Hej måndag. Möter veckan med lite spridda funderingar.

 • Hur hinner alla se så piffiga ut hela tiden? Jag vänder bort ansiktet, står i profil och döljer ringarna under ögonen – orkar inte hålla på med smink och grejer.
 • Upplever att vi som jobbar som bloggare förväntas ha koll på både det ena och det andra, vara pålästa, upplysta, ta ställning och ha svar på tal gällande allt mellan himmel och jord.
  Ärligt – jag har fullt sjå med att försöka ha koll på alla mail från världens alla hörn innehållande tusen frågor, mötestider, breifings och önskningar…
  Skjut mig inte. Jag gör så gott jag kan.
 • Jag har fyra svarta envisa hårstrån som växer på min haka. Jag drar givetvis bort dem. Men – de växer ut igen. Morr….
 • Har bitit ner alla mina naglar igen. Grämer mig, har så dålig karaktär ibland alltså. Nu tar det aslång tid innan de växer ut och så håller jag dessutom på och biter på dem samtidigt som de ska växa. snark.
 • Måste tvinga mig själv att bada i havet mer. Mår så bra av att väcka kroppen på det sättet.
 • Varför har jag tackat ja till att dansa samba inför 700 personer nästa fredag? Kan inte dansa samba. Hinner knappt träna. Googlar konstiga sambakläder med fransar.
 • Borde städa bilen. Har tänkt på det en månad nu och den blir verkligen bara mer och mer vidrig med alla hundhår, glasspapper, damm, utspilld dricka, äppelskruttar, kvitton och annat skräp som säten och golv fylls av.
 • Alltså. Alla mail… vad händer om jag slänger alla och låtsas som inget? Hahahaha…
 • Vill krypa ner i sängen och glo på Peaky Blinders i fyra dygn. Sedan ska jag komma ut och stråla. Till och med sätta mascara på fransarna och dansa samba.

Vad funderar du på? Berätta snälla.
Ha en fin dag.

Kommentarer till “Måndagstankar

 1. Otroligt nära och äkta! Det är lätt att känna sig ensam, men vi är många fighters som kämpar med samma tankar. Kram och tack.

 2. Ja men alltså ÄLSK på det här inlägget!! Din ärlighet är så inspirerande. Tack!
  Här snurrar det så mycket att listan skulle bli väldigt lång;) Men några tankar:
  – Varför är det sådan enorm aktivitet runt våra små barn? Varför behöver playdates, massor med olika aktiviteter, kalas m.m. ta så stort utrymme för ex våra 6-7 åringar?! Är det verkligen rimligt att åka på klassresa med övernattning när man är så liten. Och varför behövs det redan nu? När hinner våra små bara vara? Få bli uttråkade? Där finns kreativitet tänker jag. Som förälder är det lätt att ta avstånd men hur mycket fixar min dotter att bli utanför för mina ideal? Hhm.
  – Varför kan människor i tunnelbanan en grå regnig morgon inte le lite extra åt varandra? Varför är det så svårt att hjälpas åt?
  – Ska jag raka benen och bikinilinjen eller ska jag vara naturlig för att visa mina flickor att jag är stolt över att vara kvinna?
  – Hur mycket ska jag möta min mans behov utan att kliva över mina egna?
  – Hur lång tid ska det ta att få tillbaka massor med energi efter utbrändhet?
  – Och ska jag verkligen som yogafröken även vara terapeut? Människor mår så dåligt. Kan jag hjälpa till så vill jag ju gärna det. Men orkar jag själv det?
  – Mitt svarta hårstrå på hakan verkar inte komma tillbaka efter många års borttagning! Woop woop:)
  – Ska jag våga satsa på den där utbildningen?
  – Kommer min autistiska tjej att få uppleva kärlek av någon annan än oss? Kommer hon bli älskad och uppskattad för den hon är?
  – Är sååå sugen på att ta mig ner till Varberg för en övernattning på stadshotellet. Riktigt lyxa till det för mig själv. Är så nyfiken på er stad. Vill så gärna kika in i FGL butiken!
  – Undrar också hur många får sin energi till eget företagande, resor, föräldraskapet, vänninor, träning etc. Hur tusan gör dom/ni?
  – Hur tusan ska jag klippa ner min tuja?
  – Är jag egoistisk som längtar efter att mina barn ska bli äldre så jag får mer egen tid åt det jag mår bra av? Får jag vara egoistisk?!

  Jag kan verkligen fortsätta men puh, får räcka för idag.
  TACK snälla för ett fantastiskt inlägg!! Kram

 3. Vilket bra blogginlägg. 🙂
  Jag själv funderar väldigt mycket på hur skolan och framtiden skall gå för vår dotter som vi just fått reda på har dyslexi. Vi bor i USA.

 4. ha ha ha, tenker,at, shit, hvordan kan hun se så frech ut hele tiden, og ha så mange baller i luften?
  Jeg plukker og plukker på mine sorte hår på haken, og blir GAL hvis jeg ikke får tak i de så jeg får dratt de ut…..!!!Ha ha, kjenner igjen meg såååå mye, jeg skulle være med å vise klær for en venninne her om dagen, i en restaurant, gatebutikkene går sammen og viser klær, jentene kommer og får vin og mat, og så har vi visning. Herregud, jeg følte meg ikke bra flere uker i forveien, “har jeg lagt på meg?” Skal jeg gå ned i vekt før visningen, er jeg bra nok, herregud, gi slipp, det er jo bare gøy, osv osv…..Hjelp. alle de tankene som kverner…..Og aldri spiser man flere kanelboller enn når man ikke skal spise de, liksom…..:)DET VAR JO GØY!! Og ikke skummelt i det hele tatt. Gud, så like vi menneskene er, selv om vi tenker at de andre ikke strever med det samme som oss, ……alle gjør det, tenker jeg…..vi er ikke så ulike alikevel…..varme klemmer fra Norge. Og PS: Jeg biter negler….

 5. Efter att ha läst ditt inlägg, så tänker jag på … min farmor!!!
  Hon berättade något år innan hon fick bort att hon hade ett avtal med två vänninor som hon hade legat på samma bb-sal med i slutet av 40-talet; att när de var så gamla att de såg dåligt, så skulle de hjälpa varandra med att ha koll på skäggstråna som skulle bort!
  För min farmor var kvardröjandd skäggstrån värsta sortens förfall och kruxet var nu att hon hade överlevt de två paktmedlemmarna. Och hon ville faktiskt inte ha min hjälp…
  För mig ett levande minne.

 6. Hej!
  Ja, här snurrar det en hel del. Som:
  – Fasiken vad jag inte gillar trafiken i Brasilien!
  – Varför försöker dom alltid lura en på pengar för att man är ”gringa”?
  – Portugisiska ÄR på riktigt ett av de svåraste språken att lära sig!
  – Snart har vi 1-års jubileum här, det trodde vi knappt när vi bodde på hotell i nästan sju veckor…
  – Shit, ett år redan, då har vi ju bara ett år kvar.
  – Vad tusan ska hända när vi åker hem? Var kommer vi hamna, vart ska i bo?
  – Hur ska jag lyckas plugga till lärare? Är det ena någon idé?
  – För vette sjutton om jag någonsin kommer lära mig skriva läsligt på ”svarta tavlan”. (Fick nämligen kommentaren av min 11-åring att om jag ska bli lärare så måste jag lära mig skriva läsligt…)
  – Hoppas det är soligt imorgon så det går att tvätta!

  Sånt som snurrar i den här hemmafrus-expats-3 barns mammans-huvud en måndag i Brasilien.

  Stort lycka till med samban!!!
  Kram

 7. Funderar på att det är höstlov och det gäller även mig! Även om det inte är lugnt att var hemma med en sexåring och en treåring är det i alla fall ett avbrott i den sedvanliga snurren. Vidare hade jag också en gång fyra svarta på hakan. Tänkte att jag kanske skulle kosta på en permanent borttagning, men kände mig för snål. Och det var ju klokt, med tanke på hur många de är nu hade det verkligen varit pengar i sjön haha!

 8. Tack för att du delar med dig! Stort och smått – som det oftast är. I mitt huvud snurrar:
  – hur ska det gå med veckans release på jobbet? Läskigt och oklart, höga krav (mest från mig själv) och svåra frågor
  – måste hitta tid till en träningsrunda imorgon
  – ska vi få sova inatt? 1,5-åringen som stökat hemskt senaste veckan, det har blivit alldeles för lite sömn
  – suktar efter en takkrona över matbordet
  – längtar efter en lugn helg där vi hinner kramas och prata och se varandra, vi tre i vår lilla familj. Det är lite väl högt tempo just nu.

 9. Ja du, jag funderar på hur jag ska sluta lägga så mycket energi på sånt som inte är viktigt för mig på riktigt. Hur jag kan tillbringa mer tid med familjen och mindre på jobb och andra aktiviteter. Hur jag kan yoga oftare. När jag ska hinna gräva klart i trädgården för att få till min pergola. Om jag någonsin får till en bra frisyr igen efter graviditeterna. Om jag kan ta långledigt bara för att hänga hemma med min man och mina barn och stänga av all kommunikation med omvärlden. Typ sånt.

 10. Tack för att du delar med dig! Jag funderar på:
  Varför jag alltid längtar till berg och fjäll trots att jag har hela det underbara havet framför mig som jag också älskar?
  Varför jag inte badar oftare eftersom jag liksom du mår väldigt bra av det. Man ångrar aldrig ett bad!
  När är det ok att baka lussekatter? Säg nu snälla!
  Hur jag inte ska tappa glädjen i min träning och tävling och fastna i prestation.
  Hur man ska orka. Kämpar och kämpar med känslan att vara värdelös. Trots att jag har en underbar man och mycket annat som är bra.
  Och så vill jag hinna in på FGL och köpa en sån där fin tygkasse!
  Önskar dig en fin kväll!

 11. Åh gillar att vi kan dela funderingar! Och btw. Som någon annan skrev. Om samban känns jobbig så ställ in! Det får man.

  Idag har jag nästan bara tänkt på min dotter och att hon verkar ha svårt att göra nummer två. Mycket gråt och panik från hennes sida idag. Så hemskt när man inte kan hjälpa eller hon kan förklara var det gör ont…

  Annars tänker jag mycket just nu när vi närmar oss min hatmånad på året. Jag tänker på min kost. Om att jag vill gå över mer och mer till vegetarisk och vegansk kost. Och så vill jag yoga mera. Men hur ska jag hitta lugnet och orken i vardagen med en 2,5 åring och 2 timmars pendlande till jobbet varje dag? Jag dagdrömmer mycket om att åka på yogaresa och har precis börjat läsa Eat, pray, love i brist på möjlighet att lämna landet. Det var lite av det som snurrar i min skalle..

 12. Takk for at du deler, forstår at livet er langt fra en dans på roser. Godt med slike bloggposter <3

  Mine funderinger for øyeblikket er:

  Kommer jeg noen gang til å slutte å ha perioder hvor jeg hater min diagnose?

  Kommer jeg til å orke a slow juice i kveld, eller kommer jeg til å utsette det enda en dag?

  Hvorfor vil ikke flere kjøpe det jeg lager? Er det for dyrt? Liker ikke folk mine malerier? Og hvorfor selger vi ikke mer av sisteplata vår? Den er faktisk ganske god, ha ha, skal jeg ta det personlig?

  Kommer jeg noen gag til å akseptere det livet allerede har bydd på, eller skal jeg fortsette å la det ødelegge så mye for meg?

  Når skal jeg til Varberg? Seriøst, det tenker jeg på. For jeg vi dit, og det kan hende jeg kommer i en situasjon hvor jeg «må» også, pga jobb. Så herlig, jeg håper det.

  Og sist, men ikke minst: hvordan blir det å reise til Praha igjen neste gang når vi skal overta huset vi har kjøpt der nede? Hvordan kommer det til å gå med @villabetuladream liksom… …. ….

 13. skall dom ha så mkt aktiviteter? Räcker det inte att gå i skolan o sedan göra grejor med familj o vänner, måste allt vara så jädra organiserat?? gillar man fotboll? jamen spela då på fritiden, gillar dom parkour, jamen häng i parken då, varför är det så tillrätta lagt här i medelklassens epicentrum, jag känner att jag får andnöd, vill inte delta. Jag är blek, glåmig, äter för mkt kött o godis men vill bara bli fräsch o äta vegan kost men jag har ingen ork o även idag blir det hämtmat…..

 14. Min funderingar:
  – Hur orkar alla andra människor ha tighta jeans jämt. Jag önskar jag kunde leva i mjukisbyxor varje dag
  – Kommer jag att kunna bli vegan? kommer jag kunna leva utan allt jag tycker är gott for the greater good och för att inte stackars djur ska lida för min lasters skull? Nu när jag vet det jag vet kan jag ju inte blunda för det….
  – När ska jag bli gravid igen???? Och VEM kommer den nya lilla personen i så fall bli? Hur kommer vår familj klara av att bli fyra och kommer jag att orka jobba och vara mamma OCH vara gravid? Och vad kommer min lille son tycka om ett småsyskon?
  – Kommer jag nånsin hitta de ultimata höstskorna?
  – När kommer jag orka komma igång och träna igen? (Kanske på söndag???)
  – Varför ställer jag mig inte bara upp och jobbar när jag känner att jag börjar få ont i ryggen?

  (Ställ in samban om den är mer jobbig än rolig just nu. Man behöver inte göra allt man sagt att man ska göra. Det är ok. Eller så känns den inte så jobbig som jag tolkar det som, det kanske är ditt sätt att processa. Men OM den känns jobbig, pga allt annat du har på din tallrik just nu, så ställ in. Det är ok. 🙂 )

 15. Hehe kul inlägg, gillar!! Mina funderingar idag:
  1. Undrar om alla mammor längtar till bebisens nästa sovstund så man kan få vara sig själv en stund. Så trött på blöjor och allt ansvar.. är jag en egoistisk mamma?
  2. Är idag dagen då jag ska köpa en 200 gram chokladkaka och äta som en macka, alltså inte ruta för ruta utan bara hugga in? Tänker på detta ofta men aldrig gjort..
  3. Min bekymmersrynka mellan ögonbrynen är numera permanent, även när jag ler ser jag den..
  4. Ångrar att jag aldrig bott i new York och nu känns det för sent på nåt sätt.
  5. Vill gå på bar där folk läser dikter , bli berörd och känna livet i mig. Hör ihop med att jag är trött på blöjor.
  6. Längtar till min bästis och själsfrände kommer hem så vi kan gå till kallbadhuset ihop och njuta tillsammans. Kommer vi bo i samma Stad igen? Saknar henne sååå.
  7. Måste knipa mer så jag kan börja springa snart. Min själ är trött på promenader och längtar efter flås och blodsmak. Endorfiner kom och ta mig snälla..

  Kram!

 16. # jag funderar över varför det finns spindelnät i vart enda fönster
  # varför trädgården aldrig hinner “vinter”städas och var alla miljoner löv kommer ifrån som jag aldrig hinner kratta bort
  # varför jag känner mig sur och irriterad fast att solen skiner för en gång skull
  # varför jag inte prioriterar träning som gör att jag mår så mycket bättre
  # varför jag inte gör min morgon yoga
  # varför mitts arbete som ivasjuksköterska tar så mycket energi att jag inte orkar vara så kreativ med blogg, foto, handarbete etc som jag vill
  Jag livet i ett nötskal ibland när orken och energin inte riktigt är i fas och jag känner att jag borde tagga ner och ta hand om mig själv
  Kram till dig och den bästa blogg som finns

Kommentarer stängda