I många bloggposter, intervjuer och artiklar för magasin har jag pratat om mitt blå liv – hemmet var blå, kläderna var blå och även jobbet var färgat i denna kulör. Jag älskar blått!

För två år sedan ändrades min arbetssituation och jag gick vidare för att driva företag själv. Jag var redo för en förändring och medveten om att det måste synas ordentligt för att även de som följer mig ska notera att en omställning är på gång. Processen var givetvis lång och genomtänkt från min sida men jag hade inte delat något i mina sociala kanaler kring min arbetssituation – så för många slog det såklart ner som en bomb att jag lämnade mitt jobb för ett nytt kapitel i mitt liv.

En del i den visuella förändringen var att jag “gjorde slut” med blå. Jag slutade klä mig i blått och jag tog inte in några blå produkter i mitt nya företag. Jag behövde liksom både känna och visa det rent visuellt – att nu blåser nya vindar.
Jag målade dock inte om hemmet, det hade väl varit lite väl drastiskt…?

Men jag rollade ju faktiskt köket i en gul kulör – solen fick komma in, sprida värme och kärlek över mig igen.
De flesta av er har nog märkt att jag mått otroligt bra efter denna förändring i mitt arbetssätt och varje dag känns nu lustfylld – jag är på rätt plats. Och jag är såklart också tacksam och glad över de år jag lagt på mitt förra företag – de åren gav mig en fin erfarenhet och utvecklade mig på många sätt.

Denna höst var det dags att måla mellanbrors rum och då passade vi på att måla om både hall och kontor/bokrum samtidigt. Valet föll faktiskt på en mild och ljust blå kulör – tycker det är så fint ihop med alla bruna trä och rottingdetaljer. Kanske åker det upp ett par blommiga eller randiga gardiner också.
Så man kan ju kanske inte säga att jag gjort helt slut med blått för nu kikar jag på linnegardiner med en blå rand i också…

Bild tagen 06.30 då solen går upp och ger solkatter på vårt vardagsrum. Även där en ljust blå kulör som fått sitta kvar på väggarna i sex år….

Nu har alla barn kommit iväg till skola och jobb, Boris och jag ska ta en tur i trädgården och sedan åka ner och ta ett dopp i havet.
Sedan ska jag sätta mig med näsan i datorn igen.

Önskar er en riktigt fin helg.

Kommentarer till “Jag gjorde slut med det blå

  1. Hej K, tack för fint inlägg! Jag var den som önskade en beskrivning av din färgresa, i början av sommaren, när du frågade om vad vi skulle vilja läsa om 🙂
    Även jag har gjort en liknande förskjutning, fast i garderoben. Denimlått finns kvar, men det mesta andra har bytts ut mot konjak, varmbeige och rost. Jag har hösthybris året om, så det är sannerligen kulörer jag trivs i. Keep up the good work <3

Kommentarer stängda