Koppning – har du testat det?

Jag var och gjorde en ansiktsbehandling idag och fick lite massage samtidigt. Den lätta massagen irriterade verkligen upp en muskel jag har problem med under högra skulderbladet. Den har gett mig migrän under många år – strålar liksom upp i nacken och är som värst då jag är under press.
Jag antar att det är efter alla år jag jobbat inom restaurang och burit så många tallrikar. Har belastat kroppen för hårt. Vi pratade också om att jag har fått mycket slag och sparkar över rygg och axlar i en tidigare relation- kroppen bär på ett muskelminne och smärtan sitter liksom kvar och blommar upp under vissa perioder.

Vi försökte därför massera bort spänningarna och vi använde koppning – detta är en metod där man med vakuum lyfter upp huden och bindväven. Jag har hört att den har använts inom kinesisk medicin i drygt 4 000 år.
Koppning är som en djup bindvävsmassage, cirkulationen ökar och slaggprodukter i under huden frisätts. Det påverkar även nervsystemet så att spänningar blir mindre.

Kolla så min rygg ser ute efteråt. Herrejösses!

Mycket hälsosamt idag för efter behandlingar var jag hos fruktkillarna och köpte upp nästan hela lagret av ingefära och gurkmeja. Här ska det råpressas så det står härliga till.

Vad får mig att känna mig rik? Jo, att ha ett helt flak ägg från hönor i Åskloster och en riktigt god fårost i mitt kök.
Dagen blev sedan ännu bättre av att jag var på volontärmöte hos Kvinnojouren. Jag har gjort lite olika uppgifter sedan jag blev volontär och jag tänkte att jag skulle skriva ihop ett inlägg om det inom kort.

Har ni haft en bra dag? Kan ni inte berätta något peppigt och kul som gör ert liv lite mer soligt just nu?

Jag – Idag är jag glad för mina ägg och och alla grönsaker jag ska pressa. Och alla mjuka kramar från lillebror.

 

Kommentarer till “Koppning och pepp

 1. Fint inlägg! Jag har surfat. Sprungit bland risfälten på Siri Lanka, skrattat med min syster på telefon, känt mig trygg och fri och lugn.

 2. Jag har sålt 6 konstverk på två dagar åt den konstnär vi ställer ut just nu! Inget gör mig gladare (vi tar ingen provision, allt till konstnären!). Jiho!

 3. Jag vill först bara säga att jag tycker mycket om din blogg och dig; med alla dina engagemang får du också en annan att tänka efter före i olika sammanhang; jag är 63 år och lär mig nya insikter varje dag av de bloggare jag läser så hoppeligen agerar jag varje dag bättre som medmänniska och människa. Men idag blev jag glad för att vi kom lätt över till fastlandet (vi bor på en ö och detta eviga blåsande gör att vi har ebb och flod varannan dag och då vi färdas med sparkstötting över isen så går det inte då vattenståndet är + 90 cm men idag bara + 38 cm och is kvar, tjohoo).. Men jag är ju pensionär så går ju ändå ingen nöd på mig, måste bara se till min 90 åriga mor ibland..
  Tack för att du delar din vardag, känns som att titta in hos en vän

  1. Men shit vad dramatiskt – kommer ni inte över till fastlandet när ni vill alltså? Hur mångfa bor på ön? Finns det någon butik och grannar osv?

   Vad glad jag blev av din kommentar – stort tack för ditt avtryck. Så roligt att du följer med mig här. Tack!

   1. På vinter halvåret bor vi ensamma, på somrarna lite fler, c 50 personer .. nej ingen affär eller något annat och det var ju just därför vi flyttade hit. Men tyvärr känns det som om vi ska lyssna mycket på Greta; aldrig varit med om liknande vinter och då har vi haft detta ställe i 13 år och bott permanent i 6 år men aldrig varit med om detta logistiska strul. Det är bara att bunkra upp varje gång vi kommer upp och be mor hålla sig vid liv ett tag till.. hon är ju Göteborgare och de är av ett hårt släkte ..

 4. Mest pepp är jag över min Feng Shui-utbildning som jag ska göra slutuppgifterna i nu. Den gör mig alltid glad och ger mig energi!
  Har hört talas om koppning, men gör det ont? Ser ut så 🙈

 5. Just nu ger mig ett möte med en underbar och kompetent individ jag hade igår mig lite extra liv. Det kändes som en personlig vinst och uppmuntran för vad som kan komma i framtiden.

  Tack för en så alltid bra blogg!

 6. Jag har inget peppigt just nu. Därför tänkte jag ändå skriva för någon kanske läser som kan komma med något fint tips. Jag var gravid men förlorade barnet i magen i december, fick opereras och mår så piss efter det här. Typ rädd för livet. För att våga göra någonting igen. Det är inte så att jag gråter varje dag, livet har fortsatt. Jag äter, sover, existerar. Men känner mig som ett skadat djur som bara vill krypa in i sin håla och vänta på att dö. Vill inte träffa någon eller göra någonting, och så blir jag rädd för det. Att det ska vara så för evigt.

  1. Okej, ska försöka. Det peppiga är att jag fick mens för en vecka sedan, så kroppen har iaf läkt! Det kändes skönt mentalt.

  2. Känner med dig och önskar dig styrka att vara där du befinner dig nu, och att det snart börjar sippra in glädje och lust i ditt liv igen.

  3. Kära Charlotte. Du är i sorg och det är fruktansvärd smärtsam förlust . Är så ledsen detta och kan inte föreställa mig hur det känns.
   Jag vet inte vad jag ska skriva för allt känns så futtigt i sammanhanget. Men jag vill skriva tack – tack för att du delar. Jag tror delandet och berättandet är läkande. Och jag vill också skriva att du kommer inte alltid känna så här. Tiden läker också även fast det är svårt att ta in just när man är inne i krisen. All värme och kärlek till dig och dina.
   Om du vill får du gärna maila – ibland känns det skönt att bara skriva ur sig smärtan. Och det stannar givetvis hos mig. kram

  4. Åh ❤️ jag har precis påbörjat ivf för tredje gången. förra gången resulterade i ett missfall, ett embryo som inte fastnade och ett som inte klarade upptining. Gången innan dess misslyckades först men blev sedan en otroligt efterlängtad liten son. Du är inte ensam och det kommer lösa sig till slut ❤️ Min pepp är mitt 4-åriga mirakel som ligger här bredvid mig trots allt. Kramar till dig!

 7. Jag är världens lyckligaste, för jag och min man (som är från och just nu bor på Sri Lanka) har fått upphållstillstånd fö r honom, så om en månad kommer han hit 😀

 8. Älskar dina vackra foton och ärliga texter. Tack för att du delar med dig 🙏🏼

  Om ca 55 dagar väntar vi en lillebror som är ett kärleksbarn och 9 år yngre än den yngste i syskonskaran.
  Jag känner stor längtan och är så nyfiken på att få möta honom.
  Vi flyttar också till ett hus om ett par veckor och häromdagen hittade jag en underbart gullig liten soffa + fåtölj på loppis med tyg i mönster som påminner om mycket om Morris. Tänkte på dig och din inspiration när jag köpte den. Återbruk 🙂
  Ha en fin dag

 9. Jag har i höstas gått på akupunktur, sökte för min dagliga huvudvärk och spänningstinnitus och upplevt förbättringar, inte bara med den fysiska värken utav även med min psykiska hälsa. Det känns roligt att testa olika slags behandlingar och hitta vad en gillar!
  Jag är glad att jag i måndags påbörjade min praktik (på 50%) på en kvinnojour efter ha gått hemma i nästan tre år efter en hjärnblödning. Det känns spännande och pirrigt, både sett till hur min hjärntrötthet kommer te sig men även att få se hur de jobbar ❤️

 10. Äntligen sol sol sol här i Stockholm! Och att mitt jobbuppdrag gått bättre än jag trott det skulle göra 🙂

 11. Vad spännande med koppning! Hört så mycket bra om det. Hoppas att det hjälper din smärta ❤️.

  Jag är glad idag för min mamma kommer på besök! 3 dagar av att hon är här, nybakt bröd, hänga upp nya gardiner och bara prata och hänga. Ska bli så fint att få umgås!

 12. Hej fina!
  Vilken spännande metod med koppning. Hoppas det hjälper dig väl. Har inte hört talas om det innan. Det finns så mycket inom den kinesiska medicinen som känns intressant att prova tycker jag. Har hört många som blivit hjälpta med svåra smärtor mm.

  Är så glad och över att varje morgon ha lyckan att kunna ge en lugn och mysig start till mina barn innan de cyklar till skolan. Den ger oss alla så mycket! Ett av det bästa med att vara egenföretagare 🙂

  Önskar dig en skön onsdag, Kristin! Kramar Daniella

 13. Kroppen är en otrolig maskin – alla minnen den bär på och alla tunga saker den lyfter i vår vardag. Du gör så rätt i att försöka ta hand om den på bästa sätt!

  En peppig sak? Nästa vecka ryker min spiral så ska jag och min man försöka på en sladdis. 🧡

 14. 01:13 har precis tagit hand om disken efter middag med nyfunna vänner. Fint en tisdag! Eller onsdag då. Kram!! Och OJ på ryggen!!

 15. Åh vad spännande!
  Jag har provat lymfmassage flera gånger, underbart bra för att frigöra positiv energi i kroppen och kissa ut slagg-produkter ☺️

  Mycket bra dag idag! Fått in ett skrivuppdrag och en ny kund som jag ska coacha inom affärsutveckling. Och en stor kram! Tacksam 🙏🏻

 16. Det där måste jag läsa vidare om, inte hört om den sortens massage förut 🙂
  Bäst idag är något så ljuvligt som att min vän fått tvillingar 💗 näst bäst är att jag lyckats anställa en yogalärare! För visst skall man göra det man gör bäst på jobbet och lämna det andra till andra?

  1. Wow – så himla häftigt med tvillingar. Hoppas allt gått bra.
   Och hurra för dig som anställt – det är ju jättebra! Tack för din kommentar. kram K

Kommentarer stängda