Hej där.
Hoppas er jul var mjuk och fin.
Några dagars paus har gjort mig riktigt sugen på att skriva. Har laddat in senaste dagarnas foton i datorn och  redigerat – ingen röd tråd här inte, men håll tillgodo.

Inför en dukning då min mamma skulle komma. Solen sken in och jag förberedde med linneservetter vi fick i bröllopsgåva för 12 år sedan (välanvända!), nyputsat silver och mormors gamla fat. Glasen känner ni igen – de var dem jag fyndade på en vintagmarknad i Antibes denna sensommar.

En morgon åt vi risgrynsgröt med clementin på. Kameran åt först och jag dokumenterade tallriken på min favoribyrå med Johanna Bradfords vackra servett Harriet.
Kul att hälla mjölken ur en vacker och överraskande kanna formad som en höna, inte sant?

Sol in genom rummen. Har knaprat D-vitamin i flera månader nu och suktar som tusan efter det välkomnande ljuset. Här kommer ett musiktips förresten – har lyssnat mycket på Zaz under dessa dagar.

Har du ätit marmelad på Bergamotte? Jag har bara haft parfymer med bergamotte  innan och visste inte ens att man kunde äta detta. Riktigt gott på nybakade scones med en vällagrad ost.

Har jag visat mitt senaste  fynd? Inte här på bloggen tror jag…
Har letat länge efter en pssande lampskärm till den vinröda lampfoten, gärna en mönstrad som skulle funka till tapeten och det andra i rummet. Har tittat på Svenskt Tenn men inte riktigt fått tummen ur då de kostar en rejäl peng och jag inom mig vetat att jag kan finna något annat om jag bara håller ögonen öppna.

Så – hos Vintagebyrån i Varberg så fann jag den här. Perfekt ju!
Besök Vintagebyrån vetja – bästa läget på Brukstorget. Kombinera med goda bullar hos Verket.

Jag slog in några paket med sådana här tags fast i garn jag köpt på loppis. Fint!

Så här ser de ut på framsidan. I år var alla paket under granen inslagna i blommiga tapeter och vi rimmade till många av dem. Väldigt roligt!
Mellanbror var en hejare på att rimma.

Avslutar med ett foto på en av mina julklappar. Mamma hade funnit den vackra kannan på loppis till mig och nu har den fått flytta in i vitrinskåpet.

Önskar er en fin helg nu.
Jag ska ta mig ut på en joggingtur – mår riktigt kass över att ha ätit så mycket mat och inte hållit efter träningen. Sover dåligt som tusan med mardrömmar och hatar att känna mig proppmätt hela tiden. Vet inte vad det beror på – eller det vet jag nog faktiskt visst, men det är väl kanske ett helt annat inlägg.
Dagarna har dock varit väldigt vilsamma och sköna med mycket familjemys och umgänge – det är mycket värt.
Nästa vecka ska vi på semester och jag ska packa iordning inför detta nu och förbereda lite blogginlägg för er att läsa. Har inte bestämt mig för om jag ska blogga från vår resa än så vi får ta det lite som det kommer – hålla det öppet helt enkelt.
Vi ses snart igen.

Kommentarer till “Ingen röd tråd – mest ett Hej

  1. Just den där marmeladen står i mitt kylskåp, oöppnad sedan ett par månader. Fick av en vän men har inte vana att äta marmelad. Får kanske tänka om då och baka lite scones….eller fortsätta njuta av vacker förpackning när man öppnar kylskåpet 😉
    Gott nytt år till dig och tack för ett 2019 fyllt med vackra foton som förgyller vardagen!

  2. Hittade för första gången ekologisk bergamott på Ekolådan innan jul och kokade marmelad på. Supergott och framför allt luktade det ju helt underbart hemma.

  3. Hej där!
    Här har det varit lugnt. Tycker absolut att du kan blogga OM semestern men INTE PÅ semestern! För då blir det inte semester…..
    Tack för 2019 och ser framemot en fortsatt trevlig blogg 2020! Kommer nog på a la Varberg i vår.

Kommentarer stängda