Jag vill visa er lite fler bilder från Naturbyn i Långserud, Värmland.
En alldeles unik  upplevelseby, gömd bland tunga granar och tallar vid en stillsam vik i sjön Eldan.
Jag är full av beundran – byn är byggd för hand av dess grundare Thomas Peterson.

Här finns finns stugor, trädhus, en husbåt, bastu, kök, grillstad och mera,  & allt är alltså byggt både för hand och på plats.

En fantastisk plats att resa till och uppleva. Se så mysigt det är inne i stugorna också.

Utanför en av stugorna uppe i träden. Otrolig utsikt härifrån!

Man kan också checka in i den flytande stugan i sjön. Den har jag bokat i augusti – längtar. Jag har läst på och vet vad vi ska ha med oss för att få en bra upplevelse. Ett så spännande äventyr.

Lockande text på hemsidan:
På kvällen tar du ett avkopplande bad i den vedeldade bastun, drömmer dig bort i fotogenlampans mjuka sken och lyssnar på spraket från kaminen. På morgonen kanske du vaknar med ljudet av fågelsång uppe från träden. Tar ett uppfriskande morgondopp medan dimman lättar över sjön och sedan låter solen torka din kropp. Vad mer behöver du? Ingen elektricitet, ingen WIFI, inga störande ljud. Bara du och naturen.

Man tar kanot ut till stugan och jag tänker att det kan vara mysigt att paddla runt lite i sjön – kanske försöka fiska lite till middagen.
Får inte glömma myggmedel , note to self…

Finns det mer än ett dass tro? Måste kolla upp! Vet i alla fall att det finns dass ute på den flytande stugan så det löser sig.
Undrar om det guppar väldigt – men ute i skogen är det väl typ vindstilla?

Här kan vi grilla vår middag.

Och varje stuga får sin egna låda med grejer man behöver för uteköket. Mat tar man med sig själv så det är fint att tänka till och förbereda något gott och enkelt tänker jag. Eller hoppas man får napp i sjön!

Här kan vi hämta friskt dricksvatten i kåsor.

Kanske pizzaugnen är tänd – då kan vi ju fixa pizza istället för fisk kanske. Måste kolla upp.

Ja, vad tror ni? Blir ni sugna eller checkar ni hellre in på ett lyxigt spahotell med 3-rätters? Det går ju att gilla både och såklart, det gör i alla fall jag.
Men detta ser jag verkligen fram emot mer än att checka in på ett vanligt hotell!

Kommentarer till “Vill du bo i en flytande stuga på sjön eller i ett träd?

  1. Men vad fint, här skulle jag vilja bo. Mina barn skulle också älska det, då de gillar natur, campingliv och spännande utmaningar.
    Vi hade tältsemester under 2 veckor i Värmland förra sommaren. Finns så mycket att se, men detta missade vi. Får bli en annan gång. Lägger till det till min lista: platser att besöka. Tack för tips.
    Jag kan även tipsa om Glaskogens naturreservat i Värmland. Så fint. Massa vandringsleder, och man kan hyra kanot där med.

  2. Tror ungarna skulle älska det där. Det blir ju inte riktigt samma avkoppling som på hotellet men en annan form av avkoppling. Fina bilder, tack!

Kommentarer stängda