Hej. Här kommer ett litet livstecken från mig sent på söndagskvällen.

Vi har haft ledig helg och den blev inte alls som den skulle men det behöver vi inte snacka om idag utan vi tar istället en kik på vad som låg på tallrikarna till frukost.

Förra veckan var jag hos Lisa Burenius på frukost. Bilder från detta kommer i ett senare inlägg. Hon bjöd på så smaskiga grejer så jag gick hem och gjorde nästan samma.

Kokade varsamt fiberhavergryn i Oatleys  iKaffe med gurkmeja och salt. Hackade äpple, melon och mynta och la på tillsammans med en stor klick youghurt jag blandat ner nymald kardemumma i.

Smarrigt! Och jäklar vad nyttigt, gurkmeja är ju bra mot allt typ.

Så här fint blev det bredvid en skål youghurt med hjortron och nypressad juice med rödbeta.

På vägen hem från jobbet i fredags köpte jag med mig två buketter torkade blommor.

De hängde här ända tills idag då jag fick ner dem i en vas och placerade ut dem i hemmet.

På lördagen var det höstmarknad på skolan och vi kom hem med honung och äppelmust. På torget köpte jag grönt, goda ägg och massa kanteraller till våra pizzor.

Denna morgon fixade jag ny gröt. Steel cut med kanderade mandlar i honung, youghurt med kardemumma och hjortron ovanpå. Rekommenderar varmt!

Igor kämpade med hemläxa i både gitarr och läsning. Han hade för övrigt kalas på klätterklubben och break dance att fylla söndagen med också och somnade som en stock vid åtta.

Fina tändstickor, visst? Vi lanserade dem igår och två varianter är redan slutsålda… oj oj vad poppis!

Så här blev förresten buketten på vitrinskåpet.

Annars – Jag har börjat skriva dagbok igen. Börjat med min yoga här hemma. Målat om ett rum. Börjat använda mina glasögon. & gått längs ett stormigt hav med min man.

PS. Vi har frakfritt hods FGL fram till 24 söndag afton. Vi firar 1 år med butik. kors vad tiden går…

Kommentarer till “Tips på frukost och lite bilder från helgen

 1. Det där lät ju som en riktigt god frukost! Kanske får testa till helgen!! I alla fall någon variant med gröt för det går ju att göra så mycket roligt med små medel!

  1. Ja, det går och variera hus mycket som helst ju! Så lätt att man bara snöar in på ett recept hela tiden .)

 2. Spännande! Ser fram emot att se väggfärgen. Funderar vad det är du tittar på i tapetväg. Har tapetserat veckan som var efter att ha velat mellan tapeter sedan i våras. Jag är jättenöjd men tänker ändå om jag borde valt något annat. Kommer jag trivas med mitt val även i framtiden? Skönt att du har din egen stil, den håller över tid och så är det skönt att du bara ändrar lite smågrejer hemma., inget slit och släng

  1. ja, haha, att välja tapet kan vara hur lätt som helst eller hur svårt som helst.
   Det ger verkligen en enkel förändring till ett rum.

  1. Jag når inte denna artikel då jag inte prenumererar på DN. Vad vill du ha sagt med den nyfiken?

 3. Var kommer bordet och den bruna fåtöljen från? Ser ut som nytillskott – väldigt fina!

  1. Ja, detta är nytillskott som min man varit sugen på att investera i ett långt tag. Nu blev det dags och vi är mycket nöjda med resultatet. Vi beställde dem på More i Varberg.

Kommentarer stängda