innehåller reklam för min verksamhet
För mig var det självklart att teblandningar skulle vara en del av vårt sortiment – just för att te har förmågan att skapa de där lugna, mysiga stunderna som så många av oss längtar efter i vardagen. Med både fysisk butik och webbshop får vi inte bara sälja våra teer, utan också möta våra besökare på ett bra sätt. Vi får stanna upp en stund tillsammans, bjuda på en kopp och berätta om varje teblandnings ursprung, egenskaper och historia. Det känns meningsfullt och varmt – och det är en del av vår verksamhet som visat sig vara väldigt uppskattad.
Varje vinterhalvår bjuder vi alltid våra kunder på varmt te och under sommaren bjuder vi på kallbryggt.
Eftersom man inte använder varmt vatten då man gör kallbryggt te så extraheras inte lika mycket bitterämnen eller tanniner. Resultatet blir ett mjukare, rundare te.
Kallbryggning ger dessutom ett lägre koffeininnehåll jämfört med traditionellt bryggt te.
Naturligt sötare – Särskilt gröna och vita teer får en mer blommig eller fruktig ton. Perfekt en varm sommardag – man kan servera med is, citronskivor eller färska örter.
Om du vill göra kallbryggt te hemma:
1 liter kallt vatten
2–3 teskedar löste
En karaff eller glasburk med lock
Gör så här:
Lägg teet i vattnet.
Ställ i kylskåp över natten).
Sila bort tebladen och servera.
Prova med grönt te, svart te, rooibos eller örtte – de fungerar alla utmärkt kallbryggda!
jag gjorde kallbryggt te efter att ha läst här och det är underbart en ljummen sommarmorron. Tack för påminnelsen