På exakt alla bilder jag tar på mig själv med bara fötter så gör jag så här med ena foten. Drar  upp tårna på detta lustiga sätt. Jag gör det omedvetet men jag antar att kroppen känner att det är en trevlig grej att göra när man ska förevigas. Eller så är det för att jag har opererat mina tår som ung tonåring och alltid haft lite komplex för mina konstiga tår. Men jag gillar mina fötter – tycker det är vackert med de höga fotvalven och att de blir alldeles gyllene om sommaren.
Jag har tänkt på min hud denna sommar – hur mina ben börjar likna farmor Mildreds. Alldeles mjuka i huden, inte så mycket spänst liksom och lite rynkiga på ett vackert vis. Likaså händerna. Det är fint att åldras, man får bara bestämma sig för att gilla det. Nästa år är jag 45 år. Jag ska fira livet hela sommaren för jag har både vänner som lämnat och fått stroke i alldeles för ung ålder. Vi lever nu. Punkt. Jag tänker vara nöjd och glad för det.

Lyssnade på Camilla Läckbergs sommarprat idag och blev alldeles sorgsen när hon berättade om hur hon kämpat så många år med sin kropp och dess vikt och all självhat kring det.
Blir fan ledsen. Lyssna på “Författaren delar med sig av en livslång kamp – vikthetsen som präglat hela hennes liv.”

Vi har packat ihop och är på väg hem. Vi är bra på att åka bil, sträcker ben, äter och går på toa på alla laddstationer. Jag har fixat pastasallad med kapris och fetaost, kokat ägg, packat ner pannkakor och chipspåsar. Vi behöver inte stanna och köpa mat på en enda mack längs hela autobahn. Vi turas om att köra och åker i ett svep. Jag avstår från att köra 24-05 för jag är så rädd att somna vid ratten men min man sover en del under kvällen så hans ska kunna köra och så har han bunkrat med Red Bull. Barnen har laddat ner serier som de kikar på och så lyssnar vi på sommarprat ihop – Axel Gordh Humlesjö, Grävande journalisten om pedofiler, hockey och förbannelsen att vara kille.

Har ni lyssnat på något sommarprat som stannat kvar i tankarna efteråt?

Vi målade klart köket innan vi reste hem. Hann inte vardagsrummet tyvärr eftersom leveransen av färgen var så försenad.
Men det blir väl – en sak i taget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Krokiga tår, mjuk hud och sommarprat.

 1. Hej! Hörde också Camilla Läckbergs sommarprat .Tycker dina kläder är jättefina men är man lång o med kraftig benstomme( ingen liten ljuv lilja alltså)o plus det en del övervikt så passsar inte dina fina kläder i måtten,vore så roligt om du gjorde kläder för oss också.Måste tillägga att jag aldrig följer bloggare men Gp hade en artikel om dig för ett tag sedan o därför hamnade jag här.Fastnade för dina kallbad när jag började läsa din blogg eftersom jag sedan många år tillbaka är en hängiven kallbadare.

 2. Hej!
  Du skriver så klokt. Själv är jag äldre än du och känner att jag har blivit mycket snällare mot mig själv och min kropp. Jag är så tacksam för den. Jag tänker också att det är viktigt att leva här och nu. Men ibland är det svårt ju, det är också härligt att se fram emot saker!

 3. Tycker att Bo Landin och Andreas Cervenkas sommarprat var väldigt informativa och tänkvärda. Sedan gillade jag Hoojas sommarprat mycket. Kan bero på att jag själv är från Norrland och kände mig som hemma för en stund.
  En annan sak, har förstått att du brottas endel med närstående som inte mår bra. Jag gör också det och vissa dagar orkar jag knappt ur sängen eller har gråten i halsen en hel dag. Jag blir helt förlamad av den sorg och rädsla jag känner. Om du vill får du gärna skriva ett inlägg hur du gör för att orka när det känns som värst.
  Fotot med tallrikshyllan och dig är helt fantastisk.

 4. Att åldras. Fy fan vilken kamp det är det också. Blir bara mer och mer otillfreds med mig själv som individ för varje år som går. Har till och med hakat ner badrums spegeln.

 5. Andreas Cervenkas sommarprat borde vara obligatorisk lyssning för alla. ”Ekonomijournalisten om svenskarnas skulder, miljardärer och vad ökande klyftor gör med samhället”

 6. Så bra med färdkost!
  Tycker Bo Landins sommarprat var otroligt intresant, biolog och miljö journalist.