kallis_Kristin_Lagerqvist-2

Det är många (inklusive mig själv) som längtar sig bort under januari. Det är mörkt, grått och kallt.
Det är då man ska fundera på vilka härliga upplevelser man kan skapa på hemmaplan.
Kanske boka en massage eller gå på spa. Göra en utflykt i skogsmiljö och sedan krypa ner i ett badkar eller hälla upp ett fotbad.

Jag har det perfekta lyckopillret som får mina helger i min hemstad att lyfta och lämna mig med varmt hjärta.
Jag möter upp min vän Lisa för ett roligt pass på gymmet och sedan går vi gemensamt till Kallis för bastu och bad. Först äter vi ägg och apelsin med kaffe på en bänk och sedan går vi in i värmen.

kallis_Kristin_Lagerqvist-12

Kallis, i min hemstad Varberg, har öppet under onsdagar, lördagar och söndagar. Men det finns andra ställen att basta och bada på också såklart. Som Bua, Getterön, Damernas och Kusthotellet till exempel… Bor du inte nära havet så kanske det finns någon sjö med tillhörande bastu man kan bada i. Googla vetja!
Kalla bad är hälsofrämjande och får dig att leva längre. Väldigt bra för hjärtat och ökar blodcirkulationen.

kallis_Kristin_Lagerqvist

Simon Lautrup på Visit Varberg var med mig en morgon denna vecka och filmade mig från morgonens tekopp till cykelturen ner till havet och sedan bastubad.

kallis_Kristin_Lagerqvist-3

Jag tror resultatet blir himla fint.

kallis_Kristin_Lagerqvist-4

Simon tog longboarden ner och hade kameran i ena näven. Hahaha, hur grymt!?

kallis_Kristin_Lagerqvist-5

Så här ser det ut när man stiger in på Kallis och betalar i kassan. Männen går åt ett håll och kvinnorna stiger in genom den högra dörren här.

kallis_Kristin_Lagerqvist-6

Titta vilken stilla dag i Varberg. Knappt en krusning på vattnet.

kallis_Kristin_Lagerqvist-7

“Bara goda tankar i bastun!”

En tänkvärd skylt, en termometer och en karta över vilka fåglar som skulle kunna tänkas visa sig utanför de vackra stora fönsterpartierna.

kallis_Kristin_Lagerqvist-8

Kallis är verkligen en av de bästa platserna på jorden enligt mig.

kallis_Kristin_Lagerqvist-9

Det blev inget dopp men jag badade fötterna för inspelningens skull såklart. Här badar man ju naken och det var jag inte direkt beredd att göra inför Simon och kameran.

kallis_Kristin_Lagerqvist-10

Morgonrocken ska man ju helst också ta av sig innan man går in i bastun. Ja, du fattar.
Jag var här denna lördagen också och det är alltid så go och glad stämning. Man kan vara här en lugn dag med en bok eller sitta och skratta ihop med kvinnor som man inte känner i alla olika åldrar en annan dag. Utbyta klokheter och erfarenheter.

kallis_Kristin_Lagerqvist-11

Minst fyra dopp. Idag var det två grader och alldeles underbart. Man känner sig alltid lite lättare om hjärtat då man lämnar detta ställe.

Alldeles strax så är nog filmen klar. Ska försöka lägga beslag på den så jag kan dela den här på blogga och inspirera till fler kalla bad.

Önskar dig en fin helg nu.