Under några dagar har jag vänt mig inåt och försäkt hämta hem. Energin har varit låg och jag har krupit i säng tidigare än någonsin om kvällarna.

Vissa morgnar har jag bara stigit upp och tagit med mig morgonkaffet till sängen igen.

Att titta på filmer eller läsa bok i sängen känns som min favoritsyssla nu i jultider. Så himla skönt att få flyga iväg i någon annans historia och inte fokusera på sin egna.

En dag tog jag mig ut i trädgården för att städa bort sommaren på allvar. Tomatplantor, vindruvor och vissna sommarblomster slängdes i komposten, jag fick iordning ljusslingorna i träden och fixade mat för fåglarna.

Vilken tur. För när jag gick upp morgonen efter så såg det ut så här utanför badrumsfönstret. Vilket vackert ljus det blev över vår fina lilla kuststad.
Knaster under skosulorna och ljust dygnet runt. Så stämningsfullt.

En annan dag så fyndade jag den här gamla träramen på loppis. Blev lika glad för innehållet och bestämde mig för att låta den få vara så här. Ska finna en bra plats i hemmet för tavlan och tänkte mycket på Billgren & Wood’s fina poddavsnitt om deras besök på Karin Larssons gård. Lyssna om du inte redan har gjort det.

Jag började slå in några paket med tygband och lack. Vanligt brunt papper och ska också blanda upp med lite tapetstuvar jag har här hemma för att få in lite mönster under granen.

På loppis fann jag gamla vykort att skicka med paketen.

Ett stort pysselbord har det varit här i matrummet några dagar. Längst bort ligger min kvittoredovisning och pockar på min uppmärksamhet.

Jag hängde upp en girlang och kom sedan på att jag nog kanske ville ha fler.

Lite apelsiner i ugnen…

Ja, vad gör man inte när en kvittoredovisning kallar på en liksom?! Prokrastrinera är verkligen mitt mellannamn. Plus att jag har tyckt fasligt synd om mig själv det senaste på grund av tröttheten från hell och en deppighet som är brutal. Min mor påminde mig om att detta drabbar mig varje år vid denna tid. Snark. Lika jobbigt varje gång dock.

Det som är bra är dock att jag skrivit färdigt en text som var viktig. Vill gärna publicera den innan julhelgen och hoppas jag får till det imorgon eller på fredag.
På återseende alltså. kram på dig.