Helt plötsligt skiftade naturen från klorofyllig grönska till gyllene toner med röda inslag. Jag har aldrig mött hösten i ett annat land förut och är helt förundrad – får gåshud då jag kör genom landskap fyllda av förgyllda vinfält och alléer som lyser som solsken. Det är så vackert och jag vill bevara allt detta inom mig – naturen känns i hela kroppen liksom.

Promenerade i en liten by – nedanför kan man paddla kanot i det turkosa vattnet. Den stora turistsäsongen är över och det är lugnt och rofyllt vart man än vänder sig.

Och det är också ganska stängt…jaja.
Man får kolla upp vad som är öppet helt enkelt om man åker hit i oktober.

*

Men att vandra ensamma i en gammal by och äta en crêpe med honung och valnötter på byns enda öppna ställe är inte så tokigt.

Kolossalt vackert – kunde inte lägga ifrån mig kameran.

Jag har en vän som har köpt ett hus i samma by – hon är nere några dagar så vi har hittat på lite grejer. Så fint att träffas, skratta, prata, uppleva saker ihop och umgås litegrann.
Känner mig lyckligt lottad och tacksam.

Är det sharonfrukter , gula löv och ett rosa hus med mintgröna fönsterluckor? Det kan man kalla perfekt kombo, inte sant?

Eller det här. Påminner mig om oljemålningen jag köpte tidigare i år.

Inatt vaknade jag vid fyra över att regnet öste ner och jag flög upp på terassen för att plocka in alla kuddar och filtar. Kunde såklart inte somna om och låg istället och tittade på serier resten av natten. Känns så himla lyxigt att kunna göra så. Vara helt fri och göra precis som jag vill. Vid 09 hade jag ett viktigt möte och efter det svävade jag lite lättare ett tag – fasen vad förbannat jävligt det är att vara kreatör och pendla mellan att man tycker att man själv är strålande eller vill gå och gömma sig för att man är så värdelös. Phu.

Checkar av en sak till på min bucket list. Snart berättar jag mer.

Kommentarer till “Naturen nu – brinnande gyllene

Kommentarer stängda