Nu har jag jobbat på Brukstorget i Varberg under flera år och trivs mycket bra   – här är en plats att växa på, här kan man vara kreativ och nytänkande. Här kan man skapa en ny sorts verksamhet som inte funnits förr och veckla ut sina vingar.
& ett som är säkert – detta är en destination att räkna med i framtiden. Jag tror det är precis en sådan här miljö människor väljer att besöka mer och mer.
Här finns spännande verksamheter att besöka – inte mindre än 4 vintage/loppis-butiker, café, bageri, restaurang, foodtruck, inredning, 3 olika salonger, träningsanläggningar, kläder, keramik, familjespel, blommor, tyg… Ja, listan är lång.

Jag flyttade in i vår lokal i maj detta år, den är på 280 kvadratmeter och mina vänner på We are Laja hyr en del av ytan för sin verksamhet. De jobbar med innovationsprocesser för olika företag och destinationer, de jobbar väldigt mycket digitalt så deras verksamhet har mer eller mindre exploderat de senaste månaderna då alla behöver mer kunslap inom digitala möten och events.

Det är verkligen spännande att följa deras utveckling och vi jobbar dessutom en hel del ihop. Har jag ett företag som kommer till mig för föreläsning ellet coachning i sociala medier så kan de ta över en timma och dela med sig av sina kunskaper. Win Win.

Idag vill jag dock berätta mer om min andra granne – Elin på Blomsterbaren. 
Hon tog över Blomsterbaren för något år sedan och har gjort ett fantastiskt arbete – en varmare, positivare och gladare butiksägare är svårt att finna. Området skiner verkligen upp av den här vackra entrén och hennes bemötande.

Lokalen är grym och jag har ofta tänkt att man kan ha olika verksamheter som samsas under samma tak här – lite som We are Laja och jag jobbar. Man har varsitt bolag med delar på ytan liksom och drar kunder till varandra. Den ena verksamheten behöver ju inte ens ha öppet som en butik utan sälja tjänster – en arkitekt, illustratör, ..
Det finns ett perfekt loft som man kan ha som kontor för detta.

Vem vill inte ta morgonkaffet här i detta fina personalrum liksom?

Anledningen till varför jag vill berätta mer om verksamheten är att Elin blev sjuk denna höst.

Det small till i hennes huvud en dag då hon lyfte en kruka och en av de andra grannarna här på området skjutsade upp henne till sjukhuset. Efter mycket smärta, oro, sjukhusvistelse och olika operationer så står det fast att hon har en sjukdom som påverkar venerna i hennes kropp. Sjukdomnen är obotlig och hon måste göra anpassningar för att kunna leva med den. Detta sätter sannerligen käppar i hjulet som egenföretagare och småbarnsmamma såklart.

Elin har stor integritet och har som alltid en positiv inställning – många kunder har undrat vad hon råkat ut för så hon har gjort en väldigt pedagogisk och bra IG-tv i sin story där hon berättar om sin sjukdom för att slippa spekulationer och massa frågor av kunder i butiken. Så klokt och bra.

Jag har fått lov att dela med mig av det här på bloggen för att jag vill hjälpa Elin. Hon behöver nämligen sälja sin verksamhet då hon inte längre får lyfta tunga saker eller ha stressfulla arbetsuppgifter.

Så himla tråkigtoch sorgligt.
Men när dörrar stängs i livet så öppnas oftast nya att kliva in i och jag håller verkligen tummarna för att allt ska bli bra för Elin.

Ska jag berätta lite om verksamheten?
Här säljs både inredning, blommor och gröna växter, både till privatkunder och företag  – en fantastisk plats för workshops och fotograferingar.
Lokalen är rymlig med ett loft för kontor eller verkstad & det finns kök och arbetsrum/lager. Ljusinsläpp från två håll och ett riktigt bra läge på Brukstorget med närhet till goda grannar, bra lunch och godaste kanelbullarna i stan.

Har du en dröm om att driva eget och ett stort intresse för växter?

Jag tänker att man kan vidga tanken och tänka mer än blomsterbutik och brainstorma kring vad som mer kan rymma inom en verksamhet som denna. Vi befinner oss i en orolig tid och det är många som inte vågar satsa men jag tror man också kan se det som ett perfekt läge att bygga något nytt och våga ha framtidshopp – så är man redo att gasa som tusan när allt det här lättar.
Man kan också ha en verksamhet som säljer på webben såklart – kika till exempel på @firmafanfar.

Ok, nu ska jag gå ut med kissnödig hund här och ska försöka avsluta det här nlogginlägget. Men i alla fall, den här verksamheten är så fin på alla sätt och vis och man får ju verkligen härliga grannar, hahaha, det vill säga oss! Maila Elin på blomsterbarenvarberg@gmail.com om du är intresserad.

Ha en fin helg nu.

Kommentarer till “Kan du tänka dig att driva verksamhet på Brukstorget?

  1. Wow! Så fantastiskt fint, rena drömmen att ha en sådan butik. <3 Kanske ska överväga flytt från Borås helt klart, så otroligt och får så mkt idéer!

  2. Hade jag bott i Varberg hade jag inte tvekat en sekund! Så vackert ställe och känns inte som en ”vanlig blomsterbutik”.. så finns alla möjligheter till att lyckas! Kan vi flytta Brukstorget till Borås? 🤪 KRAM

  3. Ja härligaste hänget/gänget 🌟Fantastiskt område med en härlig känsla o gemenskap🙏♥️Finaste Elin🎄🥀💚🌺🌱🌸🌿🌲…..Undrar som som tar över finaste blomsteraffären i Vbg?…..

Kommentarer stängda