När jag skulle tvätta fönstret lyfte jag henne. Mamman med barnet i famnen. Hon var i tre delar och jag höll kvar i huvudet medan resten föll rakt ner i golvet. Någon visste redan att hon var trasig och hade försökt lappa ihop henne för syns skull.

Symboliken i det. Mamman som försöker dra barnet närmre och stå stadigt men har själv redan fallit mitt itu. Så sorgligt hela alltet.

En annan dag köpte jag en Rumslind och tänkte att jag försöker en gång till. Tredje gången gillt… Den här ska klara sig i mitt hem, bannemej.

Jag drack Fru Vintage kaffe – kom på att jag hade denna fina påse kvar i hyllorna när jag satt och jobbade, Vi ska nämligen ha Fru Vintage som speciell gäst hos FGL Store på lördag. Kom förbi vetja, man skänker en peng till Läkarmissionen då man köper hennes 11-kaffe.

Idag sitter jag här i denna soffa och jobbar. Stannar i pyjamas, tänder ljus, dricker chai och lägger upp fötterna på bordet. Ska passa på att titta på Cissi Wallin då hon gästar Malou efter tio.
Beundrar Cissi och hennes enorma styrka – hon tar fighten. Hon behöver allt stöd hon kan få. Nyförlöst och ammande står hon upp gång på gång och gör sin röst hörd. Det är viktiga steg hon tar för oss alla och vi bör gå vid hennes sida. Både män och kvinnor.

Tillbaka till mamman i mitt fönster. Symboliken i detta. Kanske jag ska limma ihop henne så hon står stadigt igen.
Hjälpa henne på traven så gott jag kan.

Kommentarer till “Mamman och barnet

 1. Men åh så fint! ❤️ Tänker att vi alla har sprickor i själen, och det är ju lite fint ändå, att de flesta av oss, typ varje dag, kämpar lite för att sprickorna ska läka. Och för att de sprickorna som oundvikligen kommer att komma, kanske inte ska bli riktigt så djupa… livet liksom… Tack för tänkvärda ord! 🤗

 2. Så vackert du beskriver mamman och barnet. Både symboliken och igenkänningen, hur vi själva kan gå itu för att skydda vårt barn.
  Jag tycker att det blev kvar en väldigt vacker del och att hon egentligen inte behöver lagas, det vackraste är ju kvar. ❤️

 3. Jag fick rysningar av din text om mamman. Så fint ju… Och sorgligt. SOM vi mammor slår knut på oss själva. För våra barn. Så självklart egentligen…

 4. Vackert inlägg. Tack.
  Ang mamman, om du inte får ihop henne stadigt så kanske det går att liksom fästa/limma henne mot någon slags bakgrundsplatta, en vacker träskiva kanske. Då kan sprickorna få synas och hon kan hängas upp lite som en ikon. Så vackert att hennes famn med barnet var intakt. Och ja, lite sorgligt.

  Ha en fin dag.
  @hem_och_garderob

Kommentarer stängda