Det är söndagen den sjunde oktober, nyponrosorna blommar fortfarande längs strandpromenaden & jag har en fiskgryta puttrande på spisen.

Vi har haft en kreativ vecka här hemma. Mellanbror var med på Lisa Burenius workshop i måleri i veckan och här hemma har vi dragit fram en stor laddning lera så vi skapar finheter tillsammans runt vårt matbord. Så skoj!

Någon är med i femton minuter och en annan fastnar i flera timmar.

Det här blev fredagens verk av mig och på lördagen gjorde jag en annan gubbe efter frukosten.

Ottos skapelser är fantastiska!

På kvällskvisten i början av helgen – nu har vi en dubbel samling verk som ska in och brännas i ugn.

Jag har har mått ganska kass ett tag och konsekvensen av det blir att jag inte tar hand om mig på det sätt jag ska. Träningen upphör och jag stoppar i mig socker och gluten som får både mitt humör och min mage att strejka. Denna vecka tog jag tag i kassa vanor och försöker nu få i mig en liter av denna blandning var dag. Vatten, grönkål, citron och massa ingefära – mixa.
Och idag sprang jag en mil med min man och Boris – tog ett dopp i havet på vägen. Heja mig!

Fast till något annat – Att äta goda och roliga frukostar är ett stort intresse hos oss just nu. Älskar att plocka fram små fina skålar, mixa grejer och duka upp fint.

Idag gick jag ut i trädgården och plockade in detta.

Sedan blev det gröt med stekta kaneläpplen och youghurt på, mixad blåbär med kokosmjölk, min grönkålsmix och äggröra med chili och persilja på.

Jag försöker att köpa ägg av en lokal bonde så ofta jag kan. På torget säljer de flak så det blir ett i veckan. Det är en otrolig skillnad på smak och kvalité om man jämför med de du köper i butik.
Det bästa receptet på äggröra enligt mig – blanda ihop ägg med salt och vitpeppar, stek i smör, vänd äggen varsamt istället för att röra, klicka i creme fraiche och och en riven lagrad ost i blandningen medan du steker noch servera med chilli och persilja. Gott!

Så här såg jag ut igår innan jag drog iväg med mina vänner för att titta på Emma Knyckare – Årets Mama – på Teatern i Varberg. Valde mellan sneakers och röda klackar. Det blev sneakers.
Så mycket skratt, allvar och fantastisk musik. Älskar Knyckare!
Kommer hon till din stad med denna show så måste du gå – så otroligt mycket igenkänning. Blev nykär i Steget eftersom sångerskan Matilda var en del av showen.
Lyssna på denna.

ok. Nu är grytan klar och jag ska ropa varsågoda. Sedan blir det äppelpaj och filmen “Smala Sussie”.

Kommentarer till “Kreativ verkstad här hemma – lite om helgen

  1. Hej… apropå något helt annat…kolla in Underbara Claras visning av huset på bloggen. Gav mig ett gott skratt. Mår bra. Har sänkt min ambitionsnivå. Helt underbart😂

  2. Ja just det, heja dig! Det är lätt i svackor att “trösta” sig med sådant en veet inte är bra för en men i något skede kommer vi alltid tillbaka på banan igen. Beundrar din blomster prakt. Och alla vackra kläder fgl gör.

  3. Vad är det för vas du har blomorna i, som verkar vara halvt rosa? Jättefin! TACK för en bra blogg.

  4. Dina bilder är verkligen fantastiska! Så jäkla skönt när du skriver att du mår kass, ta det rätt, men det är din ärlighet som jag gillar. Inte att alltid visa och skriva om den där glättiga sidan som är så lätt att visa, utan även visa att det inte alltid är sol och leenden. Fick ett lätt fnitteranfall när jag såg vilken film ni skulle kolla på. Det var längesedan jag såg den, men den är ju redan en kultfilm.
    Tack för att du delar med dig!

Kommentarer stängda