Sista dagen i Frankrike åt vi den färska pasta vi köpte tidigare på matmarknaden. Längst upp på marknaden i Pezenas säjer två italienare den mest otroliga pastan och varje gång vi är här så handlar vi givetvis av dem.
Theoni var sugen och jag berättade steg för steg hur vi skulle ta oss an denna rätt. Vi sprang över till vår granne Åsa för att hämta salvia i hennes trädgård och korkade upp en iskall flaska vitt.
Först friterar jag salvian i rikligt med olja och lägger dem på hushållspapper. Därefter rostar jag pinjenötter. Sedan bryner jag mycket smör, riktigt mycket…
Dags att slänga ner pastan i saltat kokande vatten i några minuter. När pastan är klar häller jag över smör, pinjenötter och salvia. Alltså detta är så gott!!!
Receptet har jag fått av Åsa som bor på samma gata här nere.
Ät med tomater och mozarella och försök verkligen få tag på riktigt god och vällagad färsk pasta – kolla om ni har någon saluhall där ni bor kanske?
Eller laga egen färsk pasta?
Eller så besöker ni de två italienska männen nästa gång ni är i Pezenas på matmarknaden om lördagen. Lova!
Efter skymning går det fort här – det blir mörkt med en gång och jag uppskattar det så mycket eftersom jag inte är nattuggla. Jag vill lägga mig vid senast tio och går helst redan mot sängen vid nio.
Är däremot en morgonmänniska av rang. Upp och hoppa senast sex även om det är helg. Bästa stunden på dagen ju – då man får dricka kaffe och möta soluppgång.
Denna morgon var det dock deppigt för det var dags att bädda rent & städa för att sedan resa hem.
Det var det för denna gång. Men nu har jag ett annat äventyr att ta tag i. Under några dagar kommer jag vara på Irland och arbeta så jag hoppas jag har möjlighet att blogga lite från mina upplevelser där. Ska vara väldigt vackert har jag hört.
Hoppas ni har en härlig helg.