Sommarben och bara fötter – än sitter sommaren kvar i mig men jag har börjat titta inåt.
In i kroppen och in i hemmet.

Vi passade på att måla om lite här hemma och gjorde vårt bokrum ännu mer mysigt och vilsamt att slå sig ner i.

Bokhögar. Bland det bästa jag vet i ett hem. Eller välfyllda bokhyllor är faktiskt ännu bättre…

Längst ner står böckerna jag ska läsa för mina barnbarn och längre upp står mina favoriter. Det börjar bli fullt.
På vår ottoman ligger böckerna jag håller på med eller som jag ska ta tag i.

Saknar ni bokcirkeln? Är ledsen men livet kom helt enkelt i vägen – jag har inte haft möjlighet att läsa så mycket som jag önskat denna sommar.

Tycker det är vackert att rummen flyter in i varandra så här i både kulörer, med konst, möbler och växtlighet. Även om rummen används i olika behov.

Jag har bytt soffan mot att istället slå mig ner här i en fåtölj om morgonen med datorn i knät – tänder ett doftljus och häller upp kaffet.

Jag vaknar så tidigt,  solen har ännu inte gått upp och så jobbar jag ett par timmar innan resten vaknar. Nu efter sommaren känner jag att mina tidiga morgnar inte är så bra för mig längre – jag behöver mer sömn för att ta igen den intensiva arbetsperioden och för att orka hösten. Men det är svårt – kroppen är liksom på språng hela tiden och jag har svårt att sakta ner tempot.
Gör så gott jag kan.

Ovanför pianot har jag hängt upp tavlor jag köpt på loppis och fyllt med trädgårdens pressade blommor.

Rosenskära och slöjsilja har jag ramat in. Ännu ett tag kan jag plocka in rosenskäror och ställa i vas – en favorit.

Tre rosenskäror och en dam. Jag fann henne i snickarboden på en hylla då vi flyttade in för sex år sedan – undrar vad hon gjorde där?
Undrar också om hon bodde här i huset förr. Om hon gick runt här i trädgården med en kaffekopp om morgnarna precis som jag.
Jag gillar hennes hatt och hennes blick – nyfiken och cool på samma gång.

Det var allt från det ljusblå bokrummet.

Jag har valt en matt kulör och namnet på den är Alcro Månsten. Jag valde mellan den och Manet men tyckte nog det var lite för mycket grönt i den andra för att det skulle passa till rummet och övriga huset. Om du är sugen på en ljusblå kulör hemma hos dig så kan jag svära på att det blir inte samma resultat hos oss båda – det beror på hur ljuset faller och vart solen står på himlen, hur man möblerar, vad man har på väggarna och hur högt man har i tak.
Det bästa tipset jag kan ge när det gäller kulörer är att inspireras så här på bloggar, på instagram eller i ett magasin och sedan gå till en färgbutik och känna efter vad som passar in i ert hem. Kanske behöver ni en ljusare eller en mörjare, mer svärta så den drar mer åt grå eller en varmare blå…
Jag har hat många följare som skrivit att de inte fått samma kulör som hemma hos mig även fast de använt sig av samma kulörkod. Synd att bli besviken på grund av att man har skeva förväntningar – många influencers, inklusive mig själv, redigerar dessutom sina bilder, de drar bort gula toner, förstärker eller drar bort skuggor. Bra att ha med sig.

Blått sägs vara en kulör med lugnande egenskaper.
Varma blåa färger tillför ett djup i rummet och en kallare ljus nyans skapar en luftig känsla i miljön du målar.

Vi ska hänga upp gardiner här nu så jag hoppas vi kan skapa både en luftig känsla med allt ljus som kommer in men ändå göra det mysigt och ombonat med randiga linnetyger.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “I vårt bokrum – Månsten