jaipur3__Lagerqvist-7487

Denna morgon landade vi efter en skakig inrikestur på flygplatsen i Jaipur. Vår vän mötte upp oss och körde oss genast till det sagolika palats där vi bokat några dagar. Det är ungefär 45 grader varmt och försvinnande hett. Som att promenera runt inne i en bastu faktiskt. Hatten är på mest hela tiden.

jaipur__Lagerqvist-7446

Vi har återigen tur med vårt boende och hittade omedelbart en pool att simma bort den värsta jetlagen i. Det skiljer trots allt inte så många timmar men vi har ju rest hela natten med två stopp på vägen så man är lite matt.

jaipur__Lagerqvist-7455

jaipur__Lagerqvist-7480

Palatset vi bor i byggdes av Narain Singh år 1935 och efter bygget förde han dagbok varenda dag i 44 år vilket sägs vara den längsta någonsin. 89 volymer och 800 sidor i varje… hade varit roligt att kika i dessa böcker tänker jag.

jaipur__Lagerqvist-7482

Här är otroligt vackert och runt i trädgården strosar det bland annat sju påfåglar som dansar vackert för oss då och då. Har aldrig upplevt något liknande.

jaipur__Lagerqvist-7496

Färgerna här gör mig alldeles glad.

jaipur__Lagerqvist-7505

Står det något intressant egentligen Mir?

jaipur__Lagerqvist-7621

Trötta i mössan tog vi oss i alla fall till fabriken där våra mandalas tas fram med ett genuint hantverk. Så mycket arbete ligger bakom varje tyg, helt otroligt faktiskt. Här är vi uppe på taket där tygstyckena torkar.

jaipur__Lagerqvist-7655

Mir kan som vanligt inte hålla sig borta från alla djur och har redan gosat med heliga kor och filmat alla påfåglar hon kommit åt.

jaipur__Lagerqvist-7442

Vi bor otroligt vackert som du säkert förstår. Ska fota rummet och visa en annan dag.

jaipur__Lagerqvist-7439 jaipur__Lagerqvist-7436

Nu är det dags för middag här och sedan bums i säng. Önskar dig en fin vecka.

Ps. Kaftanen Mir bär kom precis upp i butiken förresten.