkik efter en sådan här ljuskrona till vårt kök – otroligt vacker.

Och de här blommorna. Tjatar på Sofia och säger att hon måste börja sälja. Men hallå – hur prissätter man något sådant egentligen? De tar ju en evighet att göra, är världens pill och ett makalöst konstverk.

Precis när vi skulle åka kom vi på att vi skulle beställa blomsterfrön och bestämma tapeter också. Så detta blev nästan gjort på två minuter…

Kristo tar allt med ro.

Min Jonas och han påminner väldigt mycket om varandra. Stabilt och tryggt. Skönt.

“Nu så – Nu åååååker viiiiii! ta på er skorna!!” ropade jag men kom då precis själv på att jag nog skulle knäppa en bild i deras sovrum innan jag tog på mig mina egna skor.

Där har de precis tapetserat med den nya kollektionen från Falsterbo, precis som jag gjort i hallen. Den här heter Dahlia Garden, väldigt fin.

Så där. Hoppas du har orkat ta dig igenom hela inlägget hit nu.
Ses snart igen.

Kommentarer till “Hemma hos Mokkasin

 1. Så fint! Jag blev besatt av tapeten och gav mig genast ut på jakt på nätet men upptäckte att Dahlia garden inte alls såg ut som den du fotat. Tillslut hittade jag den! Den heter Carnation garden och är från In bloom kollektionen. Jag hatar att vara viktig och rätta men jag tänker att någon annan kanske tyckte den var lika fin som jag och också ville veta 🙂

  Kram!

 2. Åh kristin!
  Jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg och ditt fotospråk!
  Du är bäst!
  Tack för att du inspirerar sååååå mycke!
  Kärlek från en Dalslandsböna.

 3. Älsk på kreativt kaos och det fina med insiktsfullhet. Tänk att möten med människor kan vara så fint fantasiväckande och underbart inspirerande!
  Ha en varm och härlig dag!

  1. Verkligen! De fysiska mötena som bygger upp relationerna är så himla viktiga och fina. kram och tack för avtrycket här

 4. Älskar kreativiteten i detta hem <3 Blir så inspirerad, att börja skapa, läsa, göra om, göra rätt. Allt känns så levande. Vill sitta ner, titta och känna in. Tänker att du och Sofia är så lika, båda med känslan för vad som är levande, skört och vackert. Kramar Eva

Kommentarer stängda