Jag har haft en och samma signaturdoft sedan 2018 då jag köpte en flaska på Le Labo i Los Angeles. Jag känner dock inte doften på mig själv längre och det är ju trist såklart. Ibland använder jag mina andra parfymer men oftast åker den vanliga på ändå. Den känns trygg och mest mig.

Idag tänkte jag visa er min doftgarderob.

Dessa två har jag med mig i handväskan eller då jag reser. Iris 39 från Le Labo är verkligen fantastisk och jag är smått besatt av MANTLE doft. Har den i doftljus, tvål, handkräm och nu parfymolja. Den är otrolig! Rökig och mystisk utan att vara för tung. The High Road är ett exklusivt samarbete mellan MANTLE och de svenska parfymskaparna CRA-YON. Med örtiga, sensuella och djupa toner av cannabis, fikon, mysk och viol. Mums för näsan!

Jag googlar “vad doftar Iris”  och får upp:
Iris eller Orris, som det ofta kallas i parfymvärlden, doftar dyrt. Så är det bara. Den har en viol-ton med en varm och lite krämig, jordig kvalitet. Pudrig men med ett lätt stråk av trä och läder
Och ja, det stämmer, jag håller med om att Iris 39 doftar elegans och en viss exklusivitet.

Det här är min signaturparfym.
Santal 33 – Imagine sitting in solitude on the rugged, wide plains of the American West, firelight on your face, indigo-blue night skies above. There is nothing around save for the soft, desert wind. You. Are. Free.

En doft av kardemumma, iris, viol och ambrox som kombineras med en rökig träblandning (australiskt sandelträ, papyrus, cederträ) och kryddiga, läderartade, myskiga toner, vilket ger parfymen dess unisexsignatur. Jag älskar den! Det fina är att jag brukar köpa en ny då jag är i en storstad och reser. Se ovan – den äldre är från Berlin och den nyaste är från Köpenhamn. Båda med mitt namn och med den som blandade doften åt mig i butiken. Ja, för de blandar den där på plats medans man tittar på. Hela köpet är en fantastisk upplevelse.

Jag har Diptyque’s  Eau Duelle men använder den ganska sällan på grund av väldigt söt i doften. Jag gillar den men som sagt, sött doftar den.

EdP som inspirerats av resor och vanilj. Längs kryddvägen i hjärtat av Eau Duelle antar vaniljen nya aromer: ljusa och fängslande accenter av växten kalmus och mörka, rökiga nyanser av cypriol. Bourbon-vanilj från Madagaskar reser genom tid och över gränser och uppenbarar sig mellan mörker och ljus.

Molecule 01 är en annan på parfymhyllan som mest står och dammar. Vet inte varför. Eller ji, det vet jag ju, det är för att det bara är ett fåtal som faktiskt verkar känna doften och jag har själv ganska svårt att få grepp om den. Jag ska utmana mig lite mer och bära den mer ofta.

Läst om parfymen:
Molecule 01 innehåller endast doftämnet Iso E Super. Du känner den som en aura av diskreta, sammetsmjuka tränoter, som i upp till 10 timmar först tonar fram, sedan försvinner för att åter dyka upp igen och igen. Många som bär Molecule 01 upplever att doften har en markant effekt på andra människor; de får ofta kommentarer och komplimanger.
Iso E Super förekommer normalt i en mycket liten dos och ger mer en effekt än en egentlig doft. Den utvecklar sig i kontakt med den varma huden till en säregen, feromonliknande utstrålning.
Används av såväl kvinnor som män.

Ska jag tipsa om dofter för män så är det dessa två från Aesop. Karst och Hwyl.
Den sistnämnda är min absoluta favorit och det doftar Jonas för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Mina dofter