presenteras i stolt annonssamarbete med Boråstapeter 

Jösses så bra det blev!

Vi har satt upp ett mönster i vårt vardagsrum och helt plötsligt känns rummet klätt och ännu mer ombonat.
Jag visste direkt när jag såg den nya kollektionen Eastern Simplicity att det var den här turkosa tapeten som skulle få flytta in hos oss – blev helt blixtförälskad i mönstret Indigo Garden och ringde upp Boråstapeter direkt för att säga att drömmigare tapet är svårt att finna.

Bra jobbat av Noomi Spange som står bakom verket. Mönstret är uppbyggt av prickar och linjer och mellanrummen skapar den spännande rytmen. Jag läste att inpirationen är hämtad från japanska kimonomönster och äldre kinesiska målningar. Och detta faller jag ju alltid för då jag är ute och letar på loppisar och på auktionsverk.

Jag har försökt göra tapeten rättvisa med min kamera och fånga den när novemberljuset var som bäst här inne.
Visst ser ni hur bra tapeten passade med all inredning som redan fanns här tidigare?
Jag har bara flyttat om lite.

Och så ändrade jag tavelväggen och lät tapeten komma fram lite mer. Ser ni något speciellt tema bland tavlorna?

Tre av dem har Dardel målat och de andra är i samma toner, porträtt, lite asiatiskt… Tycker det blev en härlig mix som passar tapeten perfekt.

Den frågan kommer alltid upp – hur ska man tänka med tavlor på tapetserad vägg. Mönster på mönster – många tycker det är svårt. Som att ha rutiga brallor till randig skjorta, hur ska man få ihop det?

Jo, det blir ju faktiskt hur vackert som helst så länge man jobbar med färgskalorna som passar ihop. Här är det dämpade toner och ett tema bland tavlorna och all passepartout är i beiga toner med smal träram runt,  det skapar en bra distans till mönstret på väggen. Våga testa er fram, spikhål syns ju inte så mycket på tapetserade väggar… 😉

Passade på att flytta runt lite på bordet också – böcker, ljus och skulpturer i sann Sofia Wood-anda.

Så fint! Nästa bok jag tar tag i ska vara The Dutch House, har du läst?

Mina palettblad är som monster – de är gigantiska. Tricket är nog att inte skämma bort dem med för mycket vatten och beskära dem måttligt – då blir de så här gängliga och stora precis som jag gillar. De som står i fönstret är mer rosa och de i mer skugga får grönare blad.

Lite lyktor och en bukett upp på det blå skåpet. Tapetens inramning är fantastisk tycker jag. Så mysigt på kvällen då jag tänder dem.

Så här såg det ut en en kväll då jag hade dem tända. Det är så himla mörkt nu – vissa dagar känns det som att ljuset inte alls dyker upp. Påminner mig själv om att köpa D-vitamin till hela familjen. Och att fylla på ljusförrådet…

Det är inte alls svårt att tapetsera. På Boråstapeters hemsida finns en jättebra tapetseringsskola som är väldigt hjälpfull den dag du är redo att ge ditt hem ett nytt utseende.
Jag rekommenderar att tapetsera hela rummet för bästa resultat.

Nu har jag smyckat mitt hem med mönster från Boråstapeters ända sedan vi flyttade in i vårt hus och att få jobba med dem gör mig både stolt och glad.
Ett trognare samarbetspartner till mig har ni väl knappast sett under åren?
Utöver ett tapetserat hem så vi har spelat in instruktionsfilm och så har jag också haft äran att utbilda deras butikspersonal i sociala medier vid olika tillfällen.
Så fint att få jobba med Boråstapeter som ju faktiskt har sin fabrik i min barndomsstad – Borås.

Nu har vi även spelat in en podd ihop – Lyssna på Tapetpodden och hör mig berätta om mitt hem, mitt arbete och det nystartade konceptet KLco.

 

 

Kommentarer till “Indigo Garden – I vårt vardagsrum

 1. Fantastiskt vacker tapet! Funderar på om jag själv skulle våga lite mönster i vardagsrummet. Håller just nu på med en helt galen tavelvägg på tv-väggen. Eftersom min sambo och jag har väldigt skilda smaker får vi kompromissa. Blir förmodligen jätte tokig mix men vi är överens om en nedtonad färgskala iallafall…

  Tack för allt fint du delar med dig av

  Mvh

  Dina ljuslycktor ger ett fantastiskt sken. Var är dem ifrån? Ser ut att vara olika bruna och lite röda nyanser stämmer det?

 2. Det blev såå fint! Du gjorde helt rätt i att tänka om gällande bilderna och din outfit, du är fortf lika fin såklart men fokuset blev mer riktat mot stämningen och tapeten. Och jag älskar att Boris ser lite ut som ”ja-ha, ska jag bara stå här?” medan du fotar. <3

 3. Blev otroligt inspirerad- hyreslägenhet med vitmålade väggar i stort vardagsrum här- med öppen spis och 3.40 i takhöjd iofs.
  MEN blev så pepp på Dardel att jag där och då vann fyra inramade prints för 160kr. Så tapeten får vänta liiite.
  Din, Sofias och Clara s är de bloggat jag reducerat till, och vilket komplement. Perfekt för mig! Och fick jag bara välja en så blir det din!

 4. Kristin!
  Du är helt fantastisk med att fånga stämning med kameran. Samarbeten vackrare än konstverk – klart Bordstapeter skall jobba med dig i en evighet!
  Tack för allt fint du ger!

Kommentarer stängda