Denna morgon smet jag ut i trädgården med kaffekoppen ohyggligt tidigt. Jag hade legat och skruvat på mig länge i sängen och bestämde mig sedan för att gå upp och göra något vettigt av tiden istället. Jag kunde helt enkelt inte somna om och nybryggt kaffe kallade på mig. Fler och fler av denna vallmo blommar för var dag och när jag stod där och stirrade ner i vallmons magiska bladverk så började jag fundera på hur min franska trädgård klarar sig i i 29 gradig värme. När jag kollar prognosen så står det dock att det regnar mer där än här men vis av erfarenhet så vet jag att regnet brukar ändå svepa förbi vår by på sin väg genom bergen.

Själva trädgården har mest träd, kaktusar och buskar. Den ligger dessutom i ganska mycket skugga så den mår nog okej. Jag har plockat fram vår utedusch  i koppar som ska med dit ner i juni och så planerar jag att fylla hela dammen med massa jord och kaktusar.

Jag fann ett skrivbord och två stora plankor i källaren. tillsammans blev de ett bord och jag har även blivit lovad en snirklig vintage grupp i metall som skulle skänkas bort. Måste fixa någon form av släp så fort vi kommer fram. Kök är beställt. Det blev ett grått från IKEA. Nyfikna?
Jag funderar på att måla taket i hallen ljusblått som himlen och därefter måla en bård av rosetter i gyllene och terrakotta längs väggarna. Som hos Carl Larsson.
Min man tittar på mig som om jag har en penis i pannan när jag pratar om detta men samlar sig sedan och muttrar något om att det kan bli svårt va? Det är över fyra meter i tak och känns det inte som ett evighetsjobb att göra det för hand?

Den här är ju död! Känner det i hela kroppen. Hur skulle den klara hettan här på altanen även om vår hjälpande tjej kommer och vattnar två gånger i veckan nu.
Ska fråga henne och be om bilder.

Jag tror faktiskt bara det är kaktusar, vinrankor och olivträd som klarar sig här på vår altan.

Kanska mitt fikon där i hörnet också.  Håller tummarna!
Vi kör ner efter skolavslutning och alla födelsedagar. Räknar dagarna nu men har det samtidigt rätt härligt i vår svenska trädgård.

När jag kommer ner hit kommer jag stå och muttra och vara orolig över trädgården i Varberg, var så säker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Hur går det för den franska trädgården?

  1. Fy faan vad fint! Allt! Jag lägger min semester på att måla den där bården😉 låter fullkomligt ljuvligt! Underbart! 😘😘😘😘😘