Det är roligt att utmana sig själv och våga gå nya vägar. Bloggen har jag nu drivit i 11 år och den är som navet i allt annat jag gör – Instagram, föreläsningar, workshops, fotograferingar, samarbeten mm

Jag bestämde mig för att börja göra rörlig film i våras och tog hjälp av min son Otto för att hålla kameran, redigera och klippa. Han fyller tretton om ett par veckor och det är verkligen roligt att ha detta projektet ihop.

Jag kikar en del på Jonna Jintons och Elin Lewenhaupts youtubekanaler och inspirerar massor. De lever nära fantastiskt natur som de dokumenterar på ett magiskt sätt via drönare och kamera på stativ. Detta ska jag också lära mig & har nu investerat i en drönare. Min man och Otto har redan lärt sig hur den fungerar och nu måste jag också fatta hur man flyger den här mojängen.

Jonas, Boris och Igor följde med mig ner till Subbe Fyr för att fånga lite miljöer på film.

Det här är en av mina absoluta favoritplatser – jag har ju till och med tatuerat in denna plats på min vänstra arm.

Vi strosade runt i området och Jonas flög med drönaren fram och tillbaka.

Jag plockade hundkex inne i gärdsgården och hade klätt mig i Hanna Wendelbos fina klänning.

Visst är den vacker? Skjortklänningar är verkligen ett användbart plagg.

Så här blev resultatet av helgens filmande.
En läsare frågade mig varför man ska prenumerera på mig på Youtube – det enklaste och ärligaste svaret är att i mitt jobb så är det likes, kommentarer, sidvisningar och engagemang från läsare avgör hur duktig jag är på det jag gör.
Är det bristande intresse att se mig i rörlig film så kanske det inte är där jag ska lägga ner mer tid och arbete. Eller också finner jag en ny målgrupp i just den kanalen. Vem vet. Jag ska ge det några månader och sedan utvärdera. Ett mål jag hade den första tiden var att nå 1000 prenumeranter ganska så snart – jag är uppe i 556 i skrivande stund.

Det skulle alltså betyda väldigt mycket för mig om du valde att klicka in dig som prenumerant. Det gäller för övrigt i alla kanaler jag driver, kommentarer och pepp fungerar lite som bränsle för den som lägger ner arbete på att bygga content i sociala medier. Får man mer av detta så  skapar det självförtroende vilket leder till mer kreativitet och bättre material.

Ge massa pepp och kommentarer till era favoriter där ute.

 

Kommentarer till “Jag har investerat i en drönare – kolla här!

 1. Du är kanske en av få som jag aldrig får ont i magen av. Det beror nog mycket på påminnelser som dessa, att vi alla kämpar bakom ytan. Och sen symboliserar din trädgård, havsbaden, dina kontakter och din inredning så mycket det jag drömmer om för framtiden att det snarare blir en målbild att motivera mig med. Att det går att ta sig dit, genom alla svårigheter och hinder. Tack för att du visar helheten. <3

 2. Hej!

  Jag ville egentligen bara säga två saker. Det första är att jag absolut *skulle* prenumerera om jag använde Youtube på det sättet, men det gör jag ju inte :/ . Jag använder det enbart för tutorials som jag sökt upp i ett specifikt syfte. Jag vet inte om jag tycker att du ska lägga alltför stor vikt vid mängden prenumeranter? Jag tittar på – och uppskattar dina filmer – närhelst de dyker upp på bloggen. De funkar fint som blogginslag också, om du förstår vad jag menar? Det andra är… och nu vet jag inte riktigt hur jag ska uttrycka mig? Jag vill absolut inte att du ska tala illa upp! Alltså… dina stillbilder är ofta fantastiska och behöver egentligen inga ord, men dina ord är också ofta underbara och kompletterar fint i bloggen. Däremot kändes voice overn kanske inte helt rätt för mig? Det är naturligtvis en övningsfråga, men det är jättesvårt att göra sådant utan att låta lite krystad. Jag tänker så här; ibland är bilderna i sig talande nog och behöver inget extra prat (när du visar din tatuering så förstår man liksom, likaså med blommorna på slutet, jag vill helst förstå, inte bli förklarad för), ibland har du extra information som du gärna delar med dig av och som i alla fall jag gärna vill veta ( t ex om Carl Larsson). Istället för att lägga på prat så skulle du kunna välja mellan två andra alternativ som jag tror du skulle klara galant. Är det lite längre (som i Carl Larsson-fallet) så skulle du kunna be din man filma medan du berättar/ visar lite avslappnat för någon annan ( ett av barnen kanske?), alltså inte in i kameran och ni behöver inte ens filma den som lyssnar. Tror att du skulle kunna göra det väldigt naturligt. Är det bara något litet, kort tips så kan du ju t ex lägga på en liten “anteckning” i något trevligt typsnitt? Ja, eller så fortsätter du att öva och blir galet bra på voice overs, det funkar det med. Hoppas innerligt att du inte tagit illa upp och att du fortsätter med din grej!

  Kram,

 3. Älskar dina youtube-filmer. Perfekt längd på avsnitten. Ger inspiration, glädje och lugn.

 4. Jag gillar klippet och kan tänka mig prenumerera. Anser din och underbara Clara gör de bästa bloggarna i Sverige med ett tilltalande varierat och ffa jordnära innehåll som man kan relatera till. Personligen tror jag på korta rörliga filmer, max 5 min, gärna kortare. Tips på utflyktsmål, turorials om din trädgård,’plantering, se fgl:s kläder rörligt live. Lycka till!!

 5. Vilken härlig känsla i detta klipp. Miljön, stämningen och den spirande sommaren!
  Ser fram mot mer.
  Jag prenumererar självklart genast (som nummer 589)

 6. Så vackert,jag ryser…. Tycker det är jätte spännande och roligt med rörligt material, ni är så duktiga! Tack!👏💫🌼

 7. Jag gillar att du även visar rörlig bild, och att det är ca 5 min-avsnitt så jag lätt kan avvara tiden samtidigt som jag äter lunch eller brygger kaffe eller whatevs. Fortsätt inspirera som du gör!

  1. Tusen tack för feedback – Känt att det var lite korta mot de andra jag följer men tycker kanske också att det är bra.

 8. Älskar också subbe fyr ❤️ Det är något magiskt med den platsen. För 7 år sedan gifte vi oss precis nedanför och upplevde det finaste av finaste som finns.
  Tack för att du påminner mig om vår magiska plats!

  1. Åh, vad roligt! Hade jag gift om mig så skulle det vara där, verkligen!!

  1. Tack! ja, det är verkligen vackert här, tack för ditt avtryck och för att du följer med.

 9. Lämna pepp till våra favoriter där ute skriver du… DU är en utav mina absoluta favoriter!!! Varvar allvar och lättsamt. Skriver om svåra saker så väl som mode/inredning. Dock är jag personligen inte intresserad av rörligt material (för att jag föredrar att läsa, surfar ffa när jag pendlar och har dåligt uppkoppling på tåget). Alltså jag menar absolut inte att du inte ska satsa på det. Bara som du skriver att olika människor trivs med olika kanaler. Jag hoppas du inte blir ledsen utav denna kommentar. På ett sätt känns det så himla märkligt att skriva till någon att man troligen inte kommer titta men jag vill bara förklara mig så du bättre kan förstå hur dina läsare tänker. Och att bara för att de inte följer dig på Youtube betyder det inte att man inte gillar det du gör. Jag är nämligen ofta både djupt berörd och imponerad av allt klokt du skriver! Kramar från en trogen läsare

  1. Tusen tack för feedback – det känns viktigt och bra att höra hur ni tar del av det jag delar. krasm och fin vecka till dig.

   1. Det är jag som ska tacka för bloggen!!! Jag är glad att min kommentar landade rätt. Vill verkligen inte uppfattas som deyg. Som sagt ville jag bara förklara hur jag tänkte och du ska göra det du vill och tror på gällande dina plattformar. Vem vet, kanske även jag blir sugen på det rörliga formatet så småningom!? Kram

  1. Tusen tack! Jag fortsätter ett tag till och ser hur det går – tycker fortfarande det är kul och ser att vi har stor utvecklingspotential 🙂 kram

Kommentarer stängda