Jag har en ledig lördag och tillbringar den med familj och vänner. Så mysigt!

Tidigare denna vecka påbörjade lite arbeten i trädgården så jag behöver nog bege mig ut hit och svsluta lite projekt under helgen också. Vi kikar lite på vad jag gjort tycker jag.
En fågelholk full med jordnötter för småfåglarna placerades bland mina dahlior.

Hörde att man helst skulle låta solrosorna få stå kvar så här även fast de blommat löver – för fåglarnas skull då de äter fröna. Det blev sannerligen en succé att plantera dessa runt hela växthuset, många blommar fortfarande och de är långt över 2,5 meter höga.

Jag har köpt en mängd tulpanlökar som ska ner i samma jord i helgen också.

De stackars dahliorna. Det är över för mina i år men några blommar fortfarande så jag har inte mage att klippa ner allt.

Men en del har jag satt sekatören i för det såg verkligen inte klokt ut. Det gör det inte nu heller i och för sig…
Nästa år ska jag stötta upp bra mycket tidigare så jag inte hamnar i samma situation.

Utanför köksentrén planterade jag två New Dawn. En ros som är ljust rosa och blommar länge under säsong. Förhoppningsvis växer den upp på båda sidor om trappen och över dörren med lite hjälp av bra stöd.

Att jag inte tänkt på detta förr. Det gör denna sida av huset så mycket vackrare såklart. Vi pratade om att måla huset grått när det är dags att måla om. Det kommer bli så fint ihop med de rosorna.

Finta att blanda dahliorna med röda höstlöv och nypon så här. En riktig höstbukett i en av Frida Eklunds vaser. Som en karamell.

Önskar dig en fin helg.
Jag ska gå och kika på Emma Knyckare med mina vänner och fixa i vårt sovrum där jag ska skruva upp en platsbyggd bokhylla över en hel vägg. Ska bara måla alla tjugo konsoler och hyllplan först…

Kommentarer till “I trädgården i början av oktober

  1. Åh går precis i planer på platsbyggda bokhylla! Tacksam om du vill dela med dig av hur du gör 🙂 har googlat runt på Ikea-øhacks (bla. Mari strenghielm såklart) men är nu lite inne på att bygga själv av hyllor och konsoler. Men jag har aldrig gjort det tidigare så är lite orolig…

Kommentarer stängda