innehåller info/reklam om egen verksamhet

Denna vecka jobbar jag mycket med min kamera. Vilken tur att jag tycker det är så kul!
Vi har fått hem foto – exemplar för kollektionen som släpps nu i juni och jag har provat mig igenom vartenda plagg. Detta blir en klar favorit denna sommar – blus och kjol med skärp i midjan.

Mönstret har ni sett innan – det är det vackra pelargonmönstret Hanna Wendelbo skapat åt oss. Men nu när det är tryckt på linnetyg och uppsytt till blusar och klänningar är det alldeles pirrigt i bröstet. Är så nöjd!

Längtar efter att visa er mera. Klänningen i samma mönster är fantastisk!
Denna kollektion lanseras någon gång mellan 6-11 juni – får återkomma med skarpt datum.

Men alltså – vi har fler nyheter på gång och vi ska ju dessutom fira vårt första år snart.

Den röda tråden och allt vi skapar i verksamheten känns så himla bra. Vårt nästa steg har jag funderat på länge och processen fram till prover har också tagit sin tid.
Goda nyheter – Vi har gjort kombucha ihop med Hallands Kombucha! Vi har använt oss av våra favoriter på tehyllan hos KLco.
Och de är sååååååå goda!

Tång, Vitt te, Ayurveda och Ringblomma. Fyra spännande smaker.
Vet du vad kombucha är förresten?

Kombucha är en fermenterad, opastöriserad och ofiltrerad naturdryck. Kombucha tillverkar mikroorganismer, organiska syror, aminosyror, enzymer, vitaminer, mineraler och många andra ämnen som gör att kroppen lättare kan ta upp näringsämnen ur maten vi äter. Drycken innehåller levande bakteriekultur, probiotika. De ämnen som skapas i processen sägs ha en antiinflammatorisk effekt på tarmen.

Du vet väl att mage och tarm har en mycket betydelsefull roll i bl.a. vårt immunförsvar, hormonbildning och andra funktioner i kroppen.

Jag har gjort kombucha här hemma då jag fick med mig en svamp från Antibes för två år sedan. Grunden i Kombuchabryggning är te som sötas med socker och därefter tillsätts en kombuchakultur, en svamp. Den har ett geleartat utseende och växer i storlek under bryggningen. Mikroberna i SCOBYN livnär sig på sockret i teet och omvandlar det till hälsosamma ämnen i en  en typ av jäsning. Sockerhalten sjunker alltså i drycken när mikroberna arbetar och ju längre bryggningen pågår, desto syrligare blir smaken. Bryggningen avbryts när man fått den smakbalans man önskar mellan sötma och syrlighet. Spännande va?!

Just nu håller jag på med en reningskur för min kropp, jag frigör slagg och gifter ur mitt tarmsystem med hjälp av massa örter. Jag är inne på andra veckan och känner mig både pigg och glad – är ni nyfikna på att höra mer så berättar jag gärna.
Blir ju toppen för mig att dricka kombucha både nu och efter jag är klar med min kur.

Har ni någon erfarenhet av kombucha?

Kommentarer till “Ny kollektion och kombucha

 1. Vill gärna höra mer om rening av kropp med örter! Älskar kombucha men råkade i ett tankspritt ögonblick döda min Scoby/mamma!! 😭😭 Så nu är jag på jakt efter en ny! Ringblomma lät spännande i kombucha! 🧡

 2. Jeg hører gjerne mer om rensekuren! 🙂 Har selv begynt å bruke urter dette året, så langt har jeg bare forsøkt havrestrå – som funker veldig bra for min indre uro. Så kult at dere har begynt med kombucha 🙂 Jeg kjøper det ofte og har prøvd å lage det noen ganger selv, minner meg på at jeg skal sette en ny batch snart.

  <3

 3. Himla fint mönster och snitt ! Jag läser gärna mer om din reningskur!
  Hälsningar, Jenny

 4. Vilket roligt samarbete! Jag har regelbundet gjort min egen kombucha i ett halvår och tycker det är så gott. Har läst att kombucha ska göras på svart te som inte är smaksatt om jag minns rätt, så det har jag förhållit mig till. Blir glad om det inte stämmer!

 5. Jag har aldrig smakat på kombucha, däremot gör jag vatten kefir. Kefir är också fullsmockat med probiotika och görs på kefir gryn, socker, vatten, en citron skiva och ett torkat fikon.
  Jag fermenterar 3 x 24 timmar för att få till bubblorna! Förra sommaren gjorde jag en virgin mojito kefir som blev toppen god! Kefir gryn ger man bort precis som scobyn.
  Jag ser framemot att smaka på kombuchan när jag besöker Varberg i sommar!

 6. Gillar kombucha men tycker att det verkar omständigt. Berätta mer om kuren 🙂

 7. Hej, 🎋ristin !

  Ja, jag vill gärna höra mer om Din reningskur. Det vore intressant och spännande.

  Har följt Dig många år, men sällan el aldrig kommenterat.

  Setet med Pelargonmönstret ser helt, underbart ut☘️

  / A
  🌾

Kommentarer stängda