Igår fick kameran följa med hela dagen. Ända från frukoststunden  07.07 då jag upptäckte löss i killarnas hår och lusmedlet endast räckte till en skalle fram till då jag gick och la mig.

Alltså denna vecka går verkligen till historien som den mest otursamma. Astma, feber, allmänt depp, spyende hund, löss och en pappa som varit iväg. Bestämde ganska fort att någon form av hjälp var nödvändig där på fredag morgon och ringde svärmor som kom med mer lusmedel och fortsätte tvätta alla lakan medan jag rusade iväg på dagens första uppgift efter jag noggrant kammat igenom mitt eget hår utan att finna en endaste lus…

Jag mötte upp Kimberly från Kvinnojouren efter åtta. De skulle låna vår lokal och ha julmiddag hos oss. Så glada att vi har möjlighet att hjälpa dessa eldsjälar. Vi pratade om hur året varit, vad de gör just nu och hur vi kan stötta dem framöver. Kimberly hälsar att varje gåva är ovärderlig i arbetet med att hjälpa kvinnor, barn och män till ett liv fritt från våld.
Du kan stötta deras arbete genom att:

– Skänka ett ekonomiskt bidrag
-Arbeta som volontär – Det spelar ingen roll vad du kan tänka dig att hjälpa till med eller hur mycket tid du kan bidra med, all hjälp är välkommen. Ring oss eller skicka ett mail så tar vi kontakt med dig.
-Skänka saker

Direkt efter mötet med fantastiska Kimberly så begav jag mig till frisören. Hade verkligen dragit ut på det en evighet för jag tycker det tar så lång tid att fixa håret. Blir sjukt stressad av att sitta så länge och har alltid med mig dator så jag kan jobba.

Kortare och ljusare. Skönt!

Väl hemma löste jag av min svärmor, snackade lite med killarna och satte mig och jobbade vid datorn en stund.

Passade också på att fota lite julklappar som jag är väldigt pepp över. Kolor och bok till lillebror och målargrejer till mellanbror. I det lilla med bjällran kan jag inte avslöja för han kanske läser här…
Jag köper också matpaket för alla i familjen och barnen ska också ge bort en get till en familj.

Inför julen ger Barnmissionen bort matpaket till utsatta familjer i Ukraina.
Varje matpaket kostar 100 svenska kronor och innehåller nästan tio kilo basvaror i form av mjöl, socker, vetegryn, bovete, ris, pasta, matolja, te, kaffe, kryddor, konserverade ärtor, majs och fisk, tomatsås, ketchup, majonnäs och kakor.

Geten kommer att skänkas till en utsatt familj, i första hand till dem som tar hand om föräldralösa barn. Att få en get som gåva är livsviktigt för många familjers överlevnad.

Det blev dags för morotsoppa och mackor.

Igor var pepp. Han skulle nämligen åka till Sälen direkt efter maten och familjen packade bilen full av varma kläder och rullade iväg.

Jag stannade i Varberg och fick helt plötsligt väldigt bråttom till Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Här skulle Miranda och jag intervjuas för stadens engagemang inför Musikhjälpen.  Emma satt i “glasburen” och gjorde ett strålande jobb.

Fantastiska Underhållningsbandet är en blandning av funktionsnedsatta, utvecklingsstörda o normalstörda som spelar, sjunger och gör kul saker tillsammans.  2017 tog bandet initiativ för en insamling till Musikhjälpen som gav ett enormt gensvar i Varberg. Nu var det dags igen alltså!
Jag blev intervjuad förra året också och både Miranda och jag var så glada över att få vara med i år.

Typiskt bra bild på oss båda. Miranda har gått in vecka 41 i sin graviditet och hade bf den 12 december. Så drygt att gå och vänta sådär, man vill ju bara att ungen ska komma då ju. Håller tummarna för att värkarna sätter igång för henne snart.

Emma fick en sen lunch. Köttbullar med lingon. Vi pratade om eftermiddagens aw och jag  undrar om vi båda kände oss lite trötta här…

Ett skönt gäng varbergsprofiler. Magnus, Anna och en av deltagarna i bandet. Så ledsen att jag inte minns hennes namn.
Missade precis Emma Knyckare också för Miranda och stack hem och jobbade vidare vid mitt matbord.

Vi har två otroligt spännande arbeten på gång och är galet pepp över 2019.

Men så ska det ju komma en liten bebis också först.
Miranda drog hem och vi bestämde oss för att ställa in vår aw. Rätt skönt att landa här hemma i ett lugnt och tyst hus.

Innan jag kunde ta kväll var jag dock tvungen att posta ett paket och passade på att åka förbi LA: Bruket för att köopa mig ett ljus. Älskar deras Black Oak.
På vägen hem så köpte jag också med mig det godaste jag vet –  Kokta havskräftor och romsås. & en påse med chokladlakrits.

Väl hemma så bäddade jag rent alla sängar och höll tummarna för att lössen var borta.

Ljuset fyllde huset med den underbara doften.

Och mina kräftor var sinnesjukt goda. Hade kunnat sluka tio till. minst.

Sedan avklarade jag lite jobb och kröp sedan ner i sängen med en bok. Det var min fredag.
Hoppas du hade en fin dag du också.

Kommentarer till “Kameran följde med hela fredagen

  1. Haha! Den boken ligger under granen åt mina pojkar också. 🙂
    Hoppas helgen innehöll precis allt du behövde!
    Kram!

  2. God jul och ett Riktigt Gott Nytt År, önskar jag er Alla i din krets. Tack för bilder och engagerande texter, detta År. Väl mött nästa År.

  3. Det behövs inget lusmedel om man har äppelcidervinäger och kokosolja hemma – inga gifter och oerhört effektivt! 🙂 Vi sov med oljan i håret, men egentligen ska det räcka med att ha i oljan i några timmar.

Kommentarer stängda