Att driva ett växande bolag i julhandeln med produktutveckling och annat fix med vänsterhanden samtidigt som man har sina andra jobb, familj, hem, hund och “julmys” är sannerligen en utmaning.
Det är så tråkigt – men tyvärr är det träningen som har fått stryka helt med foten denna månad.
Nu när jag behöver den som mest! Fasen.

Ändå – kraven är låga i år. Både på mig och andra. Vill liksom bara ro iland med någon form av kontroll i mage och hjärta. Jag vet att detta inte är optimalt för mitt mående men som egenföretagare så finns det tyvärr inga genvägar. Förhoppningsvis ger det dessutom fin utdelning och jag kan vila ikapp med gott samvete.

Men nu händer det sannerligen grejer. Jag kommer göra stora förändringar i mitt arbete under 2018 och FGL kommer utvecklas något sanslöst med flera olika sidospår och bli ännu mer tillgängligt. Målet är att kunna inspirera och motivera ännu mer och forma nya plattformar och samarbeten kring vårt arbete.

Och så ska ju nya kollektioner tas fram såklart. Klänningar, skjortor och kjolar. Vi skissar, provar och har daglig kontakt med produktionen.

I paketet från Artilleriet låg förresten den här lilla godbiten. En julkapp till fiskardottern Mir som älskar katter.

Igår slog vi alltså våra kloka spretiga huvuden ihop och drog upp målbilder för 2018.

Vi delade på torsk och vegetariskt samtidigt som vi målade upp olika scenarion.

Detta kommer bli så bra!
Du hakar väl på? Följer utvecklingen och kanske inspireras så pass så du vågar kasta dig ut och satsa på din dröm och svänga in på en väg i livet.

Hemma igen. Här öppnade jag min julklapp från Götefors.
Åh! Fler muggar till min samling av porslinet Selma. Stort tack!
Så glad att det går bra för Götefors Porslin och att det är många som vill samla ihop till en servis.

Men nu – det här!
Det är den tiden igen då jag måste samla ihop alla kvitton, fakturor, papper och annat som ska levereras till revisorn. Bocka av, sortera och lägga i högar.
Är som vanligt ute i sista stund eftersom det är en riktig surdeg för mig. Så skönt då det är gjort men världens uppförsbacke dit.
Det kryper i hela kroppen. Minns när jag jobbade på kontor och var tvungen att göra saker jag inte tyckte var roliga – fick gå och “fejkkissa” var tionde minut för att inte bara falla ner i gråt eller slå sönder något.
Hade samma problem i skolan – men då fasade jag bara ut och slutade lyssna. Drömde mig bort tills klockan ringde. Svårt hantera bokföringen på samma sätt..hahahaha…

Fördelen med att vara som Jag är ju dock att jag gör allt som jag tycker är roligt sju gånger fortare än alla andra och är då också väldigt mån om att göra bra ifrån mig. Älskar ju beröm som alla andra!
Därför är det så bra att jag nästan bara sysslar med roliga saker på jobbet numer. Utom det här då…
Ge mig styrka. En pepparkaka. Eller en kram.

Titta – nu har jag dessutom skrivit ett långt jäkla inlägg till bloggen för att slippa ta tag i högarna här. Sjukt dålig självdisciplin.

Kommentarer till “Målplan, december och självdisciplin

  1. Jag blir alltid inspirerad av dig och dina inlägg. Vackra bilder, klokskap, driv, djup och vackra ting! Du har sått ett frö i mig att kanske, nångång, våga göra något annat än att vanka dag ut och dag in på ett kontor. Precis som du beskriver-jag fejkkissar lite för ofta…
    God jul och gott nytt år!!
    Stor kram

  2. Hahaha – underbart inlägg!! 🙂 Och jag är så nyfiken på utvecklingen av FGL – så fin butik verkligen! God jul!

  3. Uppskattar inläggen du skriver. Även när livet är tuff stannar du upp och ser det vackra- du vet såklart inte det men vi har rätt mkt gemensamt. Önskar jag kunde ha alla kläderna ni tillverkar också haha. Den dagen ni öppnar butik i göteborg anmäller jag mig, skulle så gärna jobba med vackra saker och mänskor som tänker klokt om jobb och tid. GodJul!

  4. Inte så hård mot dig själv….du är bra! Precis som du är! I varje stund 🙂

Kommentarer stängda