pots_Kristin_lagerqvist-5153

Idag jobbar jag här. På kontoret där jag precis möblerat om.

Det är ett av husets ljusaste rum med insläpp från tre håll så här bor många av mina växter. Och till växter behövs fina krukor såklart.

pots_Kristin_lagerqvist-5157

Jag har mest vanliga lerkrukor med patina placerat lite här och var i huset men också lite andra samlingar. Den här sortens kruka är vacker tycker jag. Jag vet inte vad de heter tyvärr men min mamma har flera stycken där hemma som jag försöker tigga till mig. ..

pots_Kristin_lagerqvist-5167

En liten samling av dessa Uppsala Ekeby har det blivit under åren. Passar fint i detta rum med alla tranor på väggarna tycker jag.

pots_Kristin_lagerqvist-5164

Av mamma fick jag två blå Valdemarsudde-krukor i inflyttningspresent.

pots2_Kristin_lagerqvist-5169

Och så fick jag ju denna fina lilla kruka som Hanna Wessman står bakom. Hur fin som helst och finns i många olika storlekar. Ska absolut investera i en stor att ha på golvet också.

pots_Kristin_lagerqvist-5150pots_Kristin_lagerqvist-5160

Jag samlar också på massa fina gamla tavlor med guldram till detta rum. Den här fyndade jag i min egen källare. Du som kan ditt Varberg ser säkert direkt vad motivet visar men det är lite klurigt för byggnaden finns inte kvar.

Traditionen med varm- och kallbad går tillbaka till den tid då Varberg var en mycket populär kurort. De första årtiondena hade man enbart använt vatten för invärtes bruk. Men på 1820-talet kom man underfund med att det även kunde användas för utvärtes bruk. Varbergs första varmbadhus byggdes 1823. Det låg ungefär mellan tullhuset och nuvarande kallbadhus och hade från början endast fem badrum.

Det är alltså det gamla varmbadhuset du ser här. Med bryggan ut till vårt populära och välkända Kallbadhus.
Byggnaden monterades tyvärr ner under 1920-talet. Här kan du läsa mer om dess historia.

pots_Kristin_lagerqvist-5155

Fin dag till dig nu.
Jag ska jobba halva dagen med “Strömma”- boken och halva dagen med butiken. Bra kombo.

a<a